Mat och hälsa

Hälsa / Mat och hälsa / Artikel

Kokosfett: Hälsomirakel?

Kokosolja

Studier i medicinska tidskrifter visar att kokos har flera hälsofördelar.

Håret bli vackert och glänsande av kokosolja. Regelbunden massage av huvudet med kokosolja skyddar från mjäll och löss. Eftersom kokosolja även ger näring åt skadat hår, är kokosolja bästa möjliga balsamet och hårinpackningen.

Kokosolja stödjer den naturliga kemiska balansen i kroppen och är bra för huden.

Kokosolja kan användas om mjukgörare och skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Kokosolja försenar dessutom ålderstecken och man blir också fri från hudinfektioner.

Hälsan kan allmänt förbättras om man använder kokosolja i matlagningen eftersom den inte bryter ner kroppens antioxidativa reserver som andra oljor gör. Tvärtom: den förbättrar hellre kroppens utnyttjande av essentiella fettsyror och skyddar dem från oxidation.

Bantare får också stöd av kokosolja. Som näringskälla är kokosolja utmärkt eftersom den snabbt producerar energi, som inte lagras som fett. Upptaget av näringsämnen förbättras också, bland annat av vitaminer, mineraler och aminosyror. Kokosolja stödjer också sköldkörtelfunktionen, som är viktig för bantare. Den innehåller dessutom korta och medellånga fettsyror som hjälper till att bli av med övervikt. Kroppens ämnesomsättning ökar också eftersom kokosolja tar bort stressen på bukspottskörtlarna och man bränner därför mer energi.  En fördel är också att kokosolja också innehåller mycket mindre kalorier än andra oljor. 

 

Mat och hälsa
Vår näring, vitaminer, mineraler
Bantning, viktminskning, viktminskningsmetoder
Forskning, hälsa och vetenskap