Kan man meditera på Mars? Transiterande Mars i vågen (27 augusti - 12 oktober 2023) - en orolig tid

Astro / Horoskop

Hur du hanterar en spänningsfylld utmanande transit och hur du påverkas.

Meditation på Mars - Transiterande Mars i vågen (27 augusti - 12 oktober 2023) - en orolig tid

2023-08-24 Vi lever i intressanta tider och Mars i vågen, tecknet för fred och diplomati, kommer att göra de här tiderna intensiva.

Mars, krigets, modets och konkurrensens planet, går in i vågen, fredens tecken, den 27 augusti där planeten uppehåller sig fram till den 12 oktober 2023.

Här hittar du allmän information men du kan hoppa direkt till:

- Tips på hur du hanterar Mars i vågen.

- Hur Mars i vågen påverkar dig enligt stjärntecken/ascendent

Det är inte mycket Mars har gemensamt med vågen. De är varandras motsatser. Detta kommer att leda till polarisering i det sociala livet och våra relationer, och det finns en benägenhet att tala sanningen, att stå för det man tycker och tänker och att välja sida.

Mars kommer dessutom att befinna sig i en spänningsfylld kvadratur till transformativa men makthungriga Pluto i stenbocken samt opponera både norra noden och Chiron i väduren.

Vi kan vänta oss en frustrerande tid med risk för kontroll och dominans i relationer. Relationer utmanas av svartvitt tänkande samt behovet av att manipulera andra för att förändra dem så att egna mål uppnås. Det är svårt att se saker och ting från den andres synvinkel.

Ju mera medveten man är om de här influenserna, desto mindre påverkas vi eftersom vi inser att vi måste söka balans och harmoni i relationer, även om det är svårt. Men känslorna kommer ändå ibland att färga vårt tänkande till den graden att vi glömmer bort att vi måste tänka rationellt.

Rättvisa kommer inte alltid att skipas heller om vi behöver dömas av en domstol. Andra intressen kommer i första hand.

Oppositionerna som bildas till norra noden och Chiron i väduren handlar egentligen om den spänning som uppstår mellan det man känner och den man är, och grupptrycket eller samhällets krav.

Det som kan hjälpa så klart är självacceptans. Även om denna tidsperiod är jobbig kan den omvandlas till en terapeutisk process som kan hjälpa oss att försona oss med oss själva så att vi kan fungera tillsammans med andra människor.  

Mycket kommer att äga rum i våra relationer och vi kommer att göra vårt bästa för att upprätthålla balansen

Både Mars och vågen handlar dock om nya början och förändringar. Mars är en planet som bland annat förknippas med initiativtagande och nya projekt. Vågen handlar också om nya utvecklingar eftersom vågen är det kardinala tecknet som initierar våren.

Mars kommer att inspirera många av oss att kämpa en god kamp för det som är rätt, sant och ärligt. Vi kommer att försvara våra vänner och allierade och motarbeta upplevda fiender och de som hotar känslan av balans och harmoni.  

Tips på hur du hanterar Mars i vågen

Om du är intresserad av att hantera Mars i Vågens stjärntecken, finns det några strategier som kan vara till hjälp. Här är några tips:

Balansera motsättningar

Mars, planeten för energi och handlingskraft, kan ibland väcka känslor av aggression eller konfrontation i Vågens harmoniska stjärntecken. Försök att hitta en balans mellan att uttrycka dina behov och att upprätthålla harmoni i dina relationer. Kommunikation och samarbete kan vara nyckeln till framgång.

Utveckla diplomatiska färdigheter

Vågen är känd för sin förmåga att förhandla och hitta kompromisser. Bevaka din tendens att alltid ha rätt och sätt istället fokus på att vara diplomatisk och förstående. Försök lyssna på vad den andre har att säga. Att förstå andras perspektiv och vara öppen för samarbete kan hjälpa dig att hantera Marsenergier på ett effektivt sätt.

Ta fram den inre artisten

Mars kan vara en kreativ kraft, och Vågens stjärntecken är förknippat med skönhet och estetik. Förbruka denna energi genom att vara kreativ och konstnärlig. Måleri, dans, musik eller andra konstformer kan hjälpa dig att kanalisera Mars.

Öva meditation och mindfulness

För att hantera eventuell inre konflikt kan det vara fördelaktigt att öva meditation eller mindfulness. Detta kan hjälpa dig att vara närvarande i stunden, vilket minskar risken för impulsiva eller ogenomtänkta handlingar. Det kan också hjälpa dig att upprätthålla balans och harmoni i dina relationer.

Genom att implementera dessa strategier kan du bättre hantera Mars energi inom Vågens stjärntecken och uppnå en mer harmonisk och balanserad tillvaro.

Mars i vågen för de 12 stjärntecknen

Mer exakt kommer dock Mars att påverka oss olika beroende på huset som vågen representerar beroende på stjärntecken och ascendent

Väduren

Planeten Mars påverkar dina relationer och partnerskap. Du kan möta utmaningar som har att göra med chefer och överordnade i vissa fall. I andra fall handlar det hela om kontroll i vardagen i ditt förhållande samt spänningar mellan vad du vill göra och vad den andre vill göra. Äldre personer i familjen, såsom föräldrarna kan vilja bestämma för dig oftast till deras fördel och din nackdel. Mars är din styrande planet och du ger dig inte.

Oxen

Mars befinner sig i huset för jobb och hälsa. Detta betyder att du stressar mycket och med detta uppstår irritation. Hälsofrågor behöver också uppmärksammas eftersom du kan kämpa med fysiska smärtor och/eller huvudvärk. Du behöver hitta en balans mellan arbete och ditt välbefinnande. Ett annat problem som kan uppstå på jobbet, är ovetskap om hur man gör någonting eller skilda meningar kring detta.

