Kräftan: Sådan var du som barn

Astro / Astrologiskola / Stjärntecken

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Kräftan i astrologin

Kräftbarnen är fantasifulla och känsliga. De verkar introverta, men i själva verket är de varma och känner starkt för alla människor.

De har ett stort behov av kärlek, förståelse och uppmärksamhet.

Modern är mycket speciell för kräftbarnen. Kräftbarnen måste få moderns värme, annars kommer de att minnas detta under resten av sina liv och må dåligt över detta. Ett leende eller ett skämt kan användas för att uppmärksamma deras fel av brister. Detta är att föredra i kräftbarnens uppfostran. De har humor redan som små och de tycker att det är naturligt att skratta, något som de ofta gör. De är mycket känsliga och alltför hård kritik kan skada dem.

 

 

Kräftbarnen är känsliga och de kan lätt hamna i osämja med sina kamrater. Det bästa är att låta de handskas med dessa situationer själva, eftersom de behöver att lära sig att klara sig själva. De tycker om att leka med andra barn, men de kan även gilla att leka för sig själva. De har en rik föreställningsvärld.

Kräftbarnen är lättsårade och de kan börja gråta om de känner sig illa behandlade av någon. De kan då bli lite aggressiva och även om de ångrar vad de säger i sådana stunder, ber de sällan om ursäkt. De kan också bli mycket introverta om familjen inte ger de kärlek och förståelse.

 

 

Kräftbarnen tycker om natur och djur, som de tycker om att ta hand om. De tycker om lugna lekar och de uppskattar lugn och ro. De är också samlare - de kan samla frimärken, pengar, och allt annat som de tycker om. Om någon skulle skada något som tillhör dem, blir de mycket arga.

Deras rika föreställningsförmåga måste kultiveras via litteratur eller konst. De känner sig dragna till matte, datorer och det konstnärliga.

 


Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.