Kartomanti

Spådom med vanliga spelkort är inte impopulär. Helt enklet har tarotkorten blivit alltmer kända över Internet.

Läggning med 24 kort

Ett sätt att tolka korten på enkelt sätt. Man använder 24 kort och varje kort har en kort betydelse. En tolkningsberättelse växer fram. Det här sättet att spå i spelkort kommer från balkanländerna.

HUR TOLKAR MAN KORTEN?

Det är egentligen ganska enkelt att tolka korten. Det första man bör göra är att bestämma sig för vilket kort som representerar dig som frågeställare. Om du har spelkort hemma, väljer du först ut kortet som representerar frågeställaren som får behålla det, medan du blandar resterande kort. Frågeställaren bör också koncentrera sig. När du känner att du har blandat färdigt, frågar du frågeställaren om denne känner sig färdig. Låt sedan frågeställaren kupera korten. Du stoppar in signifikatorn där frågeställaren har kuperat korten och lägger ut alla korten.

Om du är kvinna, representeras du någon av de här korten:

Hjärter DamHjärter Jack

Hjärter Dam - Om du är mörkblond, eller har brunt eller rött hår, ljus hy och bruna ögon. Hjärter jack är dina tankar och korten som finns runt omkring är vad du har i tankarna.

Ruter DamRuter Jack

Ruter Dam - Om du är ljushårig och har blåa eller gröna ögon samt mycket ljus hy. Ruter Jack är dina tankar och korten som finns runt omkring är vad du har i tankarna.

Spader DamSpader jack

Spader Dam - Om du är mörkhårig men har ljusa ögon, ofast gröna men i vissa fall även om du har blåa ögon. Spader Jack är dina tankar och korten omkring är vad du har i tankarna.

Klöver DamKlöver jack

Klöver Dam - Om du har svart hår och svarta eller bruna ögon och för det mesta mörk hy. Klöver Jack är dina tankar och korten omkring är vad du har i tankarna.

Om du är man, representeras han av någon av de här korten:

Hjärter KungHjärter Jack

Hjärter Kung - Om du är mörkblond, eller har brunt eller rött hår, ljus hy och bruna ögon. Hjärter Jack är dina tankar och korten som finns runt omkring är vad du har i tankarna.

Ruter KungRuter Jack

Ruter Kung - Om du är ljushårig och har blåa eller gröna ögon samt mycket ljus hy. Ruter Jack är dina tankar och korten som finns runt omkring är vad du har i tankarna.

Spader KungSpader jack

Spader Kung - Om du är mörkhårig men har ljusa ögon, ofast gröna men i vissa fall även om du har blåa ögon. Spader Jack är dina tankar och korten omkring är vad du har i tankarna.

Klöver kungKlöver jack

Klöver Kung - Om du har svart hår och svarta eller bruna ögon och för det mesta mörk hy. Klöver Jack är dina tankar och korten omkring är vad du har i tankarna.

Med hjälp av de här beskrivningarna identifierar du även människor i din omivning, beroende på situationen som du befinner dig i. Svitens Jack är personens tankar. Om två personer finns nära varandra, indikerar det för det mesta att de pratar med varandra eller att de två personerna är tillsammans, men om två Jack ligger bredvid varandra så betyder det för det mesta att de här två personerna tänker på varandra. Det är också bra om man lägger märke till huruvida personerna vänder eller inte ryggen mot varandra.

Exempel:

Personer/ Kort samt Berättelse / Tolkning

Hjärter JackKlöver Jack

En mörkhårig person med mörka ögon tänker på en brunhårig eller mörkblont person med bruna ögon. Om du representeras av damen eller kungen i sviten är du en av de två personerna.

Hjärter JackKlöver Jack

En mörkhårig person med bruna el. svarta ögon tänker jättemycket på en brunhårig, rödhårig eller mörkblond kvinna med bruna ögon.

Två män har en diskussion med varandra. En av dem är mörkhårig den andre är brunhårig eller mörkblond.

Låt oss säga att frågeställaren representeras av Hjärter Dam. Hon har två män runt omkring sig. Man säger då att hon har två olika män runt sig. Den enne är mörkhårig med mörka ögon och den andre är brunhårig eller mörkblond med bruna ögon. De andra korten kan berätta mer.

Om du inte riktigt vet vilken person som är vilken, låt dig vägledas av intuitionen. Vilket klätt kort känner du dig som? Tänk på vilka människor som finns i ditt liv och koppla de till situationen i korten.

Kombinationer av klädda kort

3/4 Damer - gräl, intrig, skvaller.

3/4 Kungar - auktoriteter eller möten med auktoriteter.

3/4 Jack - gäster.

