Klara av Venus retrograd i lejonet 22 juli – 3 sept. 2023

Astro / Horoskop

Hur Venus retro påverkar oss alla samt dig enligt stjärntecken, ascendent och astrologiskt hus. 

Klara av Venus retrograd i lejonet 22 juli – 3 sept. 2023

2023-07-19 Mellan den 22 juli – 3 september 2023, kommer Venus att vara i retrograd rörelse.

Här kan du lära dig hur du skall göra och hur Venus retro påverkar dig som ascendent, stjärntecken och hus.

I astrologin representerar Venus kärlek, skönhet, pengar, tillfredsställelse och relationer. När en planet är retrograd betyder det att den rör sig baklänges sett från vårt perspektiv på jorden. Detta händer dock inte i verkligheten.

När Venus retrograd inträffar leder det till att vi granskar och omvärderar våra kärleksrelationer och vårt sätt att uttrycka kärlek. Det kan också påverka vår uppfattning om skönhet och hur vi uttrycker vår egen unika stil. Ett annat område som påverkas är så klart vår ekonomi.

Genom att vara medveten om de energier som Venus för med sig, kan du navigera genom den här perioden på ett mer medvetet sätt.

Fördelarna med Venus retrograd är vår chans att växa som individer, att ifrågasätta oss själva och våra starka passioner.

Nackdelarna med Venus retrograd är att vi kan förlora vänner och pengar, medan kärlekslivet blir rörigt och dramatiskt.

Sist var Venus retro i lejonet sommaren 2015. Tänk tillbaka och minnas vad som hände då även om temat för Venus retro denna sommar kan se något annorlunda ut. Meningen är att du skall förstå kraften i Venus retrograd.

Så påverkar Venus retrograd i lejonet dig

Husen i astrologin representerar olika livsområden som Venus retrograd påverkar på olika sätt.

Läs beskrivningen för ditt stjärntecken/ascendent och hus, om du vet vilket hus lejonet representerar i ditt personliga födelsehoroskop.

Eftersom lejonet kommer att påverkas mest av Venus retrograd, är beskrivningen längst för lejonets stjärntecken och/eller ascendent eller det första huset.

Hjälp att navigera: Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna | Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan

Venus retro för lejonet (Venus retro i det första huset)

Under denna period kan du hitta dig själv omvärdera din självbild, personliga stil och övergripande utseende. Det är en bra tid att reflektera över din känsla av självvärde och hur du uttrycker dina unika egenskaper för andra.

När Venus går retrograd i lejonets tecken blir det en tid av djup inre reflektion för lejonet. Venus, kärlekens och skönhetens planet, påverkar våra relationer och vårt självvärde. Under denna retrograda period, vilket inträffar när en planet verkar gå bakåt i sin bana sett från jorden, får lejonet en chans att utforska dessa områden i sitt liv på ett mer fördjupat sätt.

För det första, kan lejonet, som är känt för sin självsäkerhet och strålning, börja ifrågasätta sitt självvärde. Venus retrograd i lejonet kan få en att tänka över huruvida man verkligen uppskattar sig själv på rätt sätt, eller om man har låtit yttre bekräftelse definiera ens självförtroende. Det kan vara en tid för självrannsakan och en möjlighet att bygga upp ett mer autentiskt självförtroende som inte är beroende av yttre faktorer.

För det andra, under denna retrograda period kan lejonet också uppleva en röra i sina romantiska relationer. Venus styr kärleken och relationer, och när den går retrograd kan det uppstå förvirring och missförstånd. Det kan vara lämpligt att ta ett steg tillbaka och utvärdera ens romantiska mål och önskemål. Det kan även vara en tid för att läka gamla sår och för att komma till rätta med obalanser i relationer.

Vidare kan Venus retrograd i lejonet också utmana lejonets behov av att vara i centrum och att vara beundrad. Lejonet älskar uppmärksamhet och platsen i rampljuset, men denna period kan vara en påminnelse om att sann skönhet och självkärlek finns inom en själv och inte enbart genom yttre bekräftelse. Det kan vara en tid för lejonet att utforska sin inre styrka i stället för att vara helt beroende av andras åsikter.

