Mars i Tvillingarna 2022-23, vad detta betyder för världen och det kollektiva medvetandet

Astro / Astroskola

Handlingarna talar högre än ord.

Planeten Mars i tvillingarna 2022-2023

2022-10-11 Om du redan kan lite om astrologi, så vet du att Mars är en skrämmande planet på grund av dess samband med krig och konflikter. Men du kanske också vet att Mars handlar om fler saker.

Planeten Mars handlar även om försvar och skydd, självsäkerhet, ambition, fysisk energi och mod. Om du vill få något gjort som kräver alla egenskaper ovan kan du räkna med planeten Mars. Planeten Mars kan verkligen stärka en individs viljestyrka.

Mars som härskare över banbrytande Väduren för tankarna också till möjligheten av orädda nya början.

Mars tillbringar lång tid i Tvillingarnas tecken 2022 - 2023-lite över 7 månader – eftersom Mars kommer att gå igenom en retrograd fas. Denna transit började 20 augusti 2022 och slutar 25 mars 2023. Retrogradfasen börjar 30 oktober. 

I Tvillingarna, som styr kommunikation, transport, överenskommelser mellan människor, informationsteknik, är Mars fortfarande en handlingsplanet. Och handlingar kommer att tala högre än ord.

Mars är verkligen fortfarande en planet som förknippas med krig, explosioner och en explosiv natur, som ibland agerar utan att tänka sig för, men i Tvillingarna, tecknet för logiskt tänkande, kommer planeten Mars att bli mer strategisk. Planeten Saturnus är också till stor hjälp i detta avseende eftersom den disciplinerar planeten Mars. Om du har en försvarsinställning nu, kommer denna transit att stärka dig.

Det som är intressant är att Mars bildar en kvadratur till Neptunus, havets planet. Kommer du ihåg gasrören som exploderade i havet? Neptunus representerar också förvirring och bedrägeri. Det är fortfarande oklart vem som ligger bakom denna ganska allvarliga miljökatastrof som lett till den ökade misstron mellan västerländska länder, i och med antalet misstänkta är stort. 

Mars retrograda fas kommer att vara en ansträngande tid för oss mentalt. Människorna intar en försvarsinställning, men de är opålitliga med.

Om du vill veta vad folk tycker, titta på vad de gör och inte vad de säger. Du ska inte heller hoppa till några snabba slutsatser. Låt sanningen komma fram när tiden är inne. Och när du är redo. Neptunus handlar nämligen även om att se bortom maya, slöjan som hindrar oss från att se sanningen, mest för att sanningen gör ont.

Mars retrograd i Tvillingarna kommer att vara en bra tid att reflektera och hitta mental stabilitet. Använd dina ord med försiktighet, men tro inte på allt andra säger eller lovar. För det första är Neptunus vilseledande, för det andra kommer omständigheterna att göra det omöjligt för alla att hålla sina löften.  

Vissa människor vill även undvika ansvar. De vill att någon annan skall bära hela ansvarsbördan. De kommer att gaslighta dig i stället.

Å andra sidan är det ibland bättre att undvika en konfrontation med någon och hellre hitta ett annat subtilt sätt att få dem att uppmärksamma.

Den starke och den modige, tar ansvar och gör sitt bästa under denna tid, men man får inte glömma bort att självbevarelsedriften är 100 gånger starkare.

Gränsen mellan hjältar och bovar blir ganska suddig.