Venus i Lejonet juni-oktober 2023: Hur varje stjärntecken påverkas

Astro / Horoskop

Venus gick in i lejonet 2023-06-05 och lämnar inte detta stjärntecken förrän den 8 oktober 2023.

Venus i Lejonet juni-juli 2023: Hur varje stjärntecken påverkas

Bild: Venus i astrologin står för kärlek, harmoni, och materiell bekvämlighet.

Planeten Venus representerar kärlek, skönhet och harmoni. Venus har ett betydande inflytande på dina relationer, kreativitet och övergripande känsla av estetik.

I lejonets stjärntecken, stimulerar Venus ditt behov av uppmärksamhet, kreativitet och romantik.

Venus gick in i lejonet igår och opponerade Pluto något avslöjade människors mörka önskningar. Pluto backar söndagen den 11 juni, tillbaka till Stenbocken så att vi inte behöver oroa oss för att det kommer att förstöra vårt kärleksliv eller materiella standard längre.

Kom ihåg att Venus i Lejonet är en tid att stå ut, inte att smälta in i mängden. Dra nytta av denna kosmiska energi och låt din kreativitet och personlighet blomstra!

Venus brukar spendera cirka en månad i varje stjärntecken. Att Venus spenderar så lång tid i lejonet beror på en retrograd rörelse mellan den 22 juli och 3 september 2023.

Venus retrograd kommer att diskuteras i en annan inlägg.

Här är en kort översikt över hur Venus i Lejonet kan påverka vart och ett av de 12 astrologiska tecknen och de 12 husen:

Lejonet

Venus i lejonet i det 1: a huset kan ge ett större fokus på personligt utseende, självuttryck och en önskan att locka uppmärksamhet från andra. Du kan känna dig mer konstnärlig eller kreativ under denna tid. Du bryr dig också om ditt utseende och är mycket snyggare än vanligt. Du kan till och med inleda en ny romans om du är singel under denna transit.

Kräftan

Venus i lejonet i det 2: a huset kan lägga tonvikten på ekonomi, lyxartiklar och att finna nöje i materiella ägodelar. Du kan uppleva en önskan att njuta av mer lyxiga upplevelser. Lejonet älskar precis som oxen det lyxiga, konst och musik. Detta innebär att du också spenderar mer pengar. Om du inte har mycket pengar kan du nu önska dig saker eftersom din födelsedag är runt hörnan ändå och du kan få en dyr gåva.

Tvillingarna

Venus i lejonet i det 3:e huset kan ge en önskan att kommunicera, uttrycka din kreativa sida genom det talade ordet och lära dig nya färdigheter. Du säger rätt sak till rätt person, är förstående och möter andra människor halvvägs.

Oxen

Venus i lejonet i det 4: e huset sätter fokus på hemmet och familjerelationerna. Du kan känna en önskan att försköna ditt hem eller spendera kvalitetstid med nära och kära för att skapa en harmonisk familjemiljö.

Väduren

Venus i lejonet i det 5: e huset förbättrar det romantiska livet. Du vill också ge dig ut mer och söka andras intresserade blickar.  Du kan få uppmärksamhet för ditt utseende liksom för din personliga stil. Det inre barnet blir glatt av att vara lekfull och av din optimism.

Fiskarna

Venus i leo i det 6: e huset kan ge en önskan att arbeta med personliga hälso- och egenvårdsrutiner. Dina relationer med kollegor kan förbättras under denna tid. Detta blir en tid för städning och renhet eftersom allt ser så fräscht ut sedan. På jobbet trivs du med arbetsrutinerna. Du gillar att laga god mat med.

Vattumannen

Venus i Lejonet i det 7:e huset hjälper dig att hitta harmoni och balans i dina intima relationer och i dina partnerskap. Du kan längta efter en djupare känsla av samhörighet. Om du är singel, dejtar du en ny nu. I det fasta förhållandet blomstrar kärleken på nytt. Du blir dessutom sedd och bekräftad av andra.

Stenbocken

Venus i lejonet i det 8:e huset handlar om förvandling och sexualitet. Du kan önska djupare känslomässiga förbindelser och passionerade upplevelser med din partner. Nu är det också lättare att anförtro sig för andra och låta dem in. Bra affärer och investeringar kan du också göra medan livspartnerns ekonomi förbättras en smula.

Skytten

Venus i Lejonet i det 9: e huset leder till harmoniska filosofiska reflektioner som handlar om gemenskap och kärlek. Dina tankar är också positivare (så snabbt som Pluto slutar opponera Venus). Du kan finna nöje i att resa, utforska nya kulturer eller studera.

Skorpionen

Venus i Lejonet i det 10: e huset kan förbättra karriärmöjligheterna och din offentliga image. Dina kreativa förmågor blir uppmärksammade och uppskattade och hjälper dig i ditt yrkesliv.

Vågen

Venus i Lejonet i det 11: e huset harmoniserar gruppdynamik och vänskap. Du kan känna en känsla av kamratskap och förbindelse till dem som har liknande intressen.

Jungfrun

Venus i Lejonet i det 12: e huset handlar om att uppskatta sig själv och om att söka gemenskap med slutna grupper eller personerna som står dig närmast och som du känner förstår och uppskattar dig såsom du är.

Ursprunglig publiceringsdatum: 2023-06-06

Senaste uppdateringen: 2023-07-18

Kurs på engelska. Professionell bartender och cocktailskapande

I den här ackrediterade cocktailkursen får du experttips för att bli en cocktailmixer i toppklass. Du kommer att lära dig av mixologimästare från Behind The Bar, inklusive Cara Devine, som nyligen utsågs till en av Australiens topp 25 bartendrar.