Under Venus retrograd i lejonets tecken är det även viktigt för lejonet att ta hand om sig själv på ett djupare plan. Det kan innebära att prioritera egenvård och ta tid för egna behov och njutning. Att utforska nya sätt att uttrycka sin kreativitet och passion kan vara befriande och stärkande för lejonet under denna period.

Som en inre reflektionstid kan Venus retrograd i lejonets tecken vara en möjlighet att utforska djupare aspekter av sig själv och sina relationer. Det kan vara en tid att lyssna mer på sin inre röst och reflektera över vilka värden och prioriteringar som verkligen är viktiga för lejonet.

Det är viktigt att komma ihåg att retrograderade planeter inte nödvändigtvis är negativa, utan erbjuder en möjlighet till personlig tillväxt och utveckling. För lejonet kan denna retrograda period vara en tid att återansluta med sin inre kärna och bygga upp en starkare och mer autentisk självbild.

Så under Venus retrograd i lejonets tecken, ta dig tid för att reflektera över dina relationer, ditt självvärde och hur du kan ta hand om dig själv på djupare plan. Det kan vara en tid av läkning, självupptäckt och tillväxt för lejonet.

Venus retro för Jungfrun (Venus retro i det tionde huset)

Venus retrograd i det tolfte huset kan ge en tidsperiod av introspektion och reflektion. Det är dags att utforska dina undermedvetna mönster, släppa gamla känslomässiga sår och återansluta med din andliga essens. Du kan finna tröst i ensamhet och söka en djupare förståelse för din inre värld.

Undvik självdestruktiva tendenser av alla slag och försök inse att du redan är älskad eftersom du finns till. Ingen behöver säga till dig ”Jag älskar dig” för att detta skall vara sant.

En risk finns att du längtar efter mer passion i livet men det gäller att försöka vara etisk, hur stora kärlekslågorna än är. Tänk även på andra.

Venus retro för vågen (Venus retro i det elfte huset)

Under denna tidsperiod kan dina vänskapsrelationer, sociala kontakter och gruppmedlemskap granskas och ifrågasättas. Nu kan du verkligen känna att du vill ha bättre relationer med ärligare människor som verkligen är meningsfulla. Därför kan du omvärdera andra, i synnerhet om de behandlar dig illa, börjar ljuga för dig eller prata om dig bakom din rygg. Du blir dessutom medveten om eventuell oärlighet och hypokrisi på ditt jobb eller i olika grupper som du tillhör. Detta kan komma från dig själv med. Det är inte helt omöjligt att drama uppstår som gör att en viktig relation går sönder för alltid.

Venus retro för skorpionen (Venus retro i det tionde huset)

Venus retrograd i det tionde huset kan medföra förändringar och omvärderingar i din karriär och offentliga image. Det är dags att granska dina mål, ambitioner och hur du presenterar dig själv för världen. Du kan känna att man inte uppskattar dig tillräckligt och vill så gärna söka ett nytt jobb eller börja tävla och konkurrera med jobbkamrater eller andra människor som du uppfattar som konkurrenter. Akta dig för att bli inblandad i onödiga intriger och maktspel som ingen riktigt vinner.

Venus retro för skytten (Venus retro i det nionde huset)

Denna retrograda period kan få dig att ompröva dina övertygelser, filosofiska åsikter och din önskan om äventyr. Det är dags att utforska olika kulturer, utöka din kunskap och söka en djupare mening i livet. Du kan hitta dig själv att ifrågasätta långvariga övertygelser och söka en mer autentisk känsla av andlighet.

Å andra sidan kan din längtan efter en stor passion göra att du lätt faller för en främling som är manipulativ eller farlig eller som inte vill ha dig utan dina pengar och tillgångar.

Venus retro för stenbocken (Venus retro i det åttonde huset)

Venus retrograd i det åttonde huset kan uppmuntra dig att gräva i dina djupare känslomässiga band, intimitet och delade resurser. Det är dags att undersöka dina livslögner och dina inre ”sanningar” samt uppdatera dem.

