Nymånen i Jungfrun: En ny chans att bli bättre och få rätt på det hela

Astro Nytt / Horoskop

2024-08-30 Nymånen i Jungfrun som äger rum den 3 september 2024 kl. 3:55 på morgonen svensk tid, är en förvirrande tid för de flesta stjärntecken.

Merkurius har nyss avslutat sin retrograda fas och vi kan nu känna oss mentalt och fysiskt dränerade på energi.

Aspekterna som äger rum i samband med nymånen hjälper inte heller.



Mars i Tvillingarna bildar en kvadratur till Neptunus i Fiskarna

Detta skapar en atmosfär av osäkerhet och förvirring, där handling och beslutsfattande kan bli diffusa och svåra att navigera. Mars vill driva oss framåt med beslutsamhet, men Neptunus dimridåer kan få oss att ifrågasätta våra mål och motiv.

Brist på eller dålig sömn kan drabba många av oss, oftast på grund av för mycket mental verksamhet. Även för många diskussioner kan göra oss trötta.

Överanalysering är inte så bra heller. Vi kan känna oss osäkra och i vissa fall besvikna för att vägen framåt måste vara så svår och komplicerad.

Ändå kan det vara bra att försöka vara noggrann med detaljer, vilket harmonierar med Jungfruns naturliga tendens till noggrannhet och precision. Hitta den röda tråden, börja någonstans och fortsätt framåt.

Venus i Vågen opponerar Norra Noden i Väduren

Detta är ett tecken på separation. Man avvisar andra oftast för att man söker harmoni. Denna aspekt säger något om rättvisa och balans i relationer, liksom i vår väg framåt i livet och behovet av nya egna initiativ som vi bestämmer för oss själva.

Denna aspekt kan också innebära en vändning i relationer, ett nytt sätt att se på en annan person. Man kan plötsligt avvisa saker som man tidigare hållit fast vid. Denna opposition uppmanar oss att hitta en balans mellan våra egna behov och andras förväntningar.



Nymånen i opposition till Saturnus och kvadratur till Jupiter

Saturnus kräver att vi tar våra skyldigheter på allvar och möter verkligheten med mognad och disciplin. Nymånens energi föredrar däremot förvirring, osäkerhet, överdrift.

Kanske bör man för en gångs skull våga drömma stort och förlora oss i fantasier. Men vi kan inte heller försumma våra plikter.

Samanfattning

Denna nymåne handlar om kontraster, så vi känner oss verkligen splittrade mellan vad vi vill göra och hur vi känner oss. Mycket kognitiv dissonans kan i vissa fall uppstå.

Vi kan dessutom behöva granska våra attityder, vanor, sätt att interagera med andra, våra sociala cirklar, vad vi står för, hur vi tar ansvar för allt vi gör, säger och tänker.

Vi känner oss utmattade eftersom vi på sistone inte har tagit tillräckligt god hand om oss själva. Det roliga är dock att vi tack vare denna nymåne får en helt ny chans.

Även om vägen framåt kan vara kantad av utmaningar, finns det också en stor potential för tillväxt och förvandling om vi möter dessa energier med medvetenhet och förnuft.