Astro

Astro / Horoskop / Artikel

Astro Feng Shui: Ta kontrollen över ditt liv genom att kanalisera dåliga aspekter på ofarliga sätt

Astro Feng Shui: Ta kontrollen över ditt liv genom att kanalisera dåliga aspekter på ofarliga sätt

Astrologi bygger på antagandet att alla planeter och aspekterna som bildas mellan olika planeter behöver komma till uttryck på något sätt. Planeternas energier i födelsehoroskop är ständigt närvarande i den ena eller den andra formen sedan stunden vi föds.

I och med inte alla aspekter är harmoniska, kommer vi i livet att möta motgångar, stress, sjukdomar och relationsproblem.

Astrologer har sedan urminnes tider sökt och utvecklat vägar för att förhindra förluster, olyckor, död och missöden, så kallade botemedel eller remedies. Indisk tradition går också ut på att försöka ta bort eller neutralisera dåliga aspekter och jobbiga transiter. Oftast är de remedies som rekommenderas dyra.

Metoden som beskrivs nedan har utvecklats av den serbiske astrologen Nikola Stonajovic som också är upphovsmannen till "gradteorin" i astrologin som han utvecklade för 20 år sedan. En bok om insikterna som han har skaffat sig med åren kommer så småningom att publiceras.

Många klienter har häpnats över hur exakta hans tolkningar har varit. Till exempel kan han se hur många långvariga förhållanden man kommer att ha och vad man skall göra för att träffa den rätte i fall man på något sätt "flyr undan" sitt eget öde.

"Jag läste böcker och böcker, men kunskapen jag hade om astrologi var fortfarande knapp. Därmed slutade jag läsa böcker och började i stället göra noggranna observationer av vardagen som jag sedan ständigt jämförde med astrologisk information." sade han. "Det var så mina teorier började ta form."

I födelsehoroskopet kommer spänningsfyllda aspekter såsom oppositioner, kvadraturer och konjunkturer att komma till uttryck på olika sätt under så gott som hela livslängden. Venus i dåliga aspekter kan ge upphov till känslomässig obalans, relationsproblem och materiella förluster. Mars i dåliga aspekter kan ge upphov till många konflikter med andra medan risken för fysiska skador ökar. Vidare kommer solen och Saturnus i dåliga aspekter att skapa problem med fadersfigurer, auktoriteter och dåligt självförtroende. Och så vidare…

Att lära sig att kanalisera dessa energier på rätt sätt kan göras genom att utvecklas som person, genom terapi och genom att undvika risker och för många aktiviteter när planeter i transit försvårar de redan dåliga energierna. Detta är att ta den svåra vägen, och även om man kan lära sig hantera dessa energier, finns det ingen garanti att problemen inte kommer att upprepa sig.

Det finns däremot enklare sätt också och den kommer denna artikel att handla om. Metoden som kommer att beskrivas liknar feng shui och kan tillämpas i kombination med feng shui.

Ta fram ditt födelsehoroskop

Det första som du behöver göra är att ta reda på vilka dina dåliga aspekter är i födelsehoroskopet. På internet kan du hitta olika sajter där du kan ta fram ditt födelsehoroskop. Det bästa är att du vet din exakta födelsetid så att du också få de exakta månaspekterna. Om du vill kan du så klart också kontakta din favoritastrolog som kan berätta för dig vilka dina ”problemområden” är och hur olika planeter och aspekter påverkar dig.

Tips: Gå till Astrologi Födelsediagram och Horoskop och sedan till Astrologiskt födelsediagram - prova födelsediagram online. När du matat in dina uppgifter kommer du att se en tabell med dina planeter i de olika husen. På menyn till höger clickar du på Aspekter där du kan se en lista över aspekterna i födelsehoroskopet.

Ta reda på dina mest spänningsfyllda aspekter

I nästa steg bör du göra en lista över alla hårda eller spänningsfyllda aspekter i ditt födelsehoroskop. De mest spänningsfyllda är kvadraturer och oppositioner, men vissa konjunkturer kan också ha sina negativa effekter.

Lär dig mer om varje planet

För att kunna tillämpa denna metod för att avhjälpa de spänningsfyllda aspekterna bör du helt enkelt lära dig mer om vad varje planet står för och se till att den kommer till uttryck på ofarliga sätt.

Om du har ett födelsehoroskop med många kvadraturer och oppositioner har du förmodligen ett mycket svårare liv än en person med många harmoniska aspekter såsom sextiler och trigoner.

När två eller flera planeter bildar spänningsfyllda aspekter till varandra, vill du kombinera dessa energier också så att de blandas. Det gäller därför att också försöka vara kreativ.

Klicka gärna på länken för varje planet. Värt att nämna är att man inom astrologin har ett heliocentriskt perspektiv. Allt snurrar runt jorden medan solen och månen också anses vara planeter.

Solen står för livsglädje, optimism, egot, fadern och inflytelserika personer som kan hjälpa oss i livet. Katter styrs också av solen. Färgen är guld. Förhärskande i lejonet och i det femte huset.

Månen representerar modern, hemmet, familjen, vatten, hundar. Förhärskande i kräftan och i det fjärde huset.

Merkurius styr över kommunikation, interaktion, syskon, grannar, skolgång, böcker, bokhyllor, bibliotek, bokhandel, försäljning, skriftlig och muntlig kommunikation, trafik, personbilar, tidningar, TV, datorer och internet. Att gå, cykla, köra, prata, styrs också av Merkurius. Merkurius är förhärskande i Tvillingarna och Jungfrun. Merkurius i jungfrun styr bokföring och pappersarbete. Förhärskande i det tredje och det sjätte huset.

Venus förknippas med den vita färgen, blommor, vackra saker, konst och målning, liksom det som är gott att äta såsom sötsaker och kött. Förhärskande i oxen och vågen, i det andra och det sjunde huset.

Mars förknippas med den röda färgen, idrott, fysisk aktivitet, kampsport, eld, knivar och vapen av olika slag. Förhärskande i väduren (och skorpionen i traditionell astrologi). Förhärskande i det första (och åttonde huset). Viktigt att notera är att det första huset handlar om livets början medan det åttonde huset handlar om livets slut (död och återfödelse).

Jupiter styr över utlänningar, andra länder, högre utbildning, stora ytor. Denna planet styr även över större bilar, såsom stora lastbilar och bussar, liksom större djur såsom hästar. Förhärskande i skytten och det nionde huset. Enligt traditionell astrologi är Jupiter även förhärskande i fiskarna och i det tolfte huset.

Saturnus förknippas med gamla saker (retro, vintage), snö, kyla, vinter, berg och stenar. Förhärskande i stenbocken och i det tionde huset. Enligt traditionell astrologi är Saturnus även förhärskande i vattumannen och det elfte huset (tillsammans med Uranus).

Uranus förknippas med ljusblåa nyanser, himlen, stjärnorna, astrologi, astronomi, teknik, allt som är nytt, snabba transportmedel såsom tåg och flyg. Förhärskande i vattumannen och det elfte huset.

Neptunus förknippas med missbruk av alla slag, inklusive matmissbruk, dimma, sömn, natt, sängar och sovrum, liksom alla platser där man kan koppla av såsom sjukhus. Religion, religiösa symboler, förknippas också med Neptunus. Förhärskande i fiskarna och i det tolfte huset.

Pluto förknippas med ökenområden, skorpioner, ormar. Förhärskande i skorpionen och i det åttonde huset.

Astro Feng Shui

Tillämpningen av denna metod liknar väldigt mycket tillämpning av Feng Shui. Man försöker få planetenergierna att komma till uttryck på medvetna sätt genom färger, former och olika aktiviteter.

Det är inte möjligt att gå över alla möjliga aspekter och det gäller att nöja sig med några få exempel.

Metoden går ut på att ta två planeterna som bildar kvadraturer, oppositioner eller konjunkturer till varandra och sedan hitta ett sätt att göra av med denna energin eller kanalisera den.

Även aspekter som bildas mellan planeter i transit såsom Pluto-Uranus kvadraturen kan avhjälpas med denna metod.

Några exempel

Om Venus till exempel bildar en kvadratur till Mars, kan det uppstå många konflikter i relationer. Passionen kan bli för stor. Man bör göra sig av med denna energi genom att till exempel måla (Venus) en röd tavla (Mars). Man kan också måla (Venus), röda (Mars) blommor (Venus).

Om Venus å andra sidan bildar dåliga aspekter till Saturnus kan man måla eller skaffa någon vinterblomma (vinter=Saturnus, blomma=Venus) eller måla (Venus) vinter- eller berglandskap (Saturnus).

Astro Feng Shui: Ta kontrollen över ditt liv genom att kanalisera dåliga aspekter på ofarliga sätt

När Venus bildar spänningsfyllda aspekter till Månen kan det uppstå familjeproblem och problem med modern. Måla därför din mamma, hundar eller ditt hus. Adoptera gärna en hund.

Om Venus bildar jobbiga aspekter till Neptunus har man orealistiska förväntningar av andra och man går genom många besvikelser. Att måla religiösa symboler såsom Jungfru Maria, Jesus, kors, etc. kan göra dig mer realistisk och relationer kan förbättras.

Astro Feng Shui: Ta kontrollen över ditt liv genom att kanalisera dåliga aspekter på ofarliga sätt

Merkurius i dåliga aspekter till Mars kan ge upphov till trafikolyckor och till konflikter. Du kan kanalisera energin genom att skaffa en röd bil eller en röd cykel. Du kan också skaffa ett knivbilnyckelhänge.

Solen i dålig aspekt till Uranus kan ge upphov till mycket irritation, plötsliga problem i karriären och oförutsägbara chefer, liksom pappaproblem. Skaffa guldfärgad (solen) teknik (Uranus).

Jupiter handlar om stora saker. Du kan därför till exempel måla (Venus) en stor tavla, eller skaffa en stor (Jupiter) svart sten (Saturnus).

Har du missbruksproblem, inklusive matmissbruk är det oftast Neptunus som bildar dåliga aspekter till andra planeter. Du bör därför skaffa delfinörhängen, måla fiskar, bära etc. Neptunus i kvadratur till Saturnus kan också göra svårt för dig att slippa undan med minsta lilla saken. Hitta ett bra sätt att integrera planetenergierna i ditt liv.

Astro Feng Shui: Ta kontrollen över ditt liv genom att kanalisera dåliga aspekter på ofarliga sätt

Pluto och Mars kan också vara en mycket dålig kombination i födelsehoroskopet om planeterna bildar kvadraturer, oppositioner och konjunkturer till varandra. Skaffa kaktus i röd kruka, eller en röd skorpion som prydnadssak.

Merkurius i dålig aspekt till Uranus kan också kanaliseras genom att springa, medan Merkurius i dålig aspekt till Jupiter, genom att gå långa promenader.

Datum: 2017-07-22


Vad är Feng Shui?

En gammal lära i ny tappning, kulturellt anpassad och dessutom väldigt intressant och rolig. Om man skall tänka i feng shui banor, skall man dock för en stund glömma bort sina egna tankebanor och se på världen med helt nya ögon.

Enkel Feng Shui

Självklart praktiserar vi alla Feng Shui utan att vi är medvetna om detta. Vi är lika intresserade av vår välmående som våra kinesiska vänner var och är. Genom att läsa det här avsnittet kan man ändå enkelt och snabbt ta en titt på sådant som vi ännu inte tänkt på och som vi förbisett.

Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer

Om du använder kompass och beräknar dessutom ditt personliga nummer, kan du prova att ta ut vädersträcken och se till att du arbetar, sover, äter, och studerar där du får mest gynnsam energi enligt ditt personliga kua-nummer.