Försök vara försiktig med dina tillgångar och ta inga onödiga lån. Fatta inre några stora investeringsbeslut nu och se upp med en förödande passion som kan förstöra viktiga relationer för alltid.

Venus retrograd i lejonet kan dessutom öka känslan av kris i ditt liv, leda till extra ekonomiska bördor och förluster.

Venus retro för vattumannen (Venus retro i det sjunde huset)

Relationer, partnerskap och hur du kommer överens med andra granskas under denna tidsperiod. I ditt förhållande till en livspartner kan nya problem uppstå, i form av avundsjuka, svartsjuka och faktiska eller potentiella rivaler. Reflektera över dynamiken i dina relationer och fokusera mer på ditt självförtroende och självvärde. Våga släppa taget. Älskar de dig tillräckligt kommer de tillbaka.

Venus retro i fiskarna (Venus retro i det sjätte huset)

Venus retrograd i det sjätte huset kan leda till en omvärdering av jämvikten mellan arbete och privatliv, hälsorutiner och dagliga vanor. Det är viktigt att ta hand om sig själv med.
På jobbet finns det en risk för drama och intriger, som kan leda till långsiktig fiendskap eller till och med arbetslöshet. Man kan få sparken eller säga upp sig. Man kan känna sig utnyttjad, manipulerad eller mobbad.

Venus retro i väduren (Venus retro i det femte huset)

Venus retro i lejonet påverkar din kreativa förmåga, dina romantiska relationer, relationen till dina barn och dina hobbys. Risken för konkurrens i kärlek ökar. Någon kan ta sig äran för ditt jobb som blir stulet och liknande. Även dina barn kan bete sig dåligt. Är de vuxna kan de börja prata illa om dig. Denna tidsperiod kan så klart också vara ansträngande och deprimerande för dina barn som kan gå genom egna problem och trauman även om du själv inte riktigt påverkas.

Venus retro är en möjlighet för att reflektera över din inställning till kärlek, optimism och livsglädje, och hur du lyser ditt unika ljus ut i världen.

Venus retro för oxen (Venus retro i det fjärde huset)

Denna retrograda period påverkar din känslomässiga grund och familjedynamik. Du kan gräva i det förflutna samt försöka hjälpa familjemedlemmar som inte har det så bra. Det är en introspektiv tid att utvärdera vad som ger dig en känsla av bekvämlighet och trygghet.

Mammarelaterade frågor kommer upp till ytan. Det kan vara så att din mamma eller en modersfigur i ditt liv behöver känslomässigt stöd. Din förmåga att se och känna igen andras smärta och sorg kan göra erfarenheten överväldigande men du får chansen att praktisera medkänsla och empati.

Under denna tidsperiod bör du helst inte göra stora investeringar i hemmet. Vänta fram till september med sådana saker. Det kommer att kännas som bortkastade pengar.

Venus retro för tvillingarna (Venus retro i det tredje huset)

Venus retrograd påverkar dina relationer till grannar och syskon och till människorna som du brukar prata dagligen med.

Risken för manipulativa försäljare ökar. Du kan också komma dåligt överens med människorna i din närmaste omgivning som kan börja prata illa om dig. Många skvaller är också möjliga dock från din sida med, men det är inget som gynnar dig på något som helst sätt, utan allt har sina konsekvenser även om det i psykisk mening känns bra.

Se upp med att skriva under viktiga kontrakt fram till september.

Venus retro för kräftan (Venus retro i det andra huset)

Venus retrograd i det andra huset kan medföra ekonomiska problem i form av exempelvis minskade intäkter eller dispyter på grund av pengar. Du kan se över din ekonomi och intäkter liksom inkomstkällor.

Ditt behov av att visa för omvärlden hur bra du har det ställt kan öka men du bör vara försiktig eftersom även om du jobbar väldigt hårt för vad du har och för vad du tjänar, kan folk bli avundsjuka och skapa problem för dig genom att exempelvis frysa ut dig eller liknande. Det är viktigare att du försöker tycka om den du är bortom det ytliga. Låt folk se din inre personlighet och skönhet i stället. Du har inget att bevisa för alla andra.