Viktminskning

Hälsa / Bantning


Ät choklad och gå ner i vikt

En grupp forskare från University of California, San Diego, har visat att människor som regelbundet äter små mängder choklad är smalare än de som inte gör det. 

Sparris är bra för vikten

Den hälsomedvetna konsumenten skulle nog äta sparris.

Öka dina leptinnivåer och gå ner i vikt

Leptin är ett hormon som hjälper oss att hantera matsuget. Om du vill gå ner i vikt, behöver du mer leptin i systemet.

Konkurrens leder till snabb viktminskning

Kan man bli ”smittad” av bantande personer? Enligt en ny studie som publicerade i tidskriften Obesity, har man större chans att minska i vikt om man gör det tillsammans med andra. En konkurrenssituation uppstår och då minskar man snabbt ner i vikt.

Fet mat uppmuntrar oss att äta för mycket

Fet mat kan vara svår att motstå. Dessutom skadar fet mat vår hälsa. En fettrik kost ökar risken för hjärtsjukdom som i dag utgör dödsorsaken för många. Många människor har ändå svårt för att begränsa fettintaget.

Varför går inte smala människor upp i vikt?

De flesta studier om bantning och viktminskning görs på överviktiga människor. Inte många studier görs på de människor som inte kan gå upp i vikt. I en värld i vilken man ständigt blir varnad om att människor blir allt fetare, lyckas en del människor bevara sin vikt.

Vitlök hjälper dig att gå ner i vikt!

Visste du att vitlök faktiskt kan påverka din bantning på ett positivt sätt? Vitlök är inte bara bra för immunförsvaret och nervsystemet. Vissa ämnen i vitlöken, bland annat allicin och sellen, är bra för ämnesomsättningen, minskar mängden ohälsosamma fetter och det onda kolesterolet.

Zink är bra för både hälsa och vikt

Zink är ett viktigt spårämne, som bidrar till bättre hälsa. Därför är zink livsviktig i och med brist leder till sjukdomar och andra problem. Zink kan däremot också hjälpa oss att gå ner i vikt.

Varför äter vi när vi inte orkar mer?

I samband med julbord, smörgåsbord, bufféer och kräftskivor då mycket mat ligger framför oss, blir det oftast svårt för oss att sluta äta.

Gå dig smal: promenader hjälper

Det mest naturliga för oss är att gå. Vi förbränner fett samtidigt som vi sätter kroppens muskler i rörelse. Vi stärker skelettet utan att belasta det på ett felaktigt sätt. Vi mår bättre och blir piggare.

Viktminskning enligt Dr. Jonny Bowden

Dr. Jonny är i dag känd för sina viktminskningsprogram och de böcker som han skriver om bland annat nyttig mat, viktminskning och hur maten kan påverka vår kropp, utseende, livslängd, m.m.

Viktminskning och attraktionslagen

Enligt filmen och boken "The Secret" skapar våra attityder och tankar om livet vissa beteendemönster som leder till att vårt liv ser ut på ett eller annat sätt. Vi uppnår sådant som vi tror att vi kan uppnå. 

Viktminskning, känslor och stress

En del personer som försöker gå ner i vikt lyckas inte eftersom deras intag av mat, påverkas i mycket stor utsträckning av de känslor som dominerar för stunden 

5 tips för dig som vill gå ner i vikt utan ansträngning

Finns det något som gäller generellt för alla som vill gå ner i vikt? Vi har letat och letat för att hitta ett gemensamt nämnare för viktminskning och funnit 5 tips som vi vill dela med oss. 

En god gärning kan hjälpa dig att gå ner i vikt

En ny studie visar att personer som gör goda gärningar orkar mer och har större fysisk uthållighet. Studien som ledde till den här slutsatsen leddes av Kurt Gray vid Harvards Universitet och publicerades sedan i Science Daily.

Mentala barriärer gör att överviktiga kvinnor inte tränar

Enligt en ny amerikansk studie tränar inte överviktiga kvinnor på grund av mentala barriärer som blockerar deras träning. En systematisk undersökning som handlar om kvinnornas motivation och vilja att minska i vikt visade dåliga resultat vad gäller överviktiga kvinnor.

Sömnbrist kan vara orsaken till att du är fet

Sömnbrist kan göra dig fet. Det har med hormonet leptin vars mängd sjunker drastiskt vid sömbrist och som gör oss mer hungriga än vid normal sömn.

Tio saker som du bör veta om viktminskning

Varje år försöker millioner människor i Storbritannien ( och i övriga världen) att gå ner i vikt, men de flesta misslyckas. Vi bombarderas ständigt av information om hur man snabbast går ner i vikt. Men vad är det som verkligen fungerar?.