Nymånen i kräftan: Ofrånkomlig smärta eller fel perspektiv?

Astro / Horoskop

Nymånen i kräftan: Ofrånkomlig smärta eller fel perspektiv?

2023-07-16 Nymånen i Kräftan den 17 juli 2023 är inte bara en astronomisk händelse, utan också en tidpunkt med magisk potential.

Exakt tidpunkt för nymånen

Nymånen i kräftan 2023-07-17 äger rum kl. 20:31 svensk tid.

Nymånens kraft kommer dock att börja göra sig känd redan veckan innan om viktiga förändringar är på gång. Det nya kan dock likaväl börja dagarna före och efter nymånen rent generellt.

Månen är helt osynlig

Under en nymåne är delen av månen som är vänd mot jorden helt mörk och osynlig för oss på jorden. Anledningen är att månens yta helt blockerar solens strålar. Då befinner sig månen mellan solen och jorden.

Nymånens betydelse

Nymånar är tider för nya början. Vi tar nya initiativ och helt nya utvecklingar äger rum i våra liv som resultat.

Magisk potential

Nymånar anses inte vara de gynnsammaste för magiskt arbete. Anledningen är att solens kraft som anses vara positivt och renande är frånvarande vilket kan bjuda in negativare influenser.

Du kan dock skicka ut dina renaste och mest välgenomtänkta intentioner. Du kan göra en lista och skriva ner dem.

Försök däremot skydda din energi, tända stearinljus för att ta bort mörkret, och välkomna nya utvecklingar som du önskar dig ha i ditt liv. Försök göra det klart att du själv och andra inte bör ta skada. Du kan även vänta lite med dina ritualer, när månskivan börjat synas igen.

Kräftans betydelse

Kräftans härskare är månen och handlar därmed om liknande saker som månen, såsom känslornas sårbarhet, det förflutna, modern och hemmet.

Kräftan är ett av de tolv stjärntecknen i zodiaken och representerar egenskaper som emotionell intelligens, intimitet och hemlighet.

Månens betydelse

Inom olika astrologiska grenar ser man månen som modern, jordens moder, en symbol för moderskap och kvinnlighet.

Månen förknippas annars även med vår respons på vad som sker, våra känslor och vårt förflutna.

Nymånen i kräftan: Ofrånkomlig smärta eller fel perspektiv?

Nymånen i kräftan

Nymånen i Kräftan den 17 juli 2023 är en tid för nya början som betyder att vi lämnar bakom oss det familjära och välbekanta, med förhoppningen om en bättre framtid. Under hela processen förblir vi dock rotade i det förflutna. Och vi blir även medvetna om våra svaga sidor.

Vad du kan göra runt tiden för nymånen i kräftan

Nymånen i kräftans tecken är en tid för att reflektera över våra familjerelationer, och vårt inre känslomässiga tillstånd. Hur vi relaterar till våra närmaste, vad vi skulle vilja säga till dem, kan korsa våra tankar. Samtalen med våra nära och kära är djupa, kärleksfullare, i de fall vi kan prata med dem.

Hur vi börjar ta hand om oss själva och andra familjemedlemmar kan också förändras. Kräftan har också ett samband till näring och egenvård. Vi kan ändra diet, bry oss mer om vad vi äter eller försöker helt enkelt göra vårt bästa för att alla i våra hem skall vara mätta om den ekonomiska situationen är dålig.

Eftersom kräftan är förknippad med hemmiljö och känslomässig trygghet kan nymånen vara en bra tid att ge ditt hem lite extra uppmärksamhet. Städa och organisera, dekorera på ett sätt som skapar en harmonisk atmosfär, eller kanske flytta om möbler för att förnya energin i ditt hem.

Nymånens grad i gradteorin

Den 24 graden förknippas med fiskarna – som har att göra med nya insikter, ensamhet, reflektion och självdestruktiva tendenser.

Att ha gott om tid och utrymme till reflektion är viktigt. Försök analysera dina känslor. Kom även ihåg att allt är en illusion och att livet är en upplevelseresa.

Det kan också vara en tid att söka terapi eller stöd för att arbeta igenom eventuella gamla sår och främja läkning.

Nymånen i kräftan kvadratur Chiron i väduren

Nymånens kvadratur till Chiron i väduren är inte den lyckligaste aspekter ty den kan indikera djupa sår i psyket och ett behov av självständighet för att kunna uppleva lycka.

Känslor och relationer kan vara utmanande liksom vår förmåga att nå våra målsättningar på ett autentiskt sätt. Det finns en risk för depression.

Å andra sidan är vi empatiska och förstående och inte lika benägna att starta några som helst krig.

Nymånen i kräftan sextil Uranus i oxen

Denna sextil öppnar upp en möjlighet för oss att se saker från nya progressivare perspektiv. Vi måste öppna ögonen och våra sinnen för nya influenser och nya lösningar. Vi måste bryta med traditionen.

Denna aspekt uppmuntrar oss att vara öppna för förändring och att omfamna det ovanliga och okonventionella. Den påminner oss om vikten av att vara flexibla och anpassningsbara när vi navigerar genom livets vindlingar. Samtidigt hjälper Uranus i oxen oss att förankra dessa förändringar i det jordnära, att omsätta dem i praktiken och hitta stadighet i det oväntade.

Denna energi är viktig eftersom Uranus är förhärskande i vattumannen som har med hela grupper och samhällen att göra. Därför kan vi förändras på både personlig och samhällsnivå. I själva verket förändras samhället så klart när många enskilda individer förändras. Folket i astrologin förknippas just med kräftan och månen.

Var därför förändringen som du vill se i världen! Omvandla din smärta till något positivt!