Merkurius i astrologin

Astro / Astrologiskola / Planeter / Merkurius

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Merkurius i astrologin

Merkurius styr över Tvillingarna och Jungfrun, samt Onsdagen.

Merkurius står för intelligens, vetande, uppfinning och rörelse. Merkurius är planeten som påverkar interpersonella relationer, eftersom den styr även över kommunkation och interaktion.

I romersk mytologi var Merkurius gudarnas budbärare, känd för sin snabbhet och smidighet.

 

 

Merkurius förknippas inom astrologin med kommunikation, sättet att tänka, tankemönster, rationalitet och resonemang, förändringsförmåga och förmågan att anpassa sig.

Merkurius styr över skolgång och utbildning, den omedelbara omgivningen av grannar, syskon och kusiner, transporter över korta sträckor, budskap och kommunikation över avstånd såsom post, e-post och telefon, tidningar, journalistik och skrift samt informationsinsamling. Gator och trafik styrs också av Merkurius.

Merkurius är exalterad i Vattumannen, som styrs av Uranus. Uranus förknippas med himlen medan Merkurius förknippas med fåglar.

I tvillingarnas tecken, är det framför allt kommunkation, interaktion och syskon, som styrs av Merkurius. När det gäller Jungfrun är de framför allt den analytiska förmågan som styrs av Merkurius.

 

 

Planeterna i födelsehoroskopet som befinner sig i tvillingarna, det tredje huset samt huset och tecknet där Merkurius befinner sig kommer att berätta mer för dig dels om hur du kommunicerar med andra, dels om hur dina bröder och syskon kommer att vara, liksom vad du kommer att ha för grannar. Även Merkurius' placering kan berätta mer.

I jungfrun kommer Merkurius att förbättra eller försämra vår analytiska förmåga. Vi fokuserar på olika detaljer och dåliga aspekter kan göra att vi rationaliserar vårt eget handlade och låter bli att se den stora bilden. En bra Merkurius i jungfrun och i det sjätte huset kan öka sannolikheten för att man kan jobba med till exempel bokföring.

Merkurius retrograd

Merkurius går retrograd tre - fyra gånger varje år, men effekterna av varje period varierar beroende på stjärntecknet och huset Merkurius retrograd påverkar. Merkurius styr över tänkande och perception, bearbetning och spridning av information och alla former av kommunikation, handel, utbildning och transporter.

 

 

Merkurius retrogradfaser ger upphov till missförstånd, samt bristfällig, störd, eller fördröjd kommunikation. Väntetiderna kan förlängas, förhandlingar skjuts upp. Det uppstår också fler problem med bilar, telefoner och i trafiken.

Det är inte ovanligt att personer från det förflutna återigen kommer i kontakt med oss, men helt nya relationer bör helst undvikas.

Om Merkurius är retrograd i ditt födelsehoroskop kommer Merkurius retrograd inte att påverka dig på samma jobbiga sätt.

Läs också: Vad är meningen med Merkurius retrograd?

 

 

Läs även: MERKURIUS transit i de 12 husen

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Merkurius
Venus Mars Jupiter
Saturnus Uranus Neptunus
Pluto Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Astrologins och horoskopets historia

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.