Guider

Livsstil / Guider / Artikel

Har ni gjort slut? Vad hände egentligen?

Har ni gjort slut?

Det kan hända att du ännu inte är redo för att förstå varför din relation inte fungerade och tog slut. Om du fortfarande befinner dig i sorgstadiet, är det bäst att vänta tills du är redo för att verkligen bearbeta det som har hänt.

 

 

Om du däremot befinner dig i det stadium då du är redo för att verkligen förstå vad som hände, har du redan tagit ett stort steg mot helande. Det är inte meningen att få dig att må ännu sämre genom att gå genom ditt förflutna. Ibland är det bra att gå genom ditt förflutna och erkänna den del du hade i det som hände. Du växer som människa, och slutar upprepa de misstag som du gjort. Dessutom faller du inte lika lätt för människor som inte är rätta för dig.

Vad var det som hände egentligen?

1. MITT MISSTAG

"Vad var det jag såg i honom egentligen?" Det är en av frågorna som upptar dina tankar. Du måste inse att du träffade honom och hade orealistiska förväntningar. Du kan ha trott att han var ditt livs kärlek, när du egentligen endast projicerade dina egna känslor och behov i honom. Kärleken var inte ömsesidig. Du måste acceptera att du gjorde ett misstag för att kunna gå vidare.

Saker som du borde fråga dig själv:

Vad vi verkligen rätta för varandra?

Misstolkade jag alla tecken?

Älskade jag verkligen honom som person?

Det skulle inte vara förvånande att du kommer till slutsatsen att det var rätt sak att göra att avsluta relationen. Du har börjat nu också lyssna mer till dina inre behov och till vad andra har att säga. Det kan stoppa dig från att kasta dig in i en relation som inte är rätt för dig igen.

 

 

2. SAMMA GAMLA HISTORIA

"Sådant händer alltid mig" tänker du. Alltid lämnar de dig, alltid är de intresserade av det yttre men inte det inre, alltid är de mammas gossar, alltid är de rädda för förhållanden, eller hittar en annan.

Saker som du borde fråga dig själv:

Varför går du alltid efter samma typ av män?

Varför väljer du alltid män som du inte kan nå?

Varför blir du alltid dumpad? och Varför är du aldrig den som dumpar?

Männen från ditt förflutna har faktiskt en enda sak gemensamt: DU. Du behöver ta en titt på dig själv och arbeta med ditt självförtroende, den omedvetna rädslan för ett förhållande som får dig att ränna efter män som du aldrig kan få, ditt behov av ständigt bekräftelse och skydd, och din rädsla för ensamhet.

3. ATT JAG INTE SÅG DET KOMMA!

Han gjorde slut till synes helt oväntad, efter en mycket romantisk och kärleksfull veckoslut, då ni åkte bort tillsammans. Du kan fortfarande känna hans kyss på dina läppar. Tidigt på måndag morgon, pussade han dig ömt och sa att han älskade dig djupt. Senare på eftermiddagen var det slut.

Saker som du borde fråga dig själv:

Såg du verkligen inte det komma?

Kunde du ha ignorerat alla varningssignaler?

Vad var fel med er relation?

Förväntade du dig mer av honom?

Har ni någonsin verkligen pratat om vad ni båda verkligen ville?

Skrämde dina framtidsplaner honom?

 

Inget är ristat i sten. Relationer kräver mycket engagemang och mycket arbete för att de skall fungera. Du måste ständigt leta efter de tecken som visar att din partner inte är nöjd. Kommunikation är vital för att relationen skall kunna fungera. Om ni inte kan kommunicera med varandra, vet ni inte vad den andra tänker på.

Försök ändå inte vara för hård mot dig själv. Analysera inte dig själv för mycket. Du kan lära dig mycket från detta abrupta slut, men gå inte så långt som att endast skylla på dig själv. Någon som lämnat dig på detta vis, kan endast vara någon som själv har problem, så oroa dig inte så mycket över ditt eget misstag. Har du reflekterat lite, och insett att du inte har velat inse vilken människa han verkligen var, är det dags att gå vidare med ditt liv.