Grupper av Klädda kort indikerar för det mesta möten och samtal mellan människor som har sina tankar och intressen och saker att säga. Du kan se om du är innesluten eller utesluten i de här möterna, grupperna eller diskussioerna eller hur du förhåller dig till dem.

En grupp av klädda kort från en och samma svit, dvs. jacken, damen och kungen i en och samma svit bredvid varandra tolkas som en större implikation från personen i fråga.

Exempel:

Här har vi en brunhårig eller mörkblond man eller kvinna som är jättelycklig. Hela hans eller hennes person involveras i den här lyckan.

Kort som ligger i en persons omedelbar närhet är saker som händer nu och mer avlägsna kort visar på händelser som har hänt eller kommer att hända. Det viktigaste är att du låter intuitionen vägleda dig. Ibland vet man att något ännu inte har hänt eftersom man inte känner igen en situation. Exempel: Låt oss säga att en mörk man hela tiden dyker upp runt omkring dig. Du känner endast ljushåriga män. Då kan du räkna med att träffa honom någon gång i framtiden, om några veckor eller högst 2 år.

Betydelsen av resten av korten

Hjärter Ess - Hemmet.

Ruter Ess - En gåva. Detta kan betyda allt från något man ger och något man får, t ex ett meddelande eller något materiellt.

Klöver Ess - Kärlek. Om kortet är omvänt, tolkar man kortet som negativa känslor för en person.

Spader Ess - Din trygghet, stabilitet. Många gånger visar de kort som står runt, vem som bestämmer över eller kan påverka frågeställaren. Äktenskap och giftermål visas också av detta kort.

3 eller 4 Ess - Stor förändring. Helt nyböjan i livet.

Hjärter 7 - En önskan eller en goda nyheter.

Ruter 7 - Någons säng eller någons hem. "Sängen" tillhör personen som är närmast ruter 7. Om inga personer finns i närheten så antar man att sängen tillhör frågeställaren.

Klöver 7 - Tårar, sorg. Omvänt kort tolkas som - mycket stor sog.

Spader 7 - Otur eller dåliga nyheter.

3/4 Sjuor - Svartsjuka, skvaller, stor otur. Dyker fr a upp i samband med svartsjuka i parförhållanden men även i samband med stora intriger som kan upplevas som stor otur.

Hjärter 10 - Lycka.

Ruter 10 - Pengar.

Klöver 10 - En lång väg.

Spader 10 - Otur, men en del tolkar kortet som "nattetid", något som kan ha med otur att göra, men även med melankoli och depression.

3/4 Tior - Framgång.

Kombinationer av kort:

Klöver Ess + Spader 7 - Falsk Kärlek eller svek.

Klöver Ess + Klöver 7 - Olycklig kärlek.

Klöver Ess + Spader 7 + Klöver 7 - Stor svek och olycka i kärlek.

Spader Ess + Klöver 7 - Förlust av någon kär sak eller person. Depression eller risk att frågeställaren inte får som han/hon vill.

Spader Ess + Spader 7 - Separation, skilsmässa.

Spader Ess + Dam eller Kung - Visar att personen är beroende av någon, gift med någon eller att någon kan påverka frågeställaren.

Klöver 7 och Spader 7 - mycket hat, svartsjuka, otur, olycka och till och med död. De klädda korten omkring de här korten kan ge en anvisning om vilka som står ansvariga.

Ruter Sju + Spader 7 - Skvaller om någons sexuella liv

Ruter 7 + Klöver 7 - Otillfredsställande i sängen

Hjärter 10 + Spader 7 / Klöver 7 - En fest, berusning.

Hjärter 10 + Ruter 7 - Tillfredsställande i "sängen"

Fler exempel på hur man tolkar korten:

Personer/ Kort

Hjärter JackKlöver JackKung Bägare

Berättelse / Tolkning

Låt oss säga att du representeras av den mörkhåriga kvinnan. Då betyder det här kortet att en brunhårig man tänker mycket på dig och samlivet med dig, att ni kanske redan har varit tillsammans men nu verkar du vara borta från hans säng. Men du kan vara säker på att den här mannen fortfarande tänker på dig, intensivt, eftersom både personen och tanken finns kvar.

Personer/ Kort

Hjärter JackKlöver essKlöver Jack

Berättelse el. tolkning

En mörkhårig person med bruna el. svarta ögon tänker jättemycket på en brunhårig, rödhårig eller mörkblond kvinna med bruna ögon. Han tänker kärleksfullt på henne. Om kvinnan signifikerar dig så är det dig han älskar.

hjärter ess

Här har vi en mörkhårig man och en ljushårig kvinna som "skils åt" av hemmet. Man drar kanske slutsatsen att de kommer att träffas eller vill träffas snart hemma hos någon av dem.

hjärter essRuter damKlöver Kung

Här har vi en ljushårig kvinna som är i sitt hem med en mörkhårig man. Kvinnan kan räkna med att spendera tid hemma hos henne med den mörkhårige mannen.

