Nymåne i skorpionen 13 november 2023 - allt du behöver veta

AstroHoroskop

2023-11-13 En ny början som påverkar oss på djupet.

Nymåne i skorpionen

Nymånen i Skorpionen är en tid under vilken vi känner för att utforska de ämnen och teman som är tabu, som har en mörkare karaktär.

Vi kan känna oss nyfikna eller provocerade att göra så. Och allteftersom vi lär oss mer om det okända och tabubelagda, förändras vi som människor.

Skorpionen i sig handlar om styrka och omvandling. Därför inspirerar nymånen oss att förändra våra attityder. Vi kan även reflektera över våra känslor och tankar och släppa det onödiga. Tack vare skorpionens energi kommer vi närmare sanningen som kan vara befriande.

Denna nymåne är extra skorpionisk med en konjunktur till Mars och en sextil till Pluto. Båda planeterna förknippas med skorpionen. Vi är starka och redo för att påverka eller bli påverkade. .

Nymånen handlar om skorpioniska teman, såsom död och återfödelse, graviditet, arv, andra människors resurser, intimitet, skulder och lån, samt investeringar.

Den tvingar oss att ta en titt på oss själva och på våra nuvarande eller tidigare handlingar och att ta ansvar för dem även om det är svårt.

Nymånen opponerar Uranus, något som innebär att oväntade problem och utmaningar uppstår. Befrielse och kamp för befrielse är möjliga, såväl som tragiska olyckor i synnerhet om involverar tåg och flygplan.

Uranus kan dock påverka vår andliga uppfattningar och det som vi inser, lär oss eller blir medvetna om är banbrytande för oss. Även våra religiösa föreställningar kan ifrågasättas.

Nymånens grad är 20 som också förknippas med skorpionen. Denna tid präglas av krig, förstörelse och humanitära kriser. Oppositionen till Uranus påminner oss om att vi behöver en revolution och ett paradismskifte.

Trigonen till Neptunus är en indikation på att vi som människor utvecklar större empati och medlidande. Och detta är vad som motiverar oss att göra en skillnad.

Kärlekslivet kan vara spännande men det finns knappt någon känslomässig tillfredsställelse alls.

Denna nymåne äger rum i skorpionens tredje dekan som förknippas med tarotkortet 7 bägare, det vill säga med förvirring och Don Juan / Femme fatale komplex.

Skenet kan bedra och vi behöver se upp med eventuella röda flaggor.

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.