Saker man kan göra under vågens säsong 2023

Astro / Horoskop

Solens ingång i vågen i går 2023-09-23, är den officiella inledningen på vågens säsong, en tidsperiod som handlar om en strävan efter fred och harmoni med andra.

Saker man kan göra under vågens säsong 2023

2023-09-24 Solen har precis gått in i vågen och därmed är vågens säsong officiellt här.

Vågens energi handlar om relationer, harmoni och skönhet. Vågen är en fredssökare, som strävar efter balans, tar medelvägen och kompromissar.

Vågen är också ett kardinaltecken, för nya början. På norra halvklotet representerar vågen början på hösten. Nätterna blir längre, temperaturen sjunker, och vi börjar behöva någon som håller oss varma.

Så, vad är några saker du kan göra under Vågens säsong 2023?

Socialisera och starta nya relationer.

I och med vågen är ett kardinaltecken, handlar det om nya början. Och eftersom vågen har med relationer och förhållanden att göra, bör man nu socialisera mer, träffa nya människor, hitta nya vänner och starta ett nytt förhållande.

Det kan ibland vara nödvändigt dock för att frigöra utrymme och visar det sig att en relation eller ett förhållande bara skapar olycka och sorg, är det dags att släppa taget.

Omfamna din kreativitet och artistiska begåvning

Vågen älskar skönhet och konst, och nu är det rätt tid att starta ett nytt kreativt projekt, att börja ta danslektioner eller börja måla.

Du kommer att bli medveten om dina inre gåvor och talanger och tro mig när jag säger detta: du har kreativitet och skönhet inom dig själv.

Kompromissa!

Denna säsong kommer att bli intensiv. Hjälp och ge stöd till människor omkring dig. Föreläsa inte. Peka inte ut saker. Förstå. Se saker ur deras perspektiv. Detta kommer att stärka bandet mellan er.

Fokusera på egenvård och klä dig för framgång.

Om du tar väl hand om dig själv kan du vara där för andra, plus att du ser frisk och bra ut och kan locka ett nytt drömjobb eller en potentiell partner om du är singel.

Venus, som den styrande planeten Vågen, vill att du verkligen ska se ditt allra bästa ut. Det är okej att fokusera på utseendet. Kläder, smink, meditation, spa.

Vågen är vädurens motsatta hus, som handlar om utseende! Varje stjärntecken tar från det motsatta huset men Venus tar allt detta till en behaglig nivå för man vill vara sitt bästa för andras skull med.

Var rättvis

I vågens stjärntecken jämnar våra känslor ut och det är lättare att vara opartisk. I varje bedömning du gör, var rättvis, mot alla. Det finns bra och dåligt i allt och alla.

Sök rättvisa.

Nu är det också dags att uttrycka din sida av historien, om något fick fel uppfattning om dig. Om det behövs, anlita en advokat.

Sök inre frid för ett bättre förhållande till omgivningen

Saker man kan göra under vågens säsong 2023

Anledningen till att denna transit är extra jobbig är för att solen bildar oppositioner till norra noden och Chiron i väduren. Vi får se andras dåliga sidor. Man kan vara ute efter att skada.

Solen bildar dessutom en kvadratur till Pluto i stenbocken och det hela handlar om stolthet, ego och makt.

Att försöka omfamna och erkänna ens mörker, hjälper oss acceptera oss själva och minska dessa spänningar.