Denna krydda kan bli ditt hemliga vapen för viktminskning

KATEGORIER: Hälsa / Viktminskning / Vår näring

Många människor vänder sig till olika växter för att främja hälsa, välbefinnande och viktminskning.

Denna krydda kan bli ditt hemliga vapen för viktminskning

2016-07-24 Många människor vänder sig till olika växter för att främja hälsa, välbefinnande och viktminskning. En krydda kan hjälpa till att snabba upp processen. Låter det inte bra?

Namnet på kryddan som kommer att tas upp är KUMMIN.

Att kummin är bra för dig och din viktminskning beror på förmågan att minska ackumulering av fettceller något som inte endast stabiliserar din vikt utan som även kan leda till viktminskning.

Kummin (Cuminum cyminum) har en nötaktig, pepprig smak. Kummin brukade förr i tiden vara populärare än den är idag i och med peppar brukade vara dyrare och svårare att få tag på.

Kummin är bra för oss i och med kryddan kan hjälpa oss att balansera blodsockernivån genom en förbättring av cellernas känslighet för både insulin och glukos, vilket försäkrar att din kropp reagerar på optimalt sätt. När detta sker, känner man sig mätt i och med man blir mindre sugen på kolhydrater.

Genom att konsumera kummin regelbundet kan man balansera blodsocker, kontrollera hunger och undvika övervikt.

Kummin är dessutom rik på antioxidanter och fytosteroler. Fytosteroler hämmar upptaget av skadligt kolesterol i mag-tarmkanalen. Kummin förbättrar även absorptionen av viktiga näringsämnen och man slipper hetsätning på grund av näringsbrist.


Kummin för att hjälpa matsmältning och aptit.
Kummindoften aktiverar spottkörtlarna i munnen, vilket hjälper till att få matsmältningssafter att flöda och starta den primära matsmältningen.

I nästa steg kommer tymol i kummin att stimulera de körtlar som utsöndrar syror, galla, och enzymer som är ansvariga för fullständig smältning i magen och tarmarna.
Kummin kan också hjälpa dig med gasbekymmer liksom som har ont i magen när kummin konsumerad med varmt vatten.


Här följer några tips för dig som vill börja inkludera kummin i din diet för viktminskning:
1. Krydda grönsakerna som du äter med malen spiskummin.
2. Använd kummin i hummus.
3. Gör en kopp kumminté. Koka kummin i vatten och låta dra i 10 minuter.
4. Rosta kummin, mala dem sedan i en kaffekvarn och strö sedan en tesked eller så av pulvret över nötter, sallader och soppor.
5. Använd den för att krydda lins- och svarta bönsoppor.
6. Vanligt brunt ris får ett exotiskt kick, speciellt om kummin blandas med olivolja.
7. Värm en matsked olivolja eller kokosolja i en kastrull. Lägg en tesked kummin. Så snart de börjar spraka, något som kommer att ske inom några sekunder, strö 1/4 tsk gurkmeja pulver över röran och två kokta tärnade potatis. Rör om väl, strö över havssalt efter smak. När potatisen har fått fin gyllene färg, är din rätt färdig.
8. Rostad kummin med yoghurt hjälper mot förstoppning. 


Källa: This Spice May Be The Secret Weapon To Weight Loss, av Julie Dargan, Huffingtonpost.com