Tvillingarnas säsong 2024: Dubbelt så mycket bus!

AstroHoroskop

2024-05-22 Solen har lämnat oxens milda närvaro och kliver in i Tvillingarnas luftiga rike.

Tvillingarnas säsong 2024 sträcker sig under en hel månad. Detta är en spännande tid. Sommarvärmen börjar komma och vi ser fram emot lata dagar utomhus.

Luften vibrerar av ny energi, som har med mod, vänskap och broderskap av göra, som fångas så bra av myten om Castor och Pollux, som ligger bakom tvillingarnas arketyp.

Liksom tvillingarna, kan vi nu vara ombytliga, lika oberäkneliga som vindarna, kameleonter som älskar variation och rörelse.

Våra hjärnor börjar snurra av så många nya tankar och observationer som väntar på att komma ut. Vad bra, för vi kan nu uttrycka allt som vi vill säga, i tal, skrift, på sociala medier, i blogg-, video- eller podcastformat.

Vår nyfikenhet vet inte några gränser, men medan intressefältet är brett, fastnar vi inte för något särskilt ämne. Detta kan göra oss förvirrade, splittrade och osäkra, såväl som rädda för det vi inte kan, det vill säga vår okunnighet, som tvillingarna sällan omfamnar.

Myten om tvillingparet Castor och Pollux, handlar även om hjältemod, något som man oftast förbiser när man pratar om tvillingarna. Detta tecken vågar stå för något även när motståndarna är många, stora och starka.

Men tvillingarna är också charmiga, roliga och smarta, de kan vara manipulativa och ytliga. De kan bära på många masker, varför de är duktiga skådespelare. Av deras många personligheter, vet vi inte heller vilken som kommer fram och vid vilket tillfälle. Genom att laborera med olika sidor av oss själva, kan vi lära känna oss själva på en helt ny nivå. Nu kan vi sluta vara så himla allvarliga hela tiden och leka lite mer.

Merkurius, förhärskande i tvillingarna, symboliserar flödet av utbytet av information. Denna säsong handlar om att prata och få reda på så mycket information och kunskap som möjligt. Vi umgås med våra syskon och grannar. Vi skriver under kontrakt och går på viktiga möten. Vi gör många korta inrikesresor. Vi pratar mer i telefonen med andra.

De föregående tecknen, Väduren och Oxen, fokuserar på individen, medan Tvillingarna påminner oss om andra människor och vad vi kan lära av dem.

Tvillingarna är ett tecken som vågar sig ut för att skapa relationer med andra. Oändligt nyfikna på omgivningen och dess invånare, börjar Tvillingarna ställa frågor och söka information för att förstå världen omkring sig. Kunskap är makt, och Tvillingarna kommer att forma våra åsikter om världen.

Tvillingarnas säsong är en tid för att låta nyfikenheten flöda, föra levande diskussioner och knyta nya kontakter. Så ta vara på energin, dela dina tankar och njut av sommarens början!

När det dock blir för mycket, inse att det kan vara bra att varva ner, meditera och komma ihåg din förbindelse med universum.