Inspiration

Kategorier: Astro / Häxkonst

Stenar och kristaller för kärlek, vänskap och harmoni i relationer

Stenar och kristaller för kärlek, vänskap och harmoni i relationer

Kärlek är en viktig del i livet. Bland annat menar man med kärlek så klart kärleken man utvecklar för andra och hur denna kärlek kommer till uttryck. Dessutom handlar kärlek om att tycka om sig själv, om att vara nöjd med sig själv och trygg i sig själv. Är man hel och balanserad kan man utveckla bättre relationer till andra.

Under årtusenden har man ansett att många kristallers och stenars energier kan gynna kärlekslivet. Använd gärna dessa stenar för större kärlekslycka, fler vänner, för att locka in en ny kärlekspartner och harmoniska relationer som man bland annat uppnår genom att jobba med dig själv.

Kom ihåg däremot att ingen kristall kan hjälpa dig om du själv inte lägger ner energi på att jobba med dig själv samt om du inte är redo för något som du tror att du måste ha men som du egentligen innerst inne gör motstånd mot.

När du väljer ut kristaller kan du känna dig dragen till några av dem och detta är vad man också bör ta hänsyn till. Din första instinkt är inte fel. Låt intuition och känsla vägleda dig.

Agat

Agat

Agat har många egenskaper men kan användas även för att attrahera kärlek och harmoni. Den skyddar även mot illvilja och avundsjuka, svartsjuka tankar. Agat finns i många färger.

Akvamarin

Akvamarin

Akvamarin anses främja alla relationer, förbättra varaktiga förhållanden, samboförhållanden, äktenskap. Stenen väcker kärleken och inspirerar positiva känslor såsom sympati, harmoni, tolerans, vänskap, tillit. Den hjälper dig att sluta döma andra och dig själv, samt att släppa taget.

Bergkristall

Bergkristall

Bergkristall kan användas för att rena andra kärlekskristaller och för att hjälpa dig att jobba med dina kärleks- och relationsaffirmationer och -intentioner.Bärnsten

Bärnsten

Bärnsten är bra att ha i hemmet i och med stenen absorberar disharmoni och negativa vibrationer. Denna sten kan användas för att dra till sig det goda i livet såsom kärlek och framgång. Bärnsten ökar dessutom värmen i relationer, liksom känslan av trygghet.

Dioptas

Dioptas

Denna smaragdgröna kristall kan hjälpa dig att balansera och heala hjärtchakrat. Dioptas hjälper dig att leva i nuet, snarare än att oroa dig för vad som kommer att hända i framtiden och därmed förblir du positiv. Bristen på rädsla minskar behovet av att kontrollera människor. Denna kristall kan även hjälpa dig för att läka känslomässiga sår, att bearbeta känslor av besvikelse, förräderi, otrohet, övergivenhet.

Jade

Jade

När du har jade på dig eller i din omgivning blir du en bättre människa, en mera balanserad ödmjuk tålmodig människa i och med stenen är lugnande och den motverkar stress och energiförlust. Utöver detta kan man använda denna sten för visdom i livet och för att dra till sig kärlek och pengar. Grön jade kan anändas för känslomässig healing.

Koboltokalcit

Koboltokalcit

Koboltokalcit står för ovillkorlig kärlek, medkänsla och förlåtelse som hjälper dig att hitta sambandet mellan tanke och känsla, hjärta och förnuft. Stenen kan effektivt läka känslomässiga problem och hjälper dig att lösa upp känslomässiga blockeringar och bli av med sog. Kristallen kan även hjälpa dig att läka ett brustet hjärta, lugna ner intensiva känslor samt öka förmågan till självacceptans och -kärlek. Denna sten uppmuntrar dig att utveckla känslomässig mognad.

Larimar

Larimar

Larimar är en kristall som kommer från Dominikanska republiken och Bahamas. Kristallen främjar fred, kärlek och harmoni mellan kroppn och själ. Denna sten kan gynna dig som söker en själsfrände. Den kan också gynna dig som behöver komma över smärta och trauma som har uppstått i tidigare förhållanden och relationer. Larimar kan också hjälpa dig att undvika självförstörtande beteende, lindra känslor av skuld och rädsla.

Malakit

Malakit

Stenen används framför allt för att balansera, rena och ta bort blockeringar i hjärtchakrat och i chrakasystemet rent allmänt. Denna gröna sten skall endast användas i polerad form eftersom dess damm är giftig vid inandning. Placerar man denna sten på hjärchakrat kommer den att verka för att man skall öppna upp för ovillkorlig kärlek. Stenen ger balans och harmoni. När vi får balans inom oss och i hjärtchakrat förstår vi lättare oss själv, våra motiv och brister. Vi blir mindre kritiska och mindre kontrollerande. Malakit kan också hjälpa oss att skära av de band som håller oss fånge i dåliga relationer och hjälper oss att släppa tagetMoldavit

Moldavit

Denna sten kan hjälpa dig i din egen läkningsprocess. Den hjälper dig att bli medveten om dina skuggsidor något som är viktigt för att man skall kunna utveckla bra relationer till andra i och med man dömer andra mindre och man slutar projicera.

Rosenkvarts

Rosenkvarts

Den absolut bästa kärlekstenen är rosenkvarts, som står för kärlek och harmoni i relationer. Denna sten ger också inre balans, då det uppstår jämvikt mellan yin-yang energier. Ha rosenkvarts gärna med dig i sovrummet och använd den i kombination med kärleksaffirmationer.

Rosenkvarts förknippas med ovillkorlig kärlek. Den hjälper oss att öpnna upp känslomässigt, samtidigt som den uppmuntar oss att tycka om oss själva. Inre healing kan också underlättas.

Stenen kan användas för att attrahera kärlek i ditt liv eller för att återställa tilliten och harmonin i existrande relationer. Negativ energi ersätts tack vare denna sten med kärleksenergi. Stener förstärker eller stärker empati, känslighet, och viljan att förändras om nödvändigt. Stenen kan komma till bra användning när man vill läka gamla känslomässiga sår och hjärtesorg. Du kan ha den här stenen i sovrummet, i relationsområdet i ditt liv enligt Feng Shui, eller som ett hänge som kommer att vila över hjärtchakrat.

Rodonit

Rodonit

Rodonit är bra eftersom den hjälper dig att få kontakt med universums kärleksenergi. Du blir också lättare av med gamla känslomässiga sår som blockerar hjärtchakra och som ger upphov till känslomässig obalans. Tack vare rodonit kan existerande relationer förbättras. Rodonit skapar känslor av broderskap mellan olika människor.

Rodokrosit

Rodokrosit

Rodokrosit hjälper dig att attrahera ny kärlek i ditt liv och eventuellt en ny partner. Du får också känslomässig inre frid, du bli fri från ditt förflutna och öppen för framtiden. Stenen uppmuntrar dig att älska dig själv och uppskatta alla bra saker som du har att erbjuda. Efter relationsslut kan denna sten hjälpa dig att läka och gå vidare med ditt liv.

Ruby

Ruby

Denna sten sägs öka sexuell kemi mellan älskare och hjälper människor uttrycka deras passionerade sida och önskningar. Ruby stimulerar hjärtchakrat och uppmuntrar oss att följa våra hjärtam. Ruby kan också attrahera långvariga stabila förhållanden men kan också attrahera kortvariga mycket passionerade kärleksmöten om det är vad du vill ha. Även platoniska relationer kan gynnas av denna sten. Den hjälper oss desstuom att utveckla självkärlek och -uppskattning.

Sodalit

Sodalit

Denna sten kan hjälpa dig att bli av med psykiska och psykosomatiska problem som har orsakats av dåliga erfarenheter som gett upphov till stress, nervositet, ilska, fruktan etc.

Publiceringsdatum: 2018-05-25

Rekommenderad läsning: