Vetenskap, forskning och nya rön

Hälsa / Forskning / Artikel

Drick kaffe, lev längre

kaffe

(2015-11-17) Enligt en ny studie leder måttligt kaffedrickande till färre dödsfall av en rad vanliga folksjukdomar

Människor som regelbundet dricker måttliga mängder av kaffe dagligen, (mindre än 5 koppar per dag), lever längre, visar en ny studie. De dör inte lika ofta på grund av hjärt- och kärlsjukdomar, neurologiska sjukdomar, typ 2-diabetes eller självmord. Detta gäller även koffeinfritt kaffe, något som betyder att fördelarna finns i naturligt förekommande kemiska föreningar i kaffebönorna.

"Bioaktiva ämnen i kaffet minska insulinresistens och systematisk inflammation", säger Ming Ding, doktorand vid Harvard School of Public Health i Boston, Massachusetts.

Resultaten grundas i data från tre stora pågående studier av hundratusentals människor över 30 år. Samtidigt är människor som dricker kaffe benägna att röka och dricka alkohol. För att tydliggöra effekterna av kaffedrickande har man tittat på kaffedrickare som aldrig har rökt och då blev det klart och tydligt att kaffedrickande har hälsofördelar.

Forskarna säger däremot att fler studier måste göras för att ta reda på hur kaffet påverkar kroppen och om typ av kaffe spelar någon roll. Värt att nämna är också att tidigare studier fann inkonsekventa orsakssamband mellan kaffekonsumtion och sjukdomsdödsfall.

Studien har finansierats av Nationella Hälsoinstitutet.


Story Källa:
Ovanstående artikel är omtryckt från material som tillhandahålls av American Heart Association. Obs: Material kan redigeras för innehåll och längd.