Fullmånen i Stenbocken 21 juli 2024: släpp taget

AstronyttHoroskop

2024-07-21 En andra fullmåne i samma tecken, i stenbocken, äger rum. Detta är mycket ovanligt. Läs hur energin påverkar just dig.

En fullmåne markerar kulminationen av måncykeln, en tid då månens energi är på sitt starkaste och belyser våra känslor, intentioner och situationer som har byggts upp under den senaste månaden. Den fungerar som en strålkastare som avslöjar vad som behöver släppas eller fullbordas för att ge plats för nya början.

Fullmånen i Stenbocken: Strukturer och ambitioner

När fullmånen sker i Stenbockens tecken, belyser den våra ambitioner, karriär, och de strukturer vi bygger våra liv kring. Stenbocken är känd för sitt målmedvetna och disciplinerade sätt, och en fullmåne här uppmanar oss att reflektera över våra långsiktiga mål och den uthållighet som krävs för att nå dem. Denna måne uppmuntrar till att ta ansvar, strukturera våra liv och arbeta mot våra högsta ambitioner med beslutsamhet och envishet.

Fullmånen och aspekter mellan planeterna

Sextil Neptunus i Fiskarna

Neptunus i Fiskarna, i sextil med fullmånen, ger en mjuk och intuitiv energi till denna annars jordnära måne. Denna aspekt främjar kreativitet, andlighet och en känsla av inre frid. Det är en perfekt tid att använda intuitionen för att vägleda våra ambitioner och låta drömmar inspirera våra praktiska handlingar. Känn dig fri att föreställa dig den perfekta framtiden för dig.

Trigon Uranus i Oxen

Uranus i Oxen, i trigon till fullmånen, ger en elektrisk och banbrytande energi. Denna aspekt uppmuntrar till innovation och förändring inom de strukturer vi bygger. Det är en tid för att tänka utanför boxen och omfamna nya idéer som kan leda till långsiktig stabilitet och framgång. Det kan vara en tid för innovation, såväl som rädsla för den ovissa framtiden då det finns en känsla att vad som helst kan hända när som helst och det är inte nödvändigtvis något positivt.

Trigon Mars i Tvillingarna

Mars, som precis har gått in i Tvillingarna, bildar en trigon med fullmånen och uppmanar oss att handla på smarta sätt. Och kanske är det dags att säga något och uttrycka en åsikt. Denna aspekt förstärker vår förmåga att göra verklighet av våra idéer och ambitioner. Det är en tid för att gå framåt med kraft och beslutsamhet, samtidigt som vi håller våra tankar och idéer flexibla och anpassningsbara.

29:e Graden: Anaretisk grad

Den 29:e graden av ett tecken kallas för den anaretiska graden och är associerad med avslut och fullbordande. När en fullmåne äger rum på denna grad, intensifieras känslan av att något måste släppas eller avslutas innan vi kan gå vidare till nästa kapitel. Det är en kraftfull tid för att ta farväl av gamla mönster och förbereda sig för nya början.

När en fullmåne befinner sig i denna kritiska grad anses den vara betonad och ha större inflytande. Det kan dock finnas utmaningar med beslutsfattande. Vi kan vänta oss inre osäkerhet och ovisshet om hur vi ska agera, eftersom vi står på tröskeln till något nytt och okänt.

Tredje dekanen i Stenbocken och motsvarande tarotkort

Den tredje dekanen i Stenbocken (20–30 grader) har att göra med medvetenhet, logiskt tänkande och kommunikation. Dekanen förknippas med tarotkortet 4 pentagram. Detta kort symboliserar stabilitet, säkerhet och de strukturer vi bygger för att skydda vad vi värderar mest. Det påminner oss om att balansera behovet av säkerhet med öppenheten för förändring och utveckling. Kortet associeras dessutom med snålhet, bitterhet, avundsjuka och rädsla för att förlora allt.

Fullmånens fasta stjärna

En fullmåne i de sista graderna av Stenbocken kan associeras med den fasta stjärnan Deneb Algedi, som ligger i stjärnbilden Stenbocken. Deneb Algedi symboliserar rättvisa, visdom och en stor ansvarskänsla. Dess energi kan förstärka våra ambitioner och hjälpa oss att navigera komplexa situationer med rättvisa och integritet.

Hur Fullmånen Påverkar Varje Stjärntecken

Väduren

Dina karriär- och livsmål står i fokus. Det är dags att reflektera över din yrkesmässiga bana och göra nödvändiga justeringar för att nå dina långsiktiga mål.

Oxen

Din syn på världen och dina långsiktiga planer kan förändras. Överväg att omvärdera dina utbildningsmål eller resplaner för att passa dina nuvarande ambitioner.

Tvillingarna

Fokus ligger på gemensamma resurser och djupare känslomässiga band. Det är en tid att ta itu med ekonomiska frågor och känslomässiga investeringar. Frågor om liv och död kan också fascinera dig och du vill gräva djupare i metafysiska frågor.

Kräftan

Relationer står i centrum. Denna fullmåne handlar om att hitta balansen mellan dina behov och partners behov. Det är en bra tid att arbeta på att stärka dina viktigaste relationer. Men det sociala livet kan utvecklas snabbt på oförutsägbara sätt.

Lejonet

Din hälsa och dagliga rutiner är i fokus. Se över dina arbetsvanor och hur du kan förbättra din hälsa och välbefinnande genom bättre strukturer i vardagen. Var öppen för något nytt och försöka släppa taget om det gamla.

Jungfrun

Kreativa projekt och din identitet står i centrum. Det är en tid att färdigställa kreativa projekt och reflektera över hur du uttrycker din individualitet och kanske vad du verkligen vill göra så att detta matcha den du är. En fas i ditt romantiska liv kan också ta slut.

Vågen

Hem och familj är i fokus. Denna fullmåne handlar om dina rötter och den trygghet du finner i ditt hem. Överväg att förbättra dina bostadsförhållanden eller stärka familjebanden. Det kan också vara dags att lämna det förflutna bakom sig. Ekonomiska beslut kan också fattas. Du vill kanske sälja eller köpa bostad eller investera i bostadsmarknaden.

Skorpionen

Kommunikation och korta resor står i centrum. Skrivprojekt kan nu färdigställas och kontrakt måste skrivas under. Även viktiga möten och samtal är möjliga. Integration av ny teknik såsom AI är en verklighet att omfamna. Du kan få oväntade meddelanden från andra.

Skytten

Dina ekonomiska resurser och värderingar är i fokus. Det är en tid att reflektera över din ekonomi och hur du kan stärka din materiella säkerhet. Framtiden kan vara osäker eller så är du osäker kring hur du vill jobba och vilka risker detta innebär.

Stenbocken

Din personliga identitet och självkänsla är i centrum. Denna fullmåne signalerar att en fas i din personliga utveckling är på väg att ta slut. Hur du presenterar dig själv för världen eller hur andra ser dig kan förändras på de mest otroliga sätten. Å andra sidan kan du känna dig otroligt inspirerad och mycket kreativ.

Vattumannen

Din inre värld och andliga resa står i fokus. Det är en tid för introspektion och reflektion över din andliga utveckling och inre fred. Familjeangelägenheter kan också stå i centrum såväl som bostadsfrågan.

Fiskarna

Dina sociala nätverk och framtidsdrömmar påverkas av fullmånen. Reflektera över dina vänskapsband och hur de stödjer dina långsiktiga mål. Mycket ovanlig kommunikation äger rum nu.