Psykologisk krigsföring och försvar: Mars i skorpionen 12 okt - 24 nov 2023

AstroHoroskop

2023-10-11 Hur man vinner sina slag på skorpioniska sätt.

Psykologisk krigsföring och försvar: Mars i skorpionen 12 okt - 24 nov 2023

Mars går in i Skorpionens tecken den 12 oktober och fram till den 24 november 2023 är vi redo att erövra nytt territorium och nå våra mål, på ett skorpioniskt sätt.

Egentligen handlar skorpionens energi om vår psykologi, hur vi påverkar andra, transformering och anpassning till den rådande situationer, samt hantering av tidsperioder som kännetecknas av kris. Skorpionen förknippas med skuggan och därmed vårt omedvetna mörker.

Mars handlar om erövring, strid, konkurrens, konflikt, mod och energi. Innan Pluto upptäcktes brukade Mars vara förhärskande i skorpionen och handla mer om en inre kamp eller en psykologisk kamp, snarare än en yttre sådan.

Det är inte ovanligt att slag mellan människor förs på psykologiska sätt, genom att sprida rykten, och sänka någons moral och självförtroende. Detta är vad psykologisk krigsföring handlar om.

Detsamma händer i faktiska krig, när man sprider falsk propaganda och desinformation, som leder till rädsla och oro, och extra problem att lösa.

Mars kommer under denna transit att opponera Uranus och Jupiter i oxen, något som betyder att man kommer att påverka motståndarens värderingar, motivation, förståelse, och moral, genom oväntade och häpnadsväckande ”avslöjanden”.

Det finns ingen riktig ärlighet där. Båda sidorna i en konflikt brukar vilja rekrytera sympatisörer.

Mars-Saturnus trigonen kan symbolisera så klart psykologiskt försvar, eftersom Saturnus befinner sig i fiskarna, ett tecken som har att göra med våra illusioner och det kollektiva omedvetna. Att försöka hålla huvudet kallt samt kritiskt granska all information är viktigast.

Vi måste tro och lita på oss själva och på vår urskiljningsförmåga helt enkelt och inte alltid kan man verkligen ta sidor skulle man veta båda sidornas historia. Vi behöver dessutom acceptera våra styrkor och begränsningar.

Mars i skorpionen förknippas annars i tarot med Fem i bägare, ett kort som har med besvikelse att göra liksom med förmågan att uppskatta det man har och göra det mesta av sina resurser, inklusive sina inre resurser.

Hur vinner man krig då enligt Skorpionen?

Även i våra individuella liv kommer vi att ställas inför olika privata utmaningar. Vi har våra egna personliga slag att vinna vare sig det är frågan om inre eller yttre fiender.

En sak är säker då. När slaget är över kommer vi att inse att vi inte alls är samma personer längre samt att våra antaganden och gränser förevigt har omstrukturerats.

Här är några strategier som skorpionen skulle använda sig av.

Omfamna din inre kraft

Skorpionen är känd för sin personliga kraft och motståndskraft. För att vinna ett krig, ska du utnyttja din inre styrka och tro på dina förmågor. Lita på dina instinkter när du fattar beslut.

Undersök och utred

Skorpionen är ett tecken förknippat med djupa utredningar. Innan du deltar i någon strid, samla information, analysera situationen och förstå motståndarens styrkor och svagheter. Denna kunskap ger dig en strategisk fördel.

Omfamna återuppfinning

Skorpionen är förknippad med transformation och återuppfinning. Var anpassningsbar och villig att ändra din taktik och strategier om det behövs. Flexibilitet och förmågan att justera ditt tillvägagångssätt kan vara nyckeln till framgång.

Bemästra konsten att förhandla

Skorpionen är ofta skicklig på att göra finansiella affärer och förstår maktdynamiken som är inblandad. I krig, överväg diplomatiska lösningar och använt dig av taktisk förhandling för att uppnå dina mål. Använd din förmåga att påverka andra så att de ser saker som du vill att de skall se dem.

Bevara självkontrollen

Skorpionen är ett passionerat tecken, men det är viktigt att balansera passionen med självkontroll under ett krig. Undvik att bli överväldigad av känslor och behåll ett tydligt fokus på ditt önskade resultat. Strategiskt tänkande och emotionell intelligens kommer att tjäna dig bra.

Se dig själv som oslagbar

Skorpionen representerar essensen av motståndskraft. När du står inför utmaningar på slagfältet, kom ihåg att du är stark och oslagbar. Ha tro på dina förmågor och behåll en beslutsam tankegång. Lita på att du har vad som krävs för att övervinna eventuella hinder.