Månförmörkelsen i oxen kväll: Nöden är kreativitetens moder

AstroHoroskop

2023-10-28 Tidpunkt, synlighet, grad, aspekter, fast stjärna, betydelse.

Månförmörkelsen i oxen kväll: Nöden är kreativitetens moder

Månförmörkelsen som äger rum i kväll är synlig över stora delar av världen och påverkar därmed de flesta länder och kontinent.

Tiden för förmörkelsen är 22.23, svensk tid. Man bör kunna se, förutsatt att himlen är molnfri, en stor orangefärgad fullmåne på natthimlen.

Oxen-skorpionen axeln

Förmörkelser äger rum i par. Under de senaste åren har vi haft flera förmörkelsen i oxen och skorpionen, som är motsatta stjärntecken.

Här har vi sista förmörkelsen på denna axel, som fört med sig kriser (skorpionen) och nöd (oxen).

Oxens energi

Oxen, där denna månförmörkelse äger rum, handlar just om tillfredsställelse av grundläggande behov och förknippas med bland annat mat. Tänk på oxarna som fortfarande används i vissa delar av världen för att dra plogen.

Oxen har också med världsekonomin att göra. Det är varför Wall Streets finansiella sektor representeras av en stor guldfärgad oxe.

Vi har under de senaste åren därmed gått genom kriser och inflation, samt brist på det allra nödvändigaste såsom värme, elektricitet och mat. Vissa mer, andra mindre. Ojämlikheterna i samhället har dock ökat.

Denna fullmåne, med alla oppositioner till Merkurius och Mars, förbättrar inte situationen. Många människor som vill ta lån, och som vill lösa ekonomiska problem, kommer inte att kunna och bli avvisade. Detsamma när man söker arbete eller skydd och hjälp.

Oxen förknippas även med kreativitet och med att skapa skönhet.

Månförmörkelse i första dekanen i oxen

Månförmörkelsen som äger rum i oxen, där månen befinner sig (solen som opponerar månen befinner sig i skorpionen), faller i den första dekanen i oxen, en dekan som förknippas med tarotkortet fem pentagram. Kortet förknippas som bekant med ekonomisk nöd, hemlöshet, sjukdom, social uteslutning och fattigdom.

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.

Oxens första dekan förknippas dessutom med kommunikation. På grund av att Merkurius bildar en konjunktur till Mars medan både Mars och Merkurius opponerar fullmånen, kommer man ingenstans med alla debatter.

Man kan vara anklagande och mycket ärlig, men allt man tycker och tänker påverkas av vad man känner. Egentligen kastar varje fullmåne ett ljus över vad man känner.

Man kan dessutom överdriva på grund av att Mars och Merkurius opponerar Jupiter i oxen. Man vägrar för det mesta lyssna.

Vägen ut: Månen sextil till Saturnus i fiskarna

En sextil är ett val man gör och därför kommer man under denna hårda atmosfär som är anklagande att behöva göra ett klokt val att kanske se båda sidor i en situation samt välja något slags spirituellt ansvar.

Man kan antigen våldsamt försöka kontrollera diskursen eller inse att man måste vara ödmjuk, förstående, och följa moraliska normer, samt komma ihåg att man måste bry sig om allt mänskligt lidande.

En stor anledning till att man inte kommer överens är för att man behöver faktiska bevis. Och ibland måste man bara ha tillit och inse att man inte kan ha alla svar på alla frågor.

Och då är den moraliska vägledningen det enda som är kvar.

Vi kommer att se fler människor dras till religion och religiöst ansvar på grund av Saturnus. Man börjar undra huruvida världen inte lider av andlig fattigdom så man försöker tända ett ljus i mörkret.

Månförmörkelse i oxen 5º: kreativ energi och identitetsförstärkning

Den femte graden förknippas med lejonet, solen och det femte huset enligt gradteorin. Dels kommer månförmörkelsen att hjälpa oss att avgöra vilka vi är på grund av de värderingar som vi har och uttrycker. Vilken sida vi tar så att säga.

Lejonet förknippas även med kreativitet, något som oxens stjärntecken också gör genom Venus härskarskap. Lejonet förknippas även med nöjen och underhållning.

De flesta av oss har inte kunnat undgå Madonnas världsturné och all beundran, samt kärlek-hatrelation folk har till allt från hennes otroliga koreografi, skönhetsingrepp som håller henne ung och hennes djärvhet, att vägra bara försvinna och sluta vara den hon är bara för att hon blivit gammal.

Den fasta stjärnan Caph i constellationen Cassiopeia

Den fasta stjärnan Caph i Cassiopeia bevisar än en gång att det finns inga sammanträffanden som helt saknar mening.

Caph i Cassiopeia har en kort men intressant tolkning, enligt George Noonan "En bråkmakare när det gäller islams öden".  Konstellationen som helhet sägs dock enligt Robson "ge högmod, skrytsamhet och överdriven stolthet, men samtidigt förmågan att kräva respekt."

När det gäller Cassiopeia, förknippas konstellationen med bearbetning av guld till ännu vackrare guld, som är mera värd. Cassiope förknippas dessutom med alla slags kroppssmycken som förbättrar någons utseende.

Manilus säger ”Hon uppmanar människorna att leta efter guld under marken, rycka upp allt som naturen smyger undan, och vända jorden upp och ner i jakten på vinning."

Med andra ord kan man bearbeta det man har för att höja dess värde. Ta det inre guldet (din begåvning, din kreativa förmåga, din vision) och omvandla det till något dyrbart. Man kan finna lösningar, pengar och rikedom samt klara sig om man arbetar, om man letar efter lösningar och om man provar sig fram.