Vitlök hjälper dig att gå ner i vikt

Hälsa / Viktminskning / Artikel

Vitlök

Visste du att vitlök faktiskt kan påverka din bantning på ett positivt sätt? 

Vitlök är inte bara bra för immunförsvaret och nervsystemet. Vissa ämnen i vitlöken, bland annat allicin och sellen, är bra för ämnesomsättningen, minskar mängden ohälsosamma fetter och det onda  kolesterolet. Dessutom ska allicin även minska aptiten. Experiment på råttor visade också att de råttor som åt vitlök inte gick upp i vikt, medan de andra gjorde det.

Kokt som rå, är vitlök naturens bästa skydd mot sjukdomar samtidigt som den förbättrar vår hälsa.  Vitlök anses dämpa tillväxten av och till och med döda de allra farligaste bakterierna. Den renar också kroppen från slaggprodukter i och med att vitlök innehåller antioxidanter. Vissa ämnen i vitlöken anses också hålla oss yngre, längre.

Även om rå vitlök är att föredra, har även kokt vitlök fördelar. En del ämnen förstörs men andra bildas och din hälsa blir bara bättre oavsett hur du väljer att äta din vitlök. 

Hur mycket vitlök ska du äta dagligen? Ca. 3 gram per dag, tycker experterna. Undvik pulver och liknande preparat, eftersom de kommer inte att ha samma effekt på hälsan och på ämnesomsättningen. Äter du vitlök varje dag under en längre period kommer de positiva effekterna att vara upp till 3 månader.

Discovery Health har en bra artikel om just detta.