Tvillingarna

Denna transit gör det klart för dig att du har vänner och vänner. Medan vissa vänner är mycket lojala och gör vad som helst för dig, är vissa egentligen fientligt inställda och det uppstår nu spänningar och negativa känslor. Ekonomiska intressen kan spela in. Även i det romantiska livet kan det uppstå svartsjuka och risk för att vara otrogen. Man kan dessutom komma sämre överens med ens barn som kan råka ut för problem. Denna tidsperiod kan också vara en kreativ tid på året men du är så engagerat i ditt arbete att det börjar påverka ditt psykiska välbefinnande.

Kräftan

Kräftorna kan gå genom utmaningar och problem i sina familjeliv. Utmaningarna kan däremot även komma från andra människor som ifrågasätter gamla handlingar och beslut. Och när du funderar tillbaka kan du ifrågasätta dig själv med. Vad var det som du tänkte? Och kan du acceptera att du inte visste bättre just då? Kan du korrigera misstaget? Hemma råder det kaos och medan vissa kräftor håller på med renoveringar och förbättringar, behöver andra helt enkelt få större kontroll över sina känslor och hantera en dag i taget.

Lejonet

Du är rättfram och ärlig under denna transit och kan känna dig tvungen att säga precis vad du tycker och tänker, något som kan leda till spänningar i relationer när andra känner sig träffade och förolämpade. Du kan förbruka denna energi genom att motionera lite mer. Spring, gå, cykla. Men kör försiktigt. Risken för trafikrelaterade olyckor ökar. Även på jobbet uppstår det mer stress och i vissa fall kan du till och med känna att du fastnar i mental mening. Man kan också bråka med kollegor eller känna sig kritiserad.

Jungfrun

Mars i huset för intäkter och pengar som du tjänar på egen hand under rådande astrologiska omständigheter, kan visserligen skaka om din ekonomi lite på ett negativt sätt. Å andra sidan ger du verkligen allt du har och är beredd att anstränga dig mer för att tjäna mer. Ingen kan röra vid dina pengar heller utan din tillåtelse eftersom du gör allt som står i din makt för att skydda dina tillgångar samt försvara det som är ditt. Det som du behöver jobba med under den här transiten är ditt förhållande till dig själv och ditt självvärde.

Vågen

Mars i första huset (i synnerhet för dig med ascendenten i vågen) kan påverka din personliga stil och dina aspirationer. Nu vill du initiera något nytt men andra människor håller dig tillbaka. För dig är denna transit en jobbig och spänningsfylld tid med starka känslor. Du får minskad stöd av alla, både hemma och på jobbet. Vågar kan till och med fundera på att skilja sig. Försök motionera lite mer och anstränga dig fysisk lite mer – om du kan göra det på ett säkert sätt, så att du blir av med energi och spänningar i kroppen.

Skorpionen

Du söker balans mellan ensamhet och social interaktion. Samtidigt är osäkerheten lite större och tankarna för negativa. Meditation och mindfullness kan verkligen göra skillnad. Gör inga antaganden som skapar oro. Anta hellre ingenting. Bättre är det också att umgås med dina närmaste, eller en stödgrupp, som du litar på och som hjälper dig att känna dig trygg, än att söka bekräftelse på fel sätt. Motion och organisation i hemmet kan också hjälpa dig men gör inget som du absolut inte vill göra.  

Skytten

Det sociala livet är något som du ser fram emot men det är svårt för dig att helt undvika polarisering. Du som har så många åsikter om allting kommer att ha svårt att hålla tyst och inte säga någonting alls. Inte hålla med den eller den. Förutom detta spelar alla dina gamla erfarenheter också en roll.  Politiska frågor är heta potatis som du vill röra vid även när man blir bränd. Att tänka på sig själv och på sin egen lycka är inte alltid så lätt för den empatiska skytten. Ekonomin är en mycket känslig fråga.

Stenbocken

Av alla stjärntecken konkurrerar du förmodligen mest under denna tidsperiod med ett intensivt behov av att fokusera framför allt på dina målsättningar och på ditt arbete. Det är viktigt för dig att du har kontroll över ditt eget liv och över det som händer dig liksom alla andra. I denna kategori ingår familjen och eventuella arbetstagare. Dina beslut och val kommer dock att ifrågasättas eller till och med motarbetas. Att försöka samarbeta och kompromissa kan hjälpa.

Vattumannen

Du kan sitta på viktig information eller kunskap. Även om du känner att du vill behålla det du vet för dig själv, är det väldigt utmanande. Du kan inte heller låtsas om ingenting. Och vill du veta någonting, är du beredd att sitta och läsa många timmar och vända varje sten. Detta kan leda till mental stress. Och inte heller kommer du väldigt bra överens med andra. Många oenigheter och inre mental stress uppstå. Försiktigheten i trafiken är också viktig. Låt andra ha rätt med. Lyssna! Ta en paus från allt och ta en promenad eller meditera i stället.

Fiskarna

Du behöver hitta en bra balans mellan emotionell och materiell tillfredsställelse. Du kan kämpa med känslor av bitterhet, antigen för att folk vill ha för mycket eller för att de ger för lite men väntar sig mycket i gengäld ändå. Även extra räkningar kan dyka upp. Detta är inte den bästa tiden att låna ut pengar heller, men hjälpa kan man alltid göra, men bara om man kan. Risk för manipulation och tvång finns. Försök hitta en balans mellan att göra vad man vill och slippa bli generad och nedtrampad. Värsta intensiva känslorna uppstår när man har problem med självvärdet. Uppskatta dig själv mer.