Fullmånen den 19 augusti 2024: en tid för transformation, förnyelse och frihet

AstronyttHoroskop

2024-08-19 En genomgång av fullmånens energier och en kort prognos för alla 12 stjärntecken.

Fullmånen den 19 augusti 2024 är en tid av både personlig och kollektiv transformation, där den rebelliska och innovativa energin från Vattumannen kombineras med ett sökande efter frihet och harmoni.

Fullmånen uppmuntrar oss att tänka utanför boxen, att sträva efter förändringar som inte bara gynnar oss själva utan också vårt samhälle, och att söka efter balans och skönhet i våra relationer och i vår omgivning.

Denna fullmåne är mycket energisk något som betyder att vi tar till handling såvida vi inte har oturen och bli chockade av dess mera negativa explosiva energi. Icke desto mindre kan vi få distans till våra känslor tack vare denna fullmåne i Vattumannen, men vi bör så klart inte glömma bort att det oftast är bättre att blanda hjärta och förstånd.

En fullmånes energi börjar redan verka upp till 7 dagar före och efter dess exakta datum. Kanske vet du redan hur fullmånen påverkar dig. Vad är det som är viktigt att göra nu? Vad är relevant och av kritisk betydelse?

Merkurius retrograd

Merkurius är retrograd något som kan betyda en försening av fullmånens energi, men det finns även en koppling till det förflutna. Man måste kanske träffa en gammal vän eller återbesöka familjehemmet. Man kan även återuppta en gammal vana (exempelvis börja träna igen efter en paus) eller börja jobba med ett gammalt projekt. Vi kan känna att tidsperioden runt denna fullmåne är sista chansen för oss att få rätt på ett gammalt eller existerande problem.

Den 27 graden

Den 27 graden under fullmånen den 19 augusti 2024 i Vattumannen förstärker känslan av att nå ett avgörande ögonblick där vi avslutar gamla kapitel och förbereder oss för nya början.

Enligt gradteorin förknippas den 27 graden även med Tvillingarnas energi och det tredje huset. Därför är kommunikation, korta resor och inlärning ganska relevanta.

T-kvadraturen: Jupiter, Venus och Saturnus

Fullmånens intensitet har att göra med en T-kvadratur som bildas av Jupiter, Venus och Saturnus. Detta innebär att vår fysiska och mentala hälsa utsätts för påfrestningar. En förstående och tolerant attityd kan ersätta ett orealistiskt behov av perfektion. Vi kan bli extra kritiska något som inte för oss närmare andra.

Stressnivåerna kan också öka och detta kan påverka vissa människor negativare än andra. Kan man träna eller meditera bort dessa spänningar är bra. Kanske kan man prata av sig i stället.

Fullmånens kvadratur till Uranus

Fullmånens energi är ganska rebellisk på grund av influensen från Uranus. Vi uppmuntras att söka nya lösningar på gamla problem. Det är inte så konstigt om vi nu ifrågasätter normer. Vattumannens och Uranus’ energi är rebellisk och framtidsorienterad, vilket gör detta till en tid där kollektiva förändringar och personliga genombrott kan ske.

Fullmåne i Vattumannens tredje dekan

Venus och månen förknippas med den tredje dekanen i Vattumannen något som betyder att relationer och samarbeten blir centrala teman. Man kan söka värme och trygghet. Här får vi en inflytande av både intellektuell skärpa och en strävan efter harmoni och skönhet. Det kan finnas en dragning till kulinarisk och konstnärliga projekt.

Tarotkort: 7 svärd

Tarotkortet som associeras med denna fullmåne är 7 svärd. Detta kort representerar ofta strategi, försiktighet och ibland även list eller svek. Under denna fullmåne kan det vara viktigt att vara strategiska i våra handlingar och medvetna om eventuella dolda motiv, både våra egna och andras. Det är en uppmaning att vara klarsynta och noggranna i våra beslut.

Hur kan fullmånen påverka ditt stjärntecken eller din ascendent?

Väduren: Huset för grupper och vänner påverkas. Kritiska beslut kan fattas rörande sociala tillfällen, samarbete med andra och sociala medier. Du kan återse gamla vänner eller söka dig till en grupp som du brukade samarbeta med i det förflutna.

Oxen: Huset för anseende, karriär och auktoritet påverkas. Kritiska beslut kan fattas rörande personer som beror på dig och som du har kontroll över, såväl som rörande ekonomi och arbete.

Tvillingarna: Huset för högre utbildning, distansrelationer, långa resor och livsåskådningar påverkas. Tvillingarna kan känna sig tvungna att resa bort, eller resa hem om man befinner sig i ett främmande land. Yngre Tvillingar vill fylla i kunskapsluckor och debattera ämnen. Det känns viktigt och kritiskt att ta sina prov och tentamina eller att få chansen att säga till andra vad man tycker.

Kräftan: Huset för transformation och gemensamma resurser påverkas. Du kan tycka att det är på tiden någon betalar dig tillbaka nu. Det kan kännas kritiskt att ta lån och/eller göra en viktig investering. Sanningen kan också komma fram nu. Du kan inte lura dig själv längre.

Lejonet: Huset för relationer och partnerskap påverkas. Du vill söka dig tillbaka till någon som du brukade samarbeta med i det förflutna. Du kan även känna att tiden är inne för att lösa problem och konflikter i ditt äktenskap. Vissa Lejon kan också söka sig tillbaka till sina ex.

Jungfrun: Huset för jobb och hälsa påverkas. Det är kritiskt för dig att avsluta påbörjade jobb och projekt. Du vill till och med söka dig tillbaka till ett gammalt jobb. Du kan i vissa fall även återuppta bättre vanor som du vet kan påverka din hälsa positivt.

Vågen: Huset för romantik, kreativitet, nöjen och barn påverkas. Du vill återse dina barn i vissa fall eller försöka bli med barn igen. Du vill ha tillbaka exet om du fortfarande är kär och tycker att en separation varit ett misstag. Men du kan även söka din inre kreativitet, en som du vet att du har. Du kan också känna att du måste lära känna dig igen om du gått genom många förändringar som ändrat dig som person eller dina roller i livet.

Skorpionen: Huset för hem och familj påverkas. Du söker dig hem igen. Det är relevant för dig att återse släkt, familj, gamla vänner.

Skytten: Huset för kommunikation, interaktion, korta resor, inlärning påverkas. Du vill åka tillbaka till en person eller plats. Dokument och kontrakt är betydelsefulla. Du kan även börja pendla igen, jogga eller promenera.

Stenbocken: Huset för intäkter och grundläggande behov påverkas. Du kan känna att det är viktigt att köpa något eller se till att du får tillbaka en inkomstkälla. Detta kan leda till förändringar på jobbet eller vad gäller din sysselsättning.

Vattumannen: Huset för personlighet, nya början och utseende påverkas. Därmed vill du ha en andra chans. Vissa Vattumän känner att det är kritiskt att färga håret eller banta så att de ser ut som de brukar göra.

Fiskarna: Huset för avskildhet, insikter och hemligheter påverkas. Det är viktigt att man tar hand om sin hälsa. Detta kan betyda att du måste få dina mediciner exempelvis. Denna fullmåne handlar dessutom om avslöjanden och i vissa fall resor över vatten – från ett land till ett annat.