Kaffet, vardagens trolldryck

Astro / Häxkonst och magi

Ändra vad du har i ditt kaffe för att förändra ditt liv. 

Kaffet, vardagens trolldryck

Hur du gillar ditt kaffe säger en hel del om dig. Inte bara det. Vad du har i ditt kaffe säger även lite om vad du manifesterar ditt liv. Därmed kan du förändra dina vanor för att förändra ditt liv.

Om du behöver mer kraft, bör du ha lite choklad i kaffet. Om du behöver beskydd, är det hallon du vill ha.

Köksmagi är enligt wicca traditionen den äldsta formen av magi. Det vi dricker och äter omvandlas till magisk energi.

Själva kaffets ursprung har sina rötter i magi och mysticism, menar man. Kaffets ursprung finns i Etiopien. Kaffeceremonier har överförts från generation till en annan och praktiseras även idag.

Kaffe spreds till arabvärlden först. De dansande dervisherna och sufisterna trodde att kaffe kunde hjälpa de att uppleva uppvaknandet om guds närvaro. Man började även spå i kaffesump, en tradition som också lever kvar.

Här presenteras däremot hur wicca traditionen ser på kaffe och dess magiska egenskaper.

Svart kaffe

När du får i dig denna rena kaffeform, betyder det så klart att du verkligen uppskattar kaffets smak och att du erkänner kaffets magiska egenskaper (även om du inte riktigt är medveten om detta). Du får i dig ren Mars-energi och Mars förknippas med handling och energi.

Du tycker om ärlighet och du gillar inte vackra ord som fungerar som halvsanningar.

Du tycker om utmaningar och du tycker om att vinna.

Kaffe med mjölk

Mjölk förknippas med månens energi. Ju mer mjölk i kaffet, desto mer kärlek behöver du och vill ha. Själva kaffet styrs dock av ren Mars energi, som oftast förknippas med sex. Tillsammans med mjölk skapas det en magisk dryck med explosiva magiska andliga krafter, som kan vara farlig om du inte lärt dig att älska dig själv. Använd denna magiska formel klokt!

 

Kaffe med socker

Socker förknippas med Venus och det är uppenbart varför socker är så vanligt i kaffe. Mars och Venus passar så bra ihop med varandra. Denna makalösa dryck väcker vår libido och ger oss kraften att gå vidare.

Om kaffe med socker är vad du föredrar, då gillar du att leva livet till fullo och hitta det snabbaste sättet att befria dig från alla problem.

Kaffe med honung

Honung förknippas med solen. Om du föredrar kaffe på detta ovanliga sätt, har du magi i dina vener och då och då behöver du fylla på helt enkelt.

Kaffe med grädde

Grädde har lite av både månen och Venus i sig, vad gäller egenskaper och energier. Om du gillar ditt kaffe med grädde har du ett stort behov av kärlek och tillgivenhet. Samtidigt bygger du skyddsmurar. Men du behöver också agera för att det skall hända saker och kanske bör du ha lite kanel med i ditt kaffe i lämpliga situationer.

Kaffe med kanel

De flesta människor älskar cappuccino som innehåller både mjölk/grädde och kanel. Kanel kan liknas vid pulveriserad eld och att strö kanel över kaffet är som att lägga bensin på eld. Men gillar du kanel i kaffet, söker du passion i livet. Med varje klunk vaknar instinkterna. Passion kan vara bra i kärlek och i andra livssituationer. Något som du kan dra fördel av, så klart.

Kaffe med karamell

Karamell i kaffet förknippas med andlighet. Om du gillar magi kan karamell hjälpa dig bli bättre på din konst. Under utmanande tider kan karamell i kaffet hjälpa med att avvärja negativitet och med att attrahera välsignelser i hemmet.

Kaffe med choklad

Kaffe med choklad förbättrar din handlingsförmåga i och med choklad, precis som kaffe, förknippas med Mars. Du förbereds även inför något stort. Choklad kan även förbättra auran och utveckla vår kreativitet. Om du har choklad i kaffet, kan du göra vad som helst under vilka omständigheter som helst.

Kaffe med mandel

Om du har mandel i någon form i kaffet (mandelmjölk, eller -arom) har du ett behov av att läka och få mer balans i din ekonomi. Mandel blommar först och meddelar vårens ankomst. Mandel förknippas med våren och luften och därmed med Merkurius, budbäraren. Merkurius anses bland annat ha bra näsa för affärer och handel.

Kaffe med kastanj (eller hasselnötter)

Att välja kastanj för ditt kaffe är ett tecken att du behöver "andas" fritt från känslomässiga sår och ekonomiska problem. Ibland har ekonomiska problem sina rötter i känslomässiga sår i det förflutna. Kastanjer används i magi för kärlek och pengar. Deras doft hjälper oss att läka sår från det förflutna och främjar välstånd. Kastanjkraften i kaffe är ett bra sätt för att jobba med både kärlek- och pengarenergier.

Kaffe med pekannötter

Pekannötterna förknippas med luft och med Merkurius, och med kommunikationsförmågor. Pekannötternas rika smak kan hjälpa oss med halschakrat och med vår aura. När vi har pekannötter i kaffe, blir vi mera förtrollande och tilltalande på bland annat jobbintervjuer. Samma magiska dryck tar bort hinder i vår karriär. Om du ännu inte hittat rätt jobb för dig eller om du vantrivs på jobbet, kan du också gynnas.

Kaffe med kokos

Om du är typen som gillar den rika kokosdoften är kaffe med kokos kanske någonting för dig. Kokos förknippas med andlighetens krafter och med månen. Kokosnöten kan öppna vårt tredje öga. Frågan är däremot om du har problem med att känna dig trygg, för kokos ger beskydd från onda ögat och psykiska vampyrer.

Kaffe med macadamianötter

Kaffe med macadamianötter används av häxor för att locka till sig kunder och pengar. Kombinationen ovan är kanske inte vanlig, men kan hjälpa oss att lösa ekonomiska problem och bli rika.

Vaniljkaffe

Vanilj är en bra ört för att locka och attrahera det mesta såsom kärlek, pengar, sex, nya vänner, osv. Väljer du vanilj i kaffet vill du kanske bli mera utgående. Du öppnar dig för världen och söker nya möjligheter och horisonter. Du vill utforska det nya. Vaniljkaffe är en sensuell energi som förbereder oss för kärlek.

Kaffe med glass

Kaffe med glass gynnar dig som behöver vakna upp och se verkligheten såsom den är. Här har vi eld och is. Du är omgiven av mycket starka energier, på gott och ont. Det är dags att bryta dig loss från det onda och omfamna det goda!

 

Kaffe med pumpa

Pumpa förknippas med jordenergier och används i läkningsritualer och pengarmagi. Personer som dricker kaffe med pumpa i dricker jordenergier. Behöver du mer tålamod? Pumpa hjälper oss med jordning.

Kaffe med blåbär, hallon eller björnbär

Om du känner dig lockad av doften av blåbär, behöver du nog skydd. Ha blåbär i kaffet och du får mer trygghet och säkerhet. Säg gärna några magiska skydds ord inför varje klunk så att kraften i den magiska drycken stärks. Ett exempel är: Med varje klunk, blir jag bara tryggare.

Kaffe med jordgubbar eller körsbär

Här har vi en potent kärleksdryck. Om du fortsätter dricka kaffe med jordgubbar och körsbär kommer du att hitta kärlek i ditt liv.

Källa: Coffee Potions

Publiceringsdatum: 2020-01-06