Är du för snäll? Varningssignalerna

Livsstil / Guider

Om du snällare än du borde vara, är det mycket troligt att:

1. Du känner dig utnyttjad. 

Du börjar infrågasätta dina vänner. Trots att du ställer upp för dem, får du ingenting tillbaka, och du känner dig utnyttjad. Detta är ingen bra känsla!

2. Människor visar ingen tacksamhet.

Så fort någon behöver dig, är du redo att ställa upp med detsamma. Men du får inte ens ett tack, och du blir inte ens bjuden till inflyttningsfesten. Även om du inte väntar dig att folk skall falla på knä, vill du ändå ha ett tecken på uppskattning, något som du inte får.

 

3. Du blir deprimerad.

Eftersom du blir utnyttjad gång på gång, börjar du undra vilka sanna vänner är. Det är inte många. Du blir inte uppskattad för den du är, och detta leder till depression.

4. Du har skuldkänslor

Du vet att du är för snäll, men du kan inte hjälpa det. Du blir arg på dig själv. Säger du nej en gång, börjar du bara hjälpa dem på ett annat sätt så att du kan gottgöra för det faktum att du inte ställde upp för dem den gången.

 

 

5. Du glömmer bort och bortser från dina egna behov och intressen

Eftersom du ständigt tar hand om andras behov, glömmer du lätt bort dina egna och vad du behöver göra för dig själv. Dessutom känner du dig trött. Din hälsa är inte god. Du behöver verkligen ta hand om dig själv.

Nästa: Orsakerna»

1. Varningssignalerna - Hur du känner igen en person som är för snäll.

2. Orsakerna - Varför är vissa människor för snälla?

3. Konsekvenserna - Vad händer i våra liv om vi är för snälla?

4. Hanteringstips - Att lära sig att säga nej!