Feng Shui för dig som är singel

Astro / Feng Shui

Om du är singel kan du tillämpa Feng Shui för att hitta en ny partner. Med Feng Shui är kärlek möjlig. Även för dig som har varit singel under en lång tid!

Kärleksenergierna associeras med ett visst område i Feng Shui: Kärleks- och relationsområdet. Området behöver aktiveras och förstärkas, men sovrummet är lika viktigt.

I vår artikel börjar vi först med sovrummet. I artikelns slut kommer vi att tala mer om hur du kan aktivera kärleks- och relationsområdet.

Från enkel till dubbel

Feng Shui Dubel säng för att förbättra kärlekslivet

Människor som har varit ensamma länge tycker att det är onödigt med en dubbelsäng i sovrummet. Enligt Feng Shui är en enkelsäng ett dåligt val för personer som söker en ny partner. Man ska helst byta till en dubbelsäng. Var ska din framtida partner annars sova? Tanken bakom dubbelsängen är att du redan nu bör ge din potentiella partner en plats i ditt liv. Innan du har träffat honom eller henne.

Har du inte möjlighet att skaffa en dubbelsäng? Då bör du i alla fall skaffa en lite större säng som kan rymma två personer.

Placera din säng på rätt sätt

En dubbelsäng brukar ha två sidor - en högersida och en vänstersida. Två personer bör normalt kunna stiga in i sängen från var sin sida. Placera därför sängen på ett sätt som gör detta möjligt. För att visa att du menar allvar - skaffa även två sängbord och placera dem på var sin sida av din säng.

En bild säger mer än tusen ord

Tycker du om att ställa fram bilder på sig själv? Om svaret är ja, skall du se till att du inte är ensam på bilderna. Häng även bilder på exempelvis ankor på väggarna eftersom ankorna väljer partner för livet. Alla drömmer väl om den perfekta partnern och en bild på två ankor anses vara ett mycket kraftfullt botemedel mot singelliv.

Frigör utrymme i garderoben

Garderoben skall helst vara halvtom. Om du lyckas göra dig av med hälften av dina kläder - som du ändå inte använder - kommer du att frigöra plats för kläderna som tillhör din framtida partner. Gör samma sak med andra delar i ditt hem. Frigör halva utrymmet i lådor och i andra skåp. Din framtida partner skall kunna få plats med sina egna saker i ditt liv. Han eller hon måste nämligen känna sig mycket välkommen.

Kom över exet genom att slänga saker

Tänker du fortfarande på exet? Har du kvar exets bilder, grejer, presenter eller andra saker som påminner dig om en relation som har tagit slut?

Varför ställs den här frågan? Svaret är att sådana saker kan blockera en ny relation eller förhållande. Gör dig av med dem! Viktigt att komma ihåg är att du varken bör ställa dem på vinden eller i källaren. Det bästa är att slänga det mesta. Om du inte vill slänga dem ställ dem undan så att du inte ser dem.

Kärleks- och relationsområdet

Har du varit singel länge? Känns ditt liv tom på kärlek?

Det är inte omöjligt att relationsområdet helt saknas i ditt hus eller lägenhet. Botemedlet är oftast att helt enkelt aktivera och förstärka kärleks- och relationsområdet i varje rum. En annan orsak kan enligt Feng Shui vara att relationsområdet är beläget någonstans i ditt hus där det är stökigt, smutsigt, mörkt - kanske i ett förråd. Botemedlet i det här fallet är att du dels gör rent i själva området och förstärker kärleks- och relationsområdet i varje rum i ditt hus eller i din lägenhet.

Hur går man till väga?

Kärleks- och relationsområdet styrs enligt Feng Shui - läran av jordelementet. Jordelementet brukar symboliseras av material som är tillverkade i keramik, porslin och terrakotta. Allt annat skall bort i området. En levande växt eller flera gör också underverk i det här området. För att förstärka kärleks- och relationsområdet skall man dessutom se till att man har en lampa i varje sådant område som då och då tänds. Eldelementet förstärker enligt Feng Shui jordenergierna. Eldelementet symboliseras även av levande ljus. Två hjärtformade ljus eller två röda ljus bör då och då tändas i området.

Läs även:

«Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer