Vad du behöver veta om solförmörkelsen i väduren 20 april 2023

Astro / Horoskop

Två möjliga scenarier.

Vad du behöver veta om solförmörkelsen i väduren 20 april 2023

2023-04-16 Varje solförmörkelse är också en nymåne. Enligt svensk tid börjar förmörkelsen kl. 9:27 på förmiddagen den 20 april 2023.

Det är frågan om en total solförmörkelse, men den totala solförmörkelsen är synlig i Australien. I Sverige kommer vi att kunna se en partiell solförmörkelse.

Astrologiskt påverkas de delar av världen är solförmörkelser är synliga. Australien där man kommer att kunna se en total solförmörkelse påverkas mest. Länder som Sverige, där man ser en mindre partiell förmörkelse, påverkas mindre.

Sedan urminnes tider har man förknippat solförmörkelser med tragedi. Även om solförmörkelser är vanliga och vi har som regel två stycken varje år, är de oftast synliga under vissa delar av världen och på det viset kommer solförmörkelserna ändå att vara ganska sällsynta fenomen.

Även om man nuförtiden gärna reser bort till platser där man kan se en solförmörkelse, anser man inom traditionella grenar av astrologin att det är dåligt omen att titta direkt på en solförmörkelse. Man bör helst undvika det och hålla sig inne.

Vad handlar solförmörkelsen om?

Solförmörkelsen den 20 april 2023 äger rum i väduren. Graden är 29.

Väduren har att göra med ny inspiration. Om att testa något nytt. Om att vara pionjären och uppfinnaren. Om att inspirera andra människor med helt nya extraordinära idéer.

Väduren är ett eldtecken styrd av planeten Mars. Mars befinner sig i kräftan. Kräftan handlar om trygghet, om hemmet, familjen, ursprunget och så klart hemlandet i allmän mening.

I romersk mytologi förknippades planeten Mars med krigets gud.

Den 29 graden enligt gradteorin är en mycket medial, synsk grad. Folk med speciella förmågor har planeter och hus som börjar på den 29 graden. Samma grad har också samband med det femte huset.

Två skilda innebörder av förmörkelsen och dess påverkan

I första hand kommer vi se vissa länder rusta upp i militär mening, med en betoning dock på försvar.

I andra hand kommer vi rent generellt att följa magkänslan och vår intuition, och våga ta nya kreativa mycket modiga risker. Vi kommer att "go for it" helt enkelt.