Juli 2023. Ett spännande astrologiskt landskap.

Astro / Horoskop

Juli är en speciell månad med allt som sker astrologiskt.

Fem saker som du kan göra under kräftans säsong 2023

2023-07-01 Juli är en mycket spännande månad med en lyckosam fullmåne i Stenbocken den 3 juli och en mycket inspirerande nymåne i Kräftan den 17 juli.

Inte nog med det! Mars i perfektionistiska Jungfrun kommer att skapa en storslagen jord-trigon som ger oss chansen att växa materiellt genom hårt arbete.

Att vara autentisk och sann mot sig själv börjar bli mer meningsfullt när norra noden går in i Väduren.

Vad är kärlek då? Venus retro i Leo hjälper dig att svara på den.

Vi är annars fortfarande i kräftans säsong fram till den 22 juli. Fem saker som du kan göra under kräftans säsong 2023.

Låt oss bryta ner det.Fullmånen och nymånen

Med fullmånen i Stenbocken den 3 juli ligger fokus på det praktiska och på att uppnå våra mål. Det är dags att utvärdera våra ambitioner och att ta praktiska steg i den inriktningen. Månens inflytande uppmuntrar oss att vara disciplinerade och hängivna i våra strävanden. Jupiter lovar befrielse från nöd, överflöd, och mycket tur i livets materiella sfär, inklusive pengar.

Nymånen i Kräftan den 17 juli ger en känsla av känslomässig förnyelse. Det är dags att fokusera på egenvård och vårda våra relationer. Denna måne uppmuntrar oss att få kontakt med våra känslor och skapa utrymme för läkning och tillväxt. Det är okej att leva i din egen värld, med dina fantasier och att drömma stort. Ta tillfället i akt för att sända dina intentioner till universum, relaterade till ditt personliga och emotionella välbefinnande. Önska dig ett kärleksfullt hem, känslomässig trygghet och beskydd från yttre fiender.Den stora jordtrigonen: Omfamna förändring

Mars kommer att befinna sig i Jungfrun från 10 juli till 27 augusti och bilda en stor jord-trigon med Pluto i Stenbocken samt Uranus och Jupiter i Oxen.

Vad ska du göra? Innovera! Samarbeta! Dyk upp! Briljera med din materiella styrka!

Mars i Jungfrun efter den 10 juli påminner oss om vikten av hårt arbete samt fokus på detaljer. Denna energi uppmanar oss att vara noggranna i våra handlingar och sträva efter perfektion. Använd denna tidsperiod för att organisera och effektivisera dina dagliga rutiner och uppgifter.

Den stora jord-trigonen alstrar en spännande blandning av stabilitet och innovation. Denna aspekt uppmuntrar oss att utnyttja vårt praktiska sinne och tillämpa nya, banbrytande idéer. Det är dags att omfamna förändring och använda våra resurser klokt.Norra noden i Väduren: Vägen mot autenticitet

Norra noden kommer att byta tecken, och gå in i Väduren och uppmuntra alla att vara autentiska, modiga och uppriktiga. Nu är det dags att gå ensam och att själva ta nya initiativ utan att be om lov eller om andras åsikt först.

Norra noden i Väduren betonar vikten av att vara sann mot oss själva och kliva in i vår egen kraft. Denna transit uppmanar oss att omfamna vår individualitet, ta risker och driva våra passioner med mod.

Rekommenderad läsning: Norra noden i väduren, södra noden i vågen 17 juli 2023 – 11 januari 2025Venus retro i Lejonet: Vad är kärlek?

Sist men inte minst går Venus retro i lejonet från 22 juli till 3 september och ber oss att omvärdera vad kärlek är.

Venus retrograd i Lejonet inbjuder oss att reflektera över kärlekens sanna natur och vad den betyder för oss. Detta är en period av introspektion och omvärdering när det gäller hjärtefrågor. Använd den här tiden för att omvärdera dina relationer och se till att de stämmer överens med ditt autentiska jag.
Venus förknippas även med pengar. På vilket sätt använder du eller andra pengar och social status för att göra sig mer tilldragande? Och köper du hela fasaden?

Rekommenderad läsning: Venus i Lejonet juni-juli 2023; hur varje stjärntecken påverkas
………………..
Förutom dessa himmelska händelser frambringar juli en känsla av livfullhet och energi. Sommarsäsongen är i full gång, så att vi kan omfamna det varma vädret och njuta av utomhusaktiviteter.