Saturnus retrograd 29 juni – 15 nov. 2024

AstronyttHoroskop

2024-07-15 Tid för att ta ansvar och bygga en stark grund.

Saturnus, disciplinens och ansvarstagandets planet, ibland kallad för ” den stora läraren” eftersom den sägs ge oss kosmiska läxor är retrograd från 29 juni till 15 november 2024, då planeten rör sig baklänges i fiskarna.

Läs även: Dessa 6 stjärntecken är naturliga ledare

Vad menas med ’retrograd’?

Retrograd betyder "bakåt". Men när planeter verkar röra sig baklänges på himlen är det egentligen en optisk illusion. Det beror på att planeter rör sig olika snabbt runt solen.

I astrologin tros retrograder bromsa in områdena som den berörda planeten styr. Merkurius retrograd sägs till exempel orsaka problem med kommunikation och resor, medan Venus skapar problem med pengar och i kärlekslivet. Jupiter är också retrograd varje år, en tid då vi får möjlighet att skapa vår egen lycka.

Vad betyder Saturn retrograd?

Till skillnad från den fruktade Merkurius retrograd, anses Saturn retrograd inte vara en särskilt negativ period av astrologer. Även Venus retrograda rörelse kan leda till besvikelse i relationer och förluster.

Saturnus’ energi är annorlunda. Saturnus ger oss viss säkerhet, men kan också straffa oss. Saturnus är en strikt och praktisk kraft. Planeten ger dig chansen att bli klokare på området det påverkar. Du lär dig något grundläggande när Saturnus är retrograd. När Saturn är retrograd, känner du dig inte lika överväldigad av situationen makt. Du söker vägar att förändra din tillvaro och din situation. Du får friheten och utrymmet att stanna upp, se dig om, utvärdera och omstrukturera. Du lär dig oftast av erfarenhet. Du blir bra på att lära dig det du behöver veta just nu.

Saturnus i fiskarna är en deprimerande placering, eftersom vi känner att vi vaknar upp till en bitter verklighet som krossar våra drömmar och illusioner.

När Saturnus är retrograd, uppmuntrar planeten oss att ta ansvar och göra något åt vår situation. Vi kan fortfarande ha en chans att nå våra drömmar och förbättra våra villkor.

Hur påverkar Saturn retrograd i fiskarna ditt stjärntecken?

Väduren

Vädurens 12e hus påverkas, ett hus som har att göra med fantasier, drömmar, omedvetna antaganden och andliga övertygelser. Saturnus retrograd uppmanar dig att göra hela jobbet själv för att utvecklas och för att omvärdera ditt liv, ditt förflutna och frigöra dig från inre blockeringar och begränsningar. Självacceptans är också viktig i processen.

Oxen

Oxens 11e hus påverkas och detta kan vara en tidsperiod under vilken den sociala pressen är större än vanligt. Du kan själv försöka jobba med dina relationer tills de förbättras, men du kan också sätta gränser och distansera dig från andra. Vad du än gör kommer du att aktivt växa och utvecklas och lära dig hantera din sociala situation.

Tvillingarna

Tvillingarnas 10e hus påverkas något som innebär att du gör ditt bästa för att ta ledarskap och få kontroll över en situation som du inte längre är acceptabel. Du kan känna att andra människor styr ditt liv eller att nya hinder och utmaningar har dykt upp som hämmar din framgång och dina framsteg. Därför är det dags att ta ansvar och se vad du själv för att nå dina mål ändå.

Kräftan

Ditt 9e hus påverkas något som innebär att du får ansvaret för att jobba med negativa och destruktiva tankemönster. Det är upp till dig själv att se möjligheterna. Nu kan du lära dig otroligt många saker och du kommer inte att ångra det. De mest äventyrliga resorna äger rum i ditt huvud i intellektuell eller spirituell mening, men vissa kräftor kan resa på grund av jobbet och det gäller att vänja sig vid denna livsstil.

Lejonet

Ditt 8e hus påverkas något som innebär att du måste hantera din mörka sida. Saturnus retrograd medvetandegör det faktum att endast du själv har makten att omvandla dig själv. Du måste själv hitta och acceptera svaret på de stora existentiella frågorna som kan plåga dig. Även din ekonomiska situation kan stå i centrum och detta är en tid under vilken du är villig att ta ekonomiska risker i hopp om att göra nya vinster för att neutralisera eller förändra till det bättre en dålig och stagnerande ekonomi.

Jungfrun

Ditt 7e hus påverkas och därför är frågor som handlar om lojalitet och ansvar när det gäller relationer extra viktiga. Verkligheten måste också sjunka in för vissa jungfrur som sett deras förhållande som rena kärlekssagan. Saturnus har avslöjat den bittra sanningen. Och nu måste du fatta viktiga beslut. Kan du sätta gränser? Kan du acceptera din nya verklighet? Är det bättre att separera? Det är något som du kan göra just nu och det är lika bra att testa dessa möjligheter.

Vågen

Saturnus i ditt 6e hus kan möjligen utmana din hälsa och dina prestationer på jobbet. Det kan vara på tiden att du prioriterade ditt välbefinnande. Är jobbsituationen toxiskt? Är du helt utmattad? Att du vågar sjukskriva dig eller går i tidig pension är en möjlighet för vågarna vars hälsa vacklar. Men du kan kanske också börja göra något åt din situation och du kan till och med lyckas reversera din eventuella sjukdom. Vissa vågar måste dessutom anstränga sig dubbelt på jobbet men i längden är det värt allt möda.

Skorpionen

Saturnus i ditt 5e hus kan hämma din kreativitet och höjer risken för depression. Men det är bara för att du måste lära dig alltings praktiska nytta. Är det inte spännande att skapa något som du faktiskt kan få användning av? Om du har barn, är det dags att skärpa dig. Kanske kan du bli den förebild som dina barn behöver. Du kan få mycket utav denna tidsperiod. Du kan bli den mentor som alla kan se upp till. När det gäller det romantiska livet, hoppar du över småprat. Du vill fördjupa dig i dina relationer. Känner du dig seriösare än vanligt? Livet består av både lycka och sorg. Det är lika bra att börja acceptera det.

Skytten

Ditt 4e hus påverkas något som innebär att du måste få kontroll över dina känslor, helst på egen hand genom att låna lite objektivitet från det motsatta huset. Det 4e huset styrs helt enkelt att månens subjektiva värld och dina känslor fluktuerar mer än vanligt. Du kan känna dig okej i ena stunden och helt överväldigad av känslor i nästa stund. Försök ta hand om dig själv. Om det behövs, gå i terapi. Se upp så att din diet är hälsosamt. Du kan bryta mönstret om du äter för att må bra. Skyttarna kan också behöva lösa deras eventuella boende- och/eller familjeproblem.

Stenbocken

Ditt 3e hus påverkas. Därför gäller det att försöka ta större ansvar för vad du säger. Försök lösa eventuella problem med syskonen, grannarna och personer i din omedelbara miljö. Tänk för dig själv också och dra dina egna slutsatser. Saturnus retrograd är också en tidsperiod för inlärning och en större objektivitet. Sätt gränser om du känner dig mobbad eller om andra inte respekterar dig.

Vattumannen

Ditt 2a hus påverkas och därför kan du känna dig missnöjd med en respekt du får av andra såväl som frågor som har att göra med ekonomin och matlagningen. Nu kan du vidta åtgärder. Anstränga dig för att hitta lösningar.

Fiskarna

Saturnus i det 1a huset är inte roligt, men den retrograda fasen hjälper dig att mogna så att du tar ansvar för dig själv, dina beslut och ditt liv. Det gäller att dessutom avsluta det du börjat göra. Din personlighet omvandlas eftersom en ny fas i ditt liv inleds. Hur du hanterar denna omvandling sätter tonen för vem du blir som person.