Kärlek & relationer i astrologin

Astro / Astroskola

Vem faller du för? Vem vill du bilda familj med? Vem vill du umgås med? Och vem kommer att skada dig?

Kärlek & relationer i astrologin

2022-06-23 Om man vill ta reda på vem man kommer att attraheras av enligt astrologin, skall man titta i födelsehoroskopet på det motsatta huset – det sjunde huset, som styr över relationer rent allmänt, fasta förhållanden, äktenskap, partnerskap och kända fiender. Inte så konstigt att kärlek så ofta omvandlas till hat.

Det sjunde huset styrs av kärlekens, njutningens, och skönhetens gudinna Venus och associeras med vågens tecken som också handlar om lag och rättvisa. Det är inte ovanligt att par oftast i samband med skilsmässa och vårdnad slutar i domstolen.

Det sjunde huset är ascendentens motsatta hus, men en stor attraktion kan ibland uppstå mellan någons soltecken och någon annans ascendent.

Kärlek & relationer i astrologin: de 12 husen i astrologin

Bilden ovan visar husen och de tecken som styr över de olika husen. Ascendenten styrs av väduren (och planeten Mars) men kommer inte att alltid vara väduren utan kan vara vilket annat tecken som helst.

Solteckenet är tecknet du är född i. Om du är född med solen i kräftan är du kräfta. Men ascendenten är tecknet som steg över horisonten i öster när du föddes.  Det kan vara samma tecken eller vilket annat tecken som helst. Det motsatta tecknet från ascendenten som är det sjunde huset i horoskopet kallas för descendenten. Om ascendenten är oxen är det skorpionen som är det motsatta tecknet. Ändå kommer du att känna viss attraktion till skorpioner även om oxen är soltecknet och inte ascendenten. Du kommer också att se många lejon ihop med vattumän, många tvillingar och skyttar, etc.

Därför har man följande par enligt astrologin:

Soltecken/Ascendent

Soltecken/Ascendent

Väduren

Vågen

Oxen

Skorpionen

Tvillingarna

Skytten

Kräftan

Stenbocken

Lejonet

Vattumannen

Jungfrun

Fiskarna

 

Man kan ibland även bli attraherad till ett tecken som är ditt femte hus, för romantik. Det femte huset styr oftast över pojkvänner och flickvänner, samt romantisk kärlek. Sådana förhållanden bör för det mesta inte hålla, utan man vill ha ett sjunde hus förhållande i stället.

Relationer har man också till de tecken som motsvarar tecken i ditt födelsehoroskop där man har planeter, men vissa människor har jobbigare relationer med andra för att planeterna bildar många kvadraturer och oppositioner, medan om man snarare har trigoner och sextiler kommer man att komma bättre överens med andra.

 

 

Tecknet man har Venus i, kan indikera en stor kärlek i livet. Om man har Venus i sjunde huset eller i vågens tecken i goda aspekter kan man vänta sig att vara omtyckt. Även om man gifter och skiljer sig flera gånger är man aldrig ensam. Man hittar också rätt kanske till slut. Det sjunde huset betyder också valmöjligheter.

Där man har Merkurius, kan man hitta tecknet man kan prata med och som man tänker kanske lika som. Om man har Merkurius i det sjunde huset kan det därmed sluta med att man hittar en partner som man kan prata med.

Även Månen kan skapa en stor attraktion. Månen symboliserar modern, familjen, och därför hittar man hem. Om månen befinner sig i sjunde huset, känner man sig hemma med personen man bor tillsammans med. Det negativa kan vara alltför stor subjektivitet. Man har svårt att se saker från partners perspektiv.

Planeten Mars visar vem man kommer att strida med. Men Mars kan också indikera sexuell attraktion eller ett vilt sexliv. Med Mars i det sjunde huset finns det en större risk för konkurrens, konflikter och våld i förhållandet, men i lyckliga fall har man gemensamma mål att nå.

Planeten Saturnus kan indikera någon man känner sig trygg med men relationen kan börja bra men sedan omvandlas den här relationen till något tungt och jobbigt. I vissa fall är det svårt att helt komma ifrån relationen, kanske för att man nu är släkt med personen i fråga (svärmor, svägerska, halvsyskon, etc.). Om man råkar gifta sig med tecknet man har Saturnus i, kan skilsmässa och separation bli en krånglig långdragen process. Stor kyla kan uppstå. Saturnus kan i vissa fall även indikera äldre personer i ens liv. Man måste vara mycket försiktig i Saturnus-präglade relationer. Minsta lilla misstaget och man förlorar all förtroende och respekt.

 

 

Jupiter visar vilket tecken man lära sig mest av och tillsammans med. Jupiter kan också indikera distansrelationerna man har. Folk man träffar på resor. Jupiter är en mycket tolerant och generös energi men Jupiter kan också bli skadad av negativa aspekter samt av konjunkturer med exempelvis Pluto, Saturnus, eller Chiron. Jupiter i det sjunde huset kan indikera tur och lycka som kommer genom andra, eller en välbärgad livspartner, men kan ibland också innebära många olika partners. Att man väljer och vrakar.

Man kan inte alltid lita på det tecken där man har Neptunus, men det finns någonting idealistisk med förhållandet i vissa fall. Neptunus handlar också om religion, och där man har Neptunus kan man hitta de människor med religiösa föreställningar, som i vissa fall kan verka lite konstiga.

Uranus förknippas med den vänskapscirkel man har, med grupptillhörigheter, men också med plötslig separation och skilsmässa. Man kan ha många vänner från det tecken du har Uranus i, men de kan helt plötsligt börja mobba dig eller vända dig ryggen. De kan ha oanade sidor. Om man har Uranus i vågen eller i det sjunde huset kan man räkna med flera separationer.

Pluto har med djup transformering och psykologiska krafter att göra, och kan i vissa fall vara en farlig planet förknippad med ondska, maktkamp och manipulation. Man kan ha mycket komplexa relationer med Pluto-tecknet och om man har Pluto i vågen eller det sjunde huset.

Chiron är inte så bra för relationer ty den kan indikera smärta, sorg, även narcissistiska tendenser hos partnern som kan vara giftiga och jobbiga.

Astrologer använder sig dock av olika slags system för att ta reda på hur bra man kommer överens med en viss person och det finns metoder nuförtiden för att titta på första, andra, tredje fasta förhålladet. Det är sådant som man lär sig också med tiden genom observation och i vissa fall har astrologer utvecklat olika metoder som är ganska personliga.

Vi lever nu i postmoderna tider och våra idéer om äktenskap har förändrats och skiljer sig drastiskt från kultur till kultur inte bara från en tid till en annan. Astrologer försöker hänga med och anpassa astrologin så gott de kan till de nya tiderna i och med systemen man använder är gamla och föråldrade.

 

 

Vad är Feng Shui?

En gammal lära i ny tappning, kulturellt anpassad och dessutom väldigt intressant och rolig. Om man skall tänka i feng shui banor, skall man dock för en stund glömma bort sina egna tankebanor och se på världen med helt nya ögon.

Enkel Feng Shui

Självklart praktiserar vi alla Feng Shui utan att vi är medvetna om detta. Vi är lika intresserade av vår välmående som våra kinesiska vänner var och är. Genom att läsa det här avsnittet kan man ändå enkelt och snabbt ta en titt på sådant som vi ännu inte tänkt på och som vi förbisett.

Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer

Om du använder kompass och beräknar dessutom ditt personliga nummer, kan du prova att ta ut vädersträcken och se till att du arbetar, sover, äter, och studerar där du får mest gynnsam energi enligt ditt personliga kua-nummer.