Allt du behöver veta om fullmånen i stenbocken 2023-07-03

Astro / Horoskop

Allt du behöver veta om fullmånen i stenbocken 2023-07-03

2023-07-02 Fullmånen är den tidpunkt när månen, jorden och solen befinner sig i samma linje, och månen når sin maximala belysning.

Här är elva sanningar om fullmånen i stenbocken i morgon.

Exakt tid för fullmånen i stenbocken

Fullmånen i stenbocken äger rum 2023-07-03 klockan 13:38 svensk tid, eller rättare sagt Stockholmtid.

Fullmånens betydelse

En fullmåne representerar fulländning och avslutning. Fullmånen anses också vara gynnsamma tider även för magiskt arbete. Anledningen är att fullmånar är tider då solens ljus över månen är starkast och positivast. Sämst tid för magiskt arbete är nymånar, då solens ljus är helt frånvarande.

Månens betydelse

Rent allmänt representerar månen i astrologin våra känslor och vår inre värld. Hur vi blivit betingade av tidigare erfarenheter har också med månen att göra.Stenbockens inflytande

Stenbocken är ett jordtecken och associeras med egenskaper som målmedvetenhet, kontroll, makt, ledarskap, struktur och disciplin.

Månen i stenbocken

Månen i stenbocken kan påverka vårt känslomässiga tillstånd och göra oss mer reserverade och försiktiga. Vi kan vara benägna att ta våra känslor på allvar och hantera dem på ett moget och ansvarsfullt sätt.

Fullmånen i stenbocken

Fullmånen i stenbocken genererar en känsla av disciplin och fokus i våra liv. Vi kan känna en stark vilja att arbeta hårt och nå våra mål, och vi känner oss mer motiverade och ambitiösa än vanligt.Fullmånens sextil till Saturnus i fiskarna

Sextilen är en harmonisk aspekt som indikerar möjligheter och positivt samarbete mellan två himlakroppar.

Fullmånen i Stenbocken sextil Saturnus i Fiskarna kombinerar Stenbockens praktiska och ambitiösa energi med Saturnus strukturerande och visdomsfulla inflytande. Detta kan hjälpa dig att öka din självkontroll, fokusera på långsiktiga mål och ta ansvar för dina handlingar.

Stenbockens energi kan vara hård och kall, men Saturnus i fiskarna hjälper dig att tänka på andra och ta ansvar för hur dina handlingar påverkar andra människor.

Å andra sidan kan sextilen till Saturnus göra dig försiktigare och balansera Jupiters energi som kan vara överoptimistisk.Fullmånens trigon till Jupiter i oxen

Trigonen är en gynnsam aspekt som indikerar harmoni och positiva möjligheter.

Fullmånen i Stenbocken trigon Jupiter i Oxen kombinerar Stenbockens strukturerade och disciplinerade energi med Jupiters expansiva och positiva inflytande. Detta kan öppna dörrar för tillväxt, expansion och framgång på olika områden av ditt liv.

Var öppen för nya möjligheter och ha tillit till din förmåga att lyckas. Se till att ta vara på de möjligheter som presenterar sig och eliminera onödig rädsla för att lyckas. Omfamna överflöd men var realistisk.

Fullmånens opposition till Merkurius i kräftan

Fullmånen i Stenbocken och oppositionen med Merkurius i Kräftan kan skapa en intensiv och känslomässig tid. Stenbocken betonar ansvar, ambition och kontroll, medan Kräftan fokuserar på känslor, hem och familj.

Denna opposition kan leda till en konflikt mellan huvudet (Stenbocken) och hjärtat (Kräftan).

Vidare kan denna aspekt betona konflikten i ditt inre som uppstår mellan det nya och det gamla. Kräftan har att göra med vårt förflutna och det man har svårt att släppa.

Även verbala konflikter som inte leder någonstans är möjliga.Fullmånens grad i gradteorin

Inom den liten kända gradteorin, förknippas den 11 graden med vattumannen. Fullmånen är en social tid och ett ansvar som sträcker sig bortom den personliga sfären för att även omfatta andra människor, såsom samhället som du bor i.

Saturnus handlar om ansvar och medvetenhet om vad du behöver släppa. Jupiter handlar om optimism och frihet. Stenbocken har att göra med framgång, en bra karriär, självkontroll liksom kontroll över vad man vill göra i sitt liv.

Denna fullmåne kan återställa balansen mellan den personliga makten och andras inflytande över de beslut som vi tar i våra liv, och det gäller dessutom att bygga ekonomisk stabilitet genom sociala nätverk och samarbete.

Reflektion och avslutningar

Eftersom fullmånen ofta betraktas som en tidpunkt för avslutningar, kan det vara en bra tid att reflektera över vad vi behöver släppa taget om eller avsluta i våra liv.

Fundera över vad som verkligen är viktigt för dig och hur du kan leva i enlighet med dessa värden. Sträva efter att skapa harmoni mellan dina värderingar och ditt dagliga liv.

Fullmånen kan dessutom få dig att ständigt fokusera på framtiden på allt som du kan uppnå. Det kan dock vara en bra idé att också stanna till och vara närvarande, samt tacksam för allt det goda som kommer i ditt liv.