Kung i svärd (King of Swords)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Kung i svärd i tarot, King of Swords

En intellektuell man men sunt förnuft, men kan vara sarkastisk och svår att ha att göra med.

Kung i Svärd skall man akta sig för, eftersom han dömer lika hårt som han ger beröm. Kortet symboliserar oftast för institutionell makt men även för upplysning.

Kung i Svärd kan betyda att du snart kommer till en viktig insikt, eller att du kommer att ta reda på något som är viktigt. Kung i svärd kan stå för alla personer med instituionell makt som skipar rättvisa i samhället enligt rådande moral, regler och lagar, t ex i domstolen, skattemyndigheterna eller inom polisen.

Ibland står kortet endast för en elak spydig man som saknar kontakt med sina känslor. I relationer betyder oftast kortet att din pojkvän, sambo eller man inte har några känslor för dig.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Kungarna står för manlighet och makt.

Allmän betydelse - Kortet representerar makt och befallning, auktoritet och även militär lag. Viktig auktoritetsfigur, vars beslut är slutgitlig.Jobb - En jurist, läkare, forskare, beslutsfattande eller annan auktoritet håller ett öga på dig. Sådana arbetsuppgifter kan vara del av ditt jobb. Den här kungen betyder också att du vet en hel del saker som bör vara dolda för dig eller att du kommer i kontakt med någon myndighet.

Kärlek - Din partner är inte kär i dig längre och visar ingen ömhet. Kortet kan också betyda att du och din partner få juridisk, ekonomisk eller annan myndighetsstöd. Det kan gälla allt från kontrakt i syfte att köpa egendom till skillsmässa där ni får dela på era tillhörigheter.

Ekonomi - Din ekonomi är så pass problematisk att du är i behov av proffessionell hjälp.

Astrologisk korrespondens: Eld av luft; 21° oxen - 20° tvillingarna

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

 

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.