4. DUMPAD FÖR EN ANNAN KVINNA

Dina vänner har sett de tillsammans och han och den fula kärringen med hästansikte eller vad du nu kallar henne tyst för dig själv är verkligen tillsammans. Du kan inte förneka detta längre: En annan kvinna fanns med i bilden och han lämnade dig för henne.

 

 

Saker som du bör fråga dig själv:

Kunde du se detta komma?

Varför är du sur egentligen? Är det för att ni inte är tillsammans längre eller för att hon tog din plats?

Var det verkligen hennes fel?

Att bli lämnad för en annan kvinna, kan ibland kännas mer som en förolämpning snarare än en vanlig hjärtkrossande slut. Kanske är hon helt annorlunda och han behöver en förändring. Har detta med dig att göra? Hur som helst så är detta ingen situation som någon av oss vill befinna sig i. Påminn dig själv om alla hans dåliga egenskaper och vanor. Du kan till och med börja känna medlidande för henne. Det viktiga är att veta var du står någonstans. Du bör inte heller fokusera på den nya flickvännen, det kan sluta med en besatthet. Hon utgör en av de symtom på relationssluten men inte själva orsaken.

5. FÖHÅLLANDEFOBI

Allt gick ju så bra. Du hade träffat hans föräldrar, det fanns inga andra kvinnor i hans liv, ni började planera bröllopet och fantiserade om er lyckliga framtid tillsammans. Snart därefter bestämde du dig för att se allt som var dåligt hos honom. Han gick på dina nerver och du sa till honom att  han borde skärpa sig. Han kände sig sårad och snart därefter gjorde han slut.

 

 

Saker som du borde fråga dig själv:

När började han gå på dina nerver?

Har du en rädsla för förhållanden?

Varför gjorde du inte någon ansträngning för att lösa era irritationsproblem?

Blev du ihop med honom strax efter slutet på ett tidigare förhållande?

Din rädsla för förhållanden med låg självförtroende som ingrediens i din personlighet kan leda till svårigheter i en relation. Du kan även ha svårt att verkligen berätta för honom vad det är du egentligen vill ha ut av relationen och du slutar med att endast nöja dig med att han tar alla beslut. Kanske har du helt enkelt lyssnat på ditt hjärta och din intuition som har berättat för dig att han helt enkelt inte är rätt man för dig.

6. HÄRLIGA FRIHET

Du känner att du suttit i fängelse i den här relationen, och du startar nu njuta av din nyvunna frihet. Den här sortens destruktiva relation med en man du aldrig kunde få (rädsla för förhållande, gift, sambo, omogen, beroendeproblem, svartsjuk, etc.) kunde inte leda någonstans och du gjorde rätt sak. Du lyckades ta dig ur relationen. Att göra slut, var det enda rätta som kunde göras.

 

 

Saker som du borde fråga dig själv:

Varför var jag ihop med honom under så lång tid?

Varför fortsatte jag bli kvar i relationen när jag visste att den inte ledde någonstans?

Hur kunde jag stå ut med en relation som fick mig att må uruselt?

Sanningen är nog att du gjorde ditt allra bästa. Du tänkte mer på honom, än vad han gjorde mot dig eftersom du inte tänker att du är värd så mycket. Du kan inte tvinga någon annan att förändra sig själv och det behöver du acceptera. Men nu är du fri, du känner dig lättad att relationen tog slut och ditt liv kan från och med nu endast bli bättre. Du har en rättighet att bli lycklig, och du har krävt den rätten genom att göra slut med honom.

Läs nästa: Läkningsprocessen

 

Artikelns består av flera delar:

- De första reaktionerna

- Vad hände egentligen?

- Läkningsprocessen

Tack till SoFemnineUK