Har ni gjort slut? De första reaktionerna

Livsstil / Guider / Artikel

Har ni gjort slut?

OK, så du har gjort slut och allt du vill göra är att stänga in dig och gråta. Men det du behöver egentligen är att hitta ett sätt att komma över det. Du bör alltså inte stänga in dig. Ta ditt bästa leende och visa alla andra att du tänker komma över det och gå vidare med ditt liv.

Självsuggestioner fungerar. Genom att säga till alla andra att du mår bra och att du är lycklig och nöjd med ditt liv, kommer du att slutligen övertyga dig själv också och sluta låtsas om det. Därför är det viktigt att du inte stänger in dig utan fortsätter leva ditt liv.

 

 

Det är inte heller bra att prata med andra människor, inte ens dina vänner om relationen. Det är för tidigt att du vet vad som verkligen hände. Du kan ångra dig djupt för att ha sagt vissa saker. Just nu menar du inte allt du säger.

Du borde inte heller hitta en annan partner så snabbt som möjligt. Kvinnor brukar ofta dejta någon annan strax efter det att de har gjort slut. Anledningen är att de vill göra sitt ex svarsjuk. Gör inte det, ditt ex kommer inte tillbaka och du hanterar inte det på rätt sätt.

Att göra slut, innebär för en del en så stor förändring att de funderar över att göra en radikal förändring av hela sina liv. Men det är inte rätt tidpunkt, du borde inte göra några radikala förändringar ännu, såvida du inte gör de av de rätta osaker. Däremot är det bra om du gör dig av med hans grejer: släng dem eller helt enkelt få bort de ur sin syn och dina tankar.

 

 

Att flytta från lägenheten som du delade med honom, är endast ett sätt att fly ifrån verkligheten och dina möjligheter att komma över relationsslutet. Att slänga vissa saker som påminner om din relation är bra, men har saker alltför stor emotionell värde, är experternas råd att inte slänga dem. Släng inte bilder på semesterresor som ni haft tillbaka, du kan behöva komma tillbaka till dem. Dessutom utgöra de där bilderna minnen som är en del av ditt liv.

Att minnas endast de goda delarna är inte heller rätt sak att göra. Man bör även tänka på de dåliga tiderna också, och förstå att bra och dåligt är en del av livet. Det är viktigt att man inte är orealistisk kring ens relation. Man skall försöka vara så objektiv som möjligt. Bra och dåligt, skratt och sorg, är viktiga delar av en bra relation. Lura inte dig själv!

 

 

Borde slutet på relationen innebära att du struntar att ta hand om dig själv på det rätta sättet, inrikta dig endast på nöjen och ge upp dina rutiner? Självklart inte. Rutiner hjälper människor att få kontroll över sina liv. Däremot kan det vara rätt tidpunkt att förändra sin look. Man kan gå till frisören, handla nya saker, allt för att du skall ge dig största möjliga uppmärksamhet och visa dig själv att du bryr dig om dig själv.

Att komma upp ur sängen, klä sig snyggt, borsta håret, sminka sig, duscha, köra till skolan eller till arbetet, lägga sig vid vanlig tidpunkt, och att överlag hålla fast vid sina rutiner, hindrar dig ifrån att falla i en djup depression. Ibland behöver du dessutom tid för att reflektera men håll till dina vanliga dagliga rutiner. Att unna sig saker hjälper självförtroende. Det får dig att känna dig värdefull, och inte bara en annan singel som ingen vill ha.

Ett vanligt misstag är att man träffar sitt ex igen, för att ta reda på hur man känner inför detta. Det är helt enkelt för tidigt och en ursäkt till att se honom igen och se om han fortfarande har känslor för dig. Det minsta tecknet från honom om att han gillar dig, kommer att få dig att tro att han vill tillbaka till dig. Du behöver verkligen hålla dig borta från honom helt, så att du kan starta komma över honom i stället.

 

 

Så nu till analysen av det som skedde. Du bör ställa de rätta frågorna. Fråga dig inte varför han lämnade dig eller varför det hela tog slut, utan vad detta betyder för dig. Detta är ett konstruktivt sätt att hantera relationsslutet.

Läs nästa: Vad hände egentligen?

 

Artikelns består av flera delar:

- De första reaktionerna

- Vad hände egentligen?

- Läkningsprocessen

Tack till SoFemnineUK