Plutos sista besök i stenbocken på 246 år: Vad det betyder för dig

Astro Nytt / Horoskop

2024-08-30 Pluto retrograd är på väg att backa in i den sista graden av Stenbocken och detta är sista gången detta sker. Den 19 november kommer denna kraftfulla, omvandlande planet att lämna Stenbockens tecken och inte återvända hit på över 246 år.

Detta är en monumental förändring i vår kosmiska värld och i ditt personliga liv. De erfarenheter och lektioner som är relaterade till den planetariska energin i ditt horoskop och i det hus det transiterar kulminerar under denna period.

Pluto, planeten för intensitet, död, återfödelse, omvandling, kris och makt, har varit i Stenbockens tecken sedan januari 2008. Nu är vi i en process där Pluto pendlar mellan Vattumannen och Stenbocken. Den 2 september 2024 kommer Pluto att återinträda i Stenbocken för sista gången. Pluto kommer att nå den 29:e graden och 38:e minuten av Stenbocken den 12 oktober, då planeten går direkt igen.

Lästips: Pluto i Vattumannen: 20 år av djupgående omvandling av samhället



Den 19 november 2024 kommer Pluto att lämna Stenbocken för gott. Under de kommande veckorna, från 2 september till 19 november, och särskilt den 12 oktober när Pluto stationerar för att gå direkt, är mycket viktiga tider för många av oss.

Lästips: Pluto i Vattumannen: Från konspirationsteorier till ultraindividualism

Vad det innebär för dig

Du som gillar astrologi kan titta in i ditt födelsehoroskop för att uppmärksamma om du har några personliga planeter (solen, månen, Merkurius, Venus, Mars) vid eller nära den 29:e graden av Stenbocken eller något annat kardinaltecken (Väduren, Kräftan, Vågen eller Stenbocken). Om du har det, är det sannolikt att du kommer att uppleva denna transit med större intensitet och känsla av kris jämfört med andra.

Om du har en planet eller en vinkel (ascendent, fjärde hus, sjunde hus eller tionde hus) runt 29 grader av ett annat jordtecken (Oxen eller Jungfrun) eller ett vattentecken (Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna), kommer denna omvandling att vara lättare för dig och du kommer sannolikt att känna en större känsla av empowerment och belöning.

Horoskop för varje soltecken och ascendent

Här är en genomgång för hur ditt stjärntecken och/eller ascendent påverkas av Plutos sista resa i stenbocken. Även om informationen för ascendenten är den mest korrekta, finns det en annan nivå för vilken du även påverkas enligt stjärntecken (eller soltecken).

Väduren

Pluto har sedan 2008 rört sig genom ditt tionde hus, karriärens hus. Du har kämpat en viktig kamp för att återta din makt professionellt och nu borde du vara på toppen av ditt berg och se vad du har förtjänat. Under de kommande veckorna kan du få en möjlighet att verkligen gör bra ifrån dig, men det kommer inte att vara enkelt.



Oxen

Pluto avslutar sin resa genom ditt nionde hus, vilket handlar om tro, expansion och högre tänkande. För Oxen innebär detta att du kan få en belöning där du nu kan etablera dig som auktoriteten inom någon form av högre visdom som du vill dela med andra. Detta gäller i synnerhet intellektuella och andligt medvetna oxar, men alla oxar har en intellektuell sida och egna åsikter, politiska som filosofiska – och uppfattningarna får nu stor genomslagskraft.

Tvillingarna

Pluto avslutar sin resa genom ditt åttonde hus, vilket handlar om död, trauma och andras resurser. För Tvillingarna kan detta innebära ett viktigt genombrott när det gäller att balansera användningen av andras resurser i ditt liv och göra det strategiskt. Din näsa för att göra riktigt bra affärer sätts nu på prov såväl som förmågan att mobilisera din inre styrka.

Kräftan

Pluto har rört sig genom ditt sjunde hus, partnerskapets hus, och om du är i samma förhållande som du var 2008, har du och din partner genomgått en stor omvandling. Under de kommande veckorna kan du känna en intensifierad energi i ditt förhållande, vilket antingen kan leda till en kraftfull sammanhållning eller en slutgiltig separation.

Lejonet

Pluto har rört sig genom ditt sjätte hus, vilket handlar om hälsa, arbete och dagliga rutiner. Lejonet har haft många utmaningar vad gäller karriär och arbete, i form av upp- och nedgångar, inte minst på grund av att Uranus i oxen också skakar om dessa områden. Under de kommande månaderna gäller det att se över dina rutiner, ditt jobb och ta kontroll över dessa områden, såväl som dina hälso- och kostvanor.

Jungfrun

Pluto har rört sig genom ditt femte hus, vilket handlar om barn, kreativitet och romantik. För Jungfrun innebär detta att du har omvandlat dina relationer med barn och ditt sätt att uttrycka dig kreativt. Du har också haft en viss magnetism också och gått igenom omvandlingar i kärlekslivet. Under de kommande månaderna kan du uppleva en sista krispunkt som antingen leder till helande eller en slutgiltig frigörelse. Du har rätten att vara dig själv. En fas i omvandlingen av din personliga identitet är på väg att fullbordas.



Vågen

Pluto avslutar sin resa genom ditt fjärde hus, vilket handlar om hem och familj. För Vågen kan detta vara en svår tid, särskilt om du har planeter nära den 29:e graden. Du kan uppleva att familjelivet blivit hektiskt med maktkamp och de känslomässiga påfrestningarna är också stora. Icke desto mindre är det också dags att titta tillbaka och hedra dina rötter, men i slutändan är det du själv som bestämmer vem du är och kan vara.

Skorpionen

Pluto avslutar sin transit i ditt tredje hus, som handlar om kommunikation. Skorpionen har under denna period fått en kraftfull röst och en stark intellektuell närvaro. Under de kommande 2,5 månaderna kommer dina kommunikations- och skrivprojekt att nå en viktig klimax såväl som dina relationer med människorna i din omedelbara omgivning i synnerhet syskon och grannar och de människor som du oftast kommunicerar med.

Skytten

Pluto avslutar sin resa genom ditt andra hus för materiella tillgångar och resurser. Skytten har gått genom en stor omvandling när det gäller sin ekonomi och intäkter, och under denna sista transit väntar en sista utmaning som testar din ekonomiska makt och stabilitet. Även kritiska inköp eller försäljningar är möjliga.

Stenbocken

Om du har solen, ascendenten eller en personlig planet nära den 29:e graden av Stenbocken, kommer du att känna denna energi intensivt. Det kan kännas som att du inte har kontroll, men det är en tid för att lära dig de större lektionerna om att makten kommer inifrån och det är något som kultiveras. Du kan även drabbas av en identitetskris.

Vattumannen

Pluto avslutar sin transit i ditt tolfte hus, som handlar om självvald isolering och undermedvetna rädslor, såväl som insikter och andlighet. För Vattumannen innebär detta att du måste konfrontera din rädsla för din egen makt eller intuitionens makt. Du kan äntligen släppa det som håller dig tillbaka. Under de kommande veckorna kommer denna energi att intensifieras när Pluto förbereder sig på att gå in i ditt tecken.

Fiskarna

Pluto avslutar sin resa genom ditt elfte hus, vilket handlar om vänskap och sociala nätverk. Fiskarna har upplevt förändringar i sina vänskapsrelationer och har tvingats omvärdera vilka grupper de vill vara en del av. Under de kommande veckorna kan du uppleva en sista kris eller genombrott inom detta område. Din sociala makt sätts på prov.