Nymåne i Lejonet och stjärnan Epsilon Hydrae

AstronyttHoroskop

2024-08-02 Nymånen i Lejonet 4 augusti 2024 utmanar oss att rannsaka vårt hjärta och hantera vår skugga.

Lejonet, zodiakens kung, förknippas med kärlek, mod, ledarskap och vårt medvetna ego.

Myten om Herkules och Hydra

Den 12-gradiga nymånen i Lejonet befinner sig på samma grad som stjärnan Epsilon Hydrae, en stjärna i stjärnbilden Hydra, som sträcker sig från Kräftan till Skorpionen.

I grekisk mytologi är Hydra en ormliknande varelse med nio huvuden som förgiftar vattnet och försämrar livet för människorna i områden. Hjälten Hercules får i uppdrag att döda Hydra. Men varje gång han skär av ett huvud, växer två andra tillbaka. Till slut får Hercules hjälp med att bränna Hydras sår så att inga nya huvuden växer och till slut blev den giftiga Hydra dödad.

I en mera esoterisk version av myten, minns Herkules (Herakles) att Hydran inte tycker om solljus och lyfter således henne upp mot en öppning där solstrålarna träder in och dödar henne. Det finns ett samband i denna version av myten med skuggan i jungiansk mening. När våra omedvetna delar av psyket blir belysta och blir medvetna, blir det som vi förtränger hanterbart och detta leder till att vi blir hela.

Skorpionisk Influens

Nymånen har därmed en psykologisk och skorpionisk influens (nymånen har förresten ascendenten i Skorpionen) och nymånen i Lejonet har att göra med att stå ansikte mot ansikte med oss själva. Det bästa är att faktiskt acceptera oss själva helt och hållet. Ingen är perfekt. Vi har bra och dåliga sidor. Vi kan vara goda och dåliga.

Hydran, som lever i ett sumpigt träsk, representerar negativa känslor och attityder som gömmer sig i vårt inre. Liksom hydran växer dessa mörka sidor när de inte konfronteras. För att övervinna dem måste vi, likt Hercules, dra fram dem i ljuset och ta itu med dem. Genom att avslöja och hantera dessa dolda problem kan vi återställa balans och harmoni i vårt inre.

Nymånarnas liksom fullmånarnas influenser sträcker sig både före och efter själva det exakta datumet och under den senaste veckan har vi sett mörkrets och ljusets makabra dans utspela sig i framför allt krigsdrabbade områden och allierade – Iran, Palestina och konsekvensen av rädslan som sprider sig i Israel.

Andra Dekanen i Lejonet och Tarotkortet 6 Stavar

Den 12-gradiga nymånen i Lejonet sker i Lejonets andra dekan, som styrs av Jupiter enligt kaldeiskt härskarskap.

Därför har vi potentialen att uppnå stora saker på egen hand under denna tidsperiod. Utnyttja din kreativitet och din ledarskapsförmåga. Nymånen ger dig den energi och det självförtroende du behöver för att nå dina mål. Du kan dessutom känna att det som du säger och gör blir erkänt av andra. Du blir sedd och detta kan på sätt och vis vara obehaglig, men ändå helande.

Nymånens Aspekter

Nymånen kommer att generera otroligt många debatter och diskussioner på grund av nymånens sextiler till Mars och Jupiter. En större nyfikenhet väcks kring många teman och fler debatter tar plats. Man kan ifrågasätta såväl som känna sig ifrågasatt. Men rent allmänt vill man göra rätt sak. Man blir lite klokare och visare. Man lyssnar. Det beror dock lite på hur man är som person med, eftersom sextiler är val vi gör och inget man måste göra eller som man finner sig i som det är fallet med trigoner. Dessa fredsskapande energier kan dock ignoreras av vissa människor och detta kan göra vissa människor oberäkneliga. Men i det stora hela vill man ha svar på frågan: varför väljer vissa människor mörkret och andra ljuset? Och varför gör goda människor fasanfulla saker?