Norra noden i astrologin och hemligheten till ett lyckligare liv

Astro / Astroskola

Norra noden (också kallad Ketu, True node eller Mean node) är ett livsområde som är underutvecklat.

Norra noden i astrologin och hemligheten till ett lyckligare liv

2023-03-11 Norra och södra noden i astrologin är viktiga eftersom de visar vad ditt själsuppdrag är under detta jordeliv.

Medan södra noden visar vad du redan är bra på och behärskar, omvandlas denna energi lite till en fälla som inte låter dig utvecklas för att du skall bli lyckligare och som kan underminera ditt liv.

Norra nodens energi är vad du måste sträva emot, och det är oftast någonting som du faktiskt ogillar och som du motstår.

Du tar reda på vilka stjärntecken och hus du har norra noden i (True eller Mean node), genom att generera ditt födelsehoroskop online på exempelvis astrotheme.com.

Södra noden befinner sig i motsatta huset, på exakt samma grad som norra noden.

Noderna i astrologin är inga himlakroppar utan de är skärningspunkterna mellan jordens bana runt solen samt månens bana runt jorden.

Här hittar du en kort genomgång.

NORRA NODEN I VÄDUREN (eller första huset)

Du behöver bli bättre på att bli självständig så att du kan fatta egna beslut och ta egna initiativ.

Södra noden i vågen kan innebära att det naturliga för dig är att bli beroende av en annan, något som skapar problem i ditt liv.

NORRA NODEN I OXEN (eller andra huset)

Du behöver bli bättre på att hantera pengar samt på att jobba hårt.

Södra noden i skorpionen kan innebära att du helst lever på olika bidrag eller vill att partnern skall betala för allting.

NORRA NODEN I TVILLINGARNA (eller tredje huset)

Du behöver bli bra på att kommunicera om allt med alla, samt att du är nyfiken och aldrig slutar lära dig.

Södra noden i skytten innebär att du helst pratar om viktiga saker hela tiden, och om teorier samt att du alltid måste ha rätt och veta allting.

NORRA NODEN I KRÄFTAN (eller fjärde huset)

Du behöver våga vara sårbar samt bilda en egen familj och tillbringa mer tid tillsammans med familjen.

Södra noden i stenbocken innebär att du alltid måste ha kontrollen samt att du vill jobba hela tiden.

NORRA NODEN I LEJONET (eller femte huset)

Du behöver dyka upp så att du blir synlig. Det är okej att stå ut, att ha roligt, att festa och att vara kreativ. Utveckla en passion för någonting.Uttryck dig själv. Finn dig själv.

Södra noden i vattumannen betyder att du ständigt underkastar dig gruppens och samhällets vilja och att du inte vet vem du är eller inte vågar vara dig själv.

NORRA NODEN I JUNGFRUN (eller sjätte huset)

Du behöver lära dig ordning och reda, samt att ta hand om dig själv och andra.

Södra noden i fiskarna kan indikera att det naturliga för dig är att göra så lite som möjligt, sitta upp hela natten kanske, dagdrömma och undfly verkligheten.

NORRA NODEN I VÅGEN (eller sjunde huset)

Du bör leva ihop med någon och eventuellt gifta dig eftersom ditt liv kommer att bli så mycket bättre.

Södra noden i väduren kan indikera en tendens att vilja göra allting själv, och att leva ensam något som kan bli lite av en fälla.

NORRA NODEN I SKORPIONEN (eller åttonde huset)

Du bör lära dig mer om livets och människors skugga, samt omfamna osäkerhet och kriser. Fastna inte i några som helst rutiner. Låt någon annan betala dina räkningar, oavsett hur skrämmande detta verkar vara.

Södra noden i oxen kan indikera en vilja att äga många saker, samt leva bekvämt. Du kan också jobba för mycket.

NORRA NODEN I SKYTTEN (eller nionde huset)

Du bör resa, se världen, plugga på universitet, eller lära dig så mycket om så många saker som möjligt så att du vidgar dina vyer. Du kan behöva en livsfilosofi. Res runt världen över. Omfamna det nya, obekanta. Livet är ett äventyr.

Södra noden i tvillingarna kan indikera en benägenhet att skvallra, att prata sin väg till någon förtjänst men inte riktigt ha några aspirationer eller någonting verkligen meningsfullt att säga.

NORRA NODEN I STENBOCKEN (eller tionde huset)

Du bör jobba mer och starta eget, ta ansvar för ditt liv och för dina känslor. Utveckla självkontroll.

Södra noden i kräftan kan indikera en benägenhet att söka sig till en familj och ett hem som är tryggt. Man kan också vara hyperkänslig och i vissa fall försöka dölja det genom ett häftigt humör.

NORRA NODEN I VATTUMANNEN (eller elfte huset)

Du bör omringa dig med så många kompisar som möjligt samt söka dig till grupper eller bilda sådana. Ta andra på större allvar.

Södra noden i lejonet kan indikera ett behov av att söka kärlek och romantik, att festa loss, att vilja bli sedd och bekräftad. Du kan se livet som en fest, eller som någonting roligt, och du kan skratta åt andra, för att du inte vet hur man stödjer dem.

NORRA NODEN I FISKARNA (eller tolfte huset)

Du bör utveckla din empati så mycket det går, våga drömma och leva i din egen värld. Håll på med någonting konstnärlig eller artistisk. Sitt uppe på natten och titta på stjärnorna.

Södra noden i jungfrun kan indikera ett behov av strikta rutiner och objektivitet som är naturliga men som kan skapa stora problem för dig.