Klöver ess

Låt oss säga att frågeställaren representeras av Hjärter Dam. Hon är mycket kär i en mörk man som bor långt ifrån henne, förmodligen en utlänning eller en man som är ute och reser.

Hjärter Damhjärter essHjärter tioruter tio

I det här fallet har vi en brunhårig kvinna som är hemma eller håller sig hemma och hon är mycket lycklig eftersom hon har tur i pengar.

Ruter damRuter SjuHjärter tioKlöver kung

Här har vi två personer som har stor tillfredsställelse i sängen. Den mörkhårige mannen är mycket lycklig i den ljushåriga kvinnans "säng".

Ruter damRuter SjuHjärter tioHjärter jack

Här har vi i stället en mörkblond man som tänker med stor lycka på en ljushårig kvinnas säng. Antigen vill den här personen ha kvinnan i sitt liv eller så har de varit tillsammans och den här personen minns de här stunderna.

Spader 10Klöver DamSpader EssRuter Ess

Den mörkhårigas kvinnas grundtrygghet eller stora intresse för tillfället, det som får henne att ticka är pengar. Hon är dock orolig.

Hjärter 7Klöver Sju

Klöver EssRuter Sju

Här har vi tre 7 som betyder svartsjuka och Klöver ess, som betyder kärlek. Helt klart betyder kortkombinationen svartsjuka i kärlek. Titta runt de här korten och försök räkna ut vilka personer det gäller. Om inga personer finns med så kan man räkna med att det är frågeställaren som råkar ut för en stor svartsjuka.

Klöver Dam

hjärter ess

Klöver ess

I den här kortkombinaionen har vi dels en brunhårig person som är lycklig i sina tankar kring en mörkhårig kvinna, dels en mörkhårig persons kvinnas tankar om en god nyhet som han/hon får i hemmet, dels en person som är förälskad till kropp och tanke. Men man har även en kombination av tre jack som betyder gäster. Om man tittar efter så kan man dra slutsatsen att det är Spaderkungen (en mörk man med ljusa ögon) som är gästen, kanske i den mörkhårigas kvinnans hem. Man kan dra slutsatsen på att den här kvinnan är eftertraktad eftersom även en annan man tänker på henne, men det är nog Spaderkungen som älskar henne. Hjärter ess och hjärter 7 i den mörkhårigas kvinnans tankar tyder på att hon väntar goda nyheter hemma - hon är alltså lycklig att Spaderkungen kommer och hälsar på henne.

Klöver DamRuter dam

Hjärter tio

Här har man 4 damer, som betyder stor gräl. Hjärter 10 och klöver 7 betyder fest. Alltså gräl på en fest. Man kan om man tittar på de andra korten kanske säga att detta gör Hjärter Dam mycket ledsen, men spader dam mycket lycklig och att klöver dam och ruter dam kanske är personerna som grälar, startar grälet, lite beroende på vad man som tolkare tycker och tänker, och på övriga kort.

Klöver DamKlöver JackHjärter tio

Klöver kungRuter EssLång väg

Här har man dels en person från samma svit, man eller kvinna, dels tre 10-or, som betyder framgång, succé eller tur. Jag skulle tolka den här kortkombinationen som stor tur i pengar för en mörkhårig man som kommer från en lång väg (antigen pengar från utlandet, eller mannen från utlandet) och en mycket stor lycka för den här mannen, som är otrolig lycklig i sina tankar över den här turen.

Det viktigaste är att man låter intuitionen flöda. Utgå alltid från personer och korten som finns runt omkring dem. Om du har egna kort, skriv den korta betydelsen av kortet och träna på att berätta vad du ser i korten. Träning ger alltid färdighet. Även om du endast har 24 kort att utgå ifrån kan du räkna med många olika möjligheter och många tolkningar. Det går bra att använda ett och samma kort i flera tolkningar eftersom du utgår från personer, som är inblandade i olika situationer. Du kan berätta ganska mycket från en och samma läggning. Om du känner dig förvirrad, försök igen. En del läggningar är enklare att tolka än andra. Det är inte fel att utgå från din egen situation och söka bekräftelse i kortet. Du kan ibland, när du tolkar korten för en annan person att du berättar det som redan har hänt. Det gör inget. Det är oftast svårt att veta vad som redan har hänt, försök räkna ut vad som händer längre fram. Du får så klart tolka korten utifrån din egen magkänsla och du får gärna med tiden ändra på kortbetydelserna.

Lycka till!