Fem saker man kan göra under jungfruns säsong

Astro / Horoskop

Solens transit i jungfrun handlar om plikt, service, hälsa, samt ordning och reda.

Fem saker som du kan göra under kräftans säsong 2023

2023-08-24 Solen gick in i jungfrun den 23 augusti och nu befinner vi oss officiellt i jungfruns säsong, en tidsperiod då frukt och grönsaker mognar som sammanfaller med sommarens slut.

Mer än något annat stjärntecken förknippas jungfrun med "vårt dagliga bröd", hårt arbete, pliktkänsla, tacksamhet, service samt självförbättring.

I esoterisk astrologi, kan jungfruns stjärntecken ses som en symbol för självet som strävar efter renhet och perfektion.

Denna energi associeras vanligtvis med ordning, analys, hälsa och noggrannhet. Jungfrun anses vara metodisk och praktisk, vilket leder till ett behov av att organisera och förbättra både sig själv och sin omgivning. Jungfrun är intelligent men ödmjuk.

Det sägs också att detta stjärntecken representerar den kritiska sidan av oss, som gör oss perfektionistiska som ger oss anledning att granska oss själva samt våra handlingar för att bli bättre.

Jungfrun styrs av planeten Merkurius och elementet jord, vilket ger detta stjärntecken en praktisk och analytisk natur.

Personer som föds mellan den 23 augusti och 22 september anses vara jungfruar med jungfruegenskaper. Solen avgör vem vi är.

Hur drar man nytta av jungfruns energier?

Under jungfrusäsongen, då solen befinner sig i jungfruns stjärntecken, finns det många saker du kan göra för att dra nytta av energierna och temat för detta tecken.

Här är fem förslag.

1. Organisera och rensa i röran

Jungfrun är känt för sin strukturerade och ordnade natur. Använd denna tid för att organisera ditt hem eller arbetsutrymme. Rensa ut oanvända saker, sortera papper och skapa en mer harmonisk miljö.

Fem saker som du kan göra under kräftans säsong 2023

2. Fokusera på hälsa och välbefinnande

Jungfrun är också förknippad till hälsa och välbefinnande. Passa på att förbättra din hälsa genom att äta nyttig mat, motionera regelbundet och utforska olika egenvårdsaktiviteter som mindfulness eller yoga.

3. Utveckla praktiska färdigheter

Jungfrun gillar att lära sig förbättra sig själv. Använd denna tid för att utveckla praktiska färdigheter eller lära dig något nytt som kan vara användbart i ditt dagliga liv eller karriär.

4. Hjälp andra

Jungfrun är omtänksam och hjälpsam. Engagera dig i volontärarbete eller stötta någon i din närhet som behöver hjälp. Det kan vara att erbjuda ditt stöd till en vän, familjemedlem eller att engagera dig i en ideell organisation.

Jungfrun handlar dessutom att tjänstgöra och det bästa sättet att tjänstgöra är faktiskt att hitta sitt kall så att man kan bidra till världen på ett effektivt sätt.

5. Sök jobb

Om du är arbetslös är denna tidsperiod på året utmärkt för att söka nytt jobb inför hösten eller varför inte för att fylla in som vikarie på ett nytt jobb under december. Genom att finnas tillgänglig i god tid, kommer du att betraktas som en tillgång.

Du kan dock även söka jobb inom det område som du brinner för eller på egen hand börja jobba med egna projekt.