Sju svärd (Seven of Swords): Lögner

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Sju i svärd i tarot, seven of swords

Att gömma sig, att gå sin egen väg, ohederlighet, lögner. Traditionellt symboliserar kortet alla typer av stölder.

Kortet anses vara tjuvens kort, men vi anser att det här kortets betydelse snarare handlar om lögner, manipulation och oärlighet i relationer. Kortet inbegriper i många traditionella tolkningar även "diplomati". Personen har en dold agenda. Vi anser också att tjuvens och kriminalitetens kort snarare är 5 i svärd än 7 i svärd.

Beroende på kortets placering, kan kortet stå för att det är du själv som gör de här handlingarna eller någon annan. Se upp för oärliga människor.

Sju i svärd kan inte alltid ses som ett negativt kort. Ibland kan kortet helt enkelt betyda att man har sina hemligheter men att man inte menar illa med detta. Man vill inte ge uttryck för dem eftersom man anser att det är privata angelägenheter.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Sjuor står för tro och hopp.

Allmän betydelse - Sju i svärd står för oärlighet, stöld och list. En bedragare i din närhet. Ibland står kortet för hemliga planer.Jobb - Kortet står för stölder, manipulation, svek. Se dig om. Dina vänner kan vara oärliga och svika dig. Lita inte på någon.

Kärlek - 7 i svärd står för lögner och manipulation. Om du berättar för mycket för en viss person finns risken att bli förrådd. Du bör även se upp för stölder. Om du befinner dig i en relation, kan din partner berättta lögner för dig eller till och med bedra dig.

Ekonomi - Kortet betyder att du har en hemlig plan på hur du skall tjäna dina pengar på som du inte berättar för andra om. Det kan också hända att du inte säger hela sanningen heller.

Astrologisk korrespondens: Månen i vattumannen: Tredje dekanen i vattumannen (10–19 februari)

 

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.