Feng Shui Kompasskolan: Kua 1

Astro / Feng Shui / Kua-nummer

Sydost

Sheng Chi

Välstånd

Söder

Nien Yen

Långt liv

Sydväst

Jue Ming

Katastrof

Öster

Tian Yi

Hälsa

1 - KAN

(Vatten)

Väster

Huo Hai

Olyckor

Nordost

Wu Kuei

Fem spöken

Norr

Fu Wei

Visdom

Nordväst

Lui Sha

Sex mord

Ditt element: Vatten

Dina färger: Svart, Blått

Din grupp: Öster

Ditt kinesiska trigram: Kan, förändringsenergin

Bästa tiden på dygnet: Natt

Turnummer: 1, 10, 28, etc. (alla siffror som kan reduceras till 1) 

Kua nummer 1

Ta ut vädersträcken med kompass och lägg sedan baguan över din lägenhet för att sedan dela upp den i olika områden.

Spendera så mycket tid som möjligt i de gynnsamma delarna och så lite tid som möjligt i de ogynnsamma, dvs försök att sova, arbeta, studera, m.m. i de gynnsamma delarna.

Försök låta bli att sova, studera, jobba, leka, äta i ogynnsamma delar. Ha de till kök, toaletter och förråd i stället. Ha inga klockor som tickar eller vattenfontäner här, eftersom allt som skapar rörelse, förstärker det negativa.

Din personliga bagua ovan har färgkodats, så att du har en idé angående vilka färger/element som du bör använda för att förstärka de positiva energierna samt förstöra och blockera de negativa enligt kinesiskt elementlära.

De gröna nyanserna associeras med träelementet, de blåa med vattenelementet och de röda/rosa färgerna med eldelementet. Där träelementet bör användas, kan även vattenelementet förekomma, eftersom vatten får trä att växa.

Gynnsamma inriktningar

SYDOST: Sheng Chi (Genererar livsenergi) - Den allra bästa inriktningen skapar framgång i allt - pengar, kärlek och familjerelationer. Det här området bör användas som kontor eller sovrum.

Sydost styrs av träelementet och det är träelementet och vattenelementet som kan aktivera och förstärka området. (Eldelementet bör undvikas).

ÖSTER: Tian Yi (Gudomlig läkare) - Området förknippas med god hälsa, i både krop och själ. Om du lider av en oförklarlig sjukdom, ska du spendera mer tid i det här området.

Öster styrs av träelementet och det är träelementet och vattenelementet som kan aktivera och förstärka området. (Eldelementet bör undvikas).

SÖDER: Nien Yen (Långt liv och barn) - Inriktningen associeras med goda relationer, romantik, kärlek och barn.

Söder styrs av eldelementet. Träelementet får förekomma men inte eldelementet.

NORR: Fu Wei (Visdom)  - Klarhet och personlig utveckling kommer tack vare det här området. Bra område för studenter och chefer.

Norr styrs av vattenelementet, men även metallelementet kan användas för att förstärka eller aktivera området.

Ogynnsamma inriktningar

VÄSTER: Huo Hai (Hinder och olyckor) - Om du sover, äter och jobbar i området kan du förlorar mer än du tjänar. Även goda saker har ett pris.

Väster styrs av metallelementet, som förstörs av eld.

NORDOST: Wu Kuei (Fem spöken) - Inte här heller bör du sova, äta, jobba och studera. Du kan bli offer för inbrott, eld, kriminalitet eller andra personliga attacker. Svårt med lojala vänner och anställda. På jobbet och hemma, kan missförstånd och konflikter uppstå.

Nordost styrs av jordelementet, som förstörs av trä.

NORDVÄST: Liu Sha (Sex mord) - Förlorade möjligheter, bakslag, juridiska problem, sjukdomar, svek kan bli resultatet av ett aktiverat Liu Sha. Under dess influens kan sömnsvårigheter också drabba en. Inte heller kan man fokusera på det man gör. En del människor anses bli alkoholister för att de tillbringar för mycket tid här. Här bör man ha ett förråd eller badrum.

Nordväst styrs av metallelementet som förstörs av eld.

SYDVÄST: Jue Ming (Katastrof) 

Den allra sämsta inriktningen. Dessa energier skapar skada och faror. Om du jobbar här, sjunker dina intäkter och produktiviteten minskar. Många människor kan råka ut för depression, mentala sjukdomar, olyckor och självmordstankar. Försök låta bli att ha ansiktet vänt mot detta håll när du jobbar, äter, pluggar, dejtar, håller föredrag, undervisar etc.

Sydväst styrs av jordelementet, som förstörs av träelementet.

Kua nummer 1 - Kua nummer 2 - Kua nummer 3 - Kua nummer 4 - Kua nummer 6 - Kua nummer 7 - Kua nummer 8 - Kua nummer 9