Vågen: Sådan var du som barn

Astro / Astrologiskola / Stjärntecken /

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Vågen i astrologin

Vågbarnen är mycket lugna, men de kan också bli mycket envisa. De behöver mildhet och förståelse.

Det är viktigt att de inte växer upp i ett hem där det utväxlas hårda ord, eftersom de ogillar alla typer av aggression. De söker harmoni och jämvikt i relationer. Redan som barn, tycker de om fina kläder och vill se eleganta ut. De avskyr att ta onödiga risker och kan vara mycket försiktiga av sig.

 

 

Vågbarnen är lugