Konsekvenserna av att vara för snäll

Livsstil / Guider

Konsekvenserna från övergenerositet och översnällhet kan bli förödande för din identitetskänsla och för din personliga utveckling och kan iakttas i de övergenerosas dagliga liv.

I längden kan det bli svårt för dig som är övergenerös att ta dig ur fällan och det kan orsaka dig en massa besvär och lidande.

 

 

Utnyttjad

Eftersom du säger "ja" till allt, kan människor bli vana vid det, och de börja utnyttja din snälla natur och ta sig friheter som gör dig både arg, besviken och deprimerad.

När du redan gör det mesta på jobbet, det är du som alltid gör kaffe, jobbar extra när ingen annan kan, omvadlas du till en dörrmatta. Ju mer du ger, desto mer tar folk. Varför skall de bry sig, när du ändå gör allt de säger?

Orespekterad

Du gör dina egna planer men en av dina vänner behöver dig och du struntar i dina egna behov. Du har bestämt dig för att gå till en dejt, men din vän vill att du går ut med henne i stället, och du struntar i din dejt med en dålig ursäkt om att du har huvudvärk.

Dina vänner ljuger för dig, men du förlåter dem och du agerar som om ingenting har hänt. De tycker om dig, även om du ser dig själv som ett monster, och därför fortsätter du respektera dem när du själv blir orespekterad.

 

 

Defekt personlighet

Du tänker för mycket på andra och sätter dina egna behov åt sidan. Om grannens katt har gått bort, behöver du inte sitta upp hela natten och trösta henne när du har en viktig uppsats att skriva. Gör inte det! Andra människor lever sina egna liv när du är själva offerlammet.

Extrema konsekvenser

Experter varnar att övergenerositet och översnällhet kan leda till en fullständig nedvärdering av den egna personen. En del människor som lider av översnällhet, kan sluta med att låna en massa pengar som de inte kan betala tillbaka, bara för att tillfredsställa andra. De står ut med vad som helst från en partner eller vän. Om detta är fallet med dig, behöver du hjälp

Nästa: Hanteringstips»

 

 

1. Varningssignalerna - Hur du känner igen en person som är för snäll.

2. Orsakerna - Varför är vissa människor för snälla?

3. Konsekvenserna - Vad händer i våra liv om vi är för snälla?

4. Hanteringstips - Att lära sig att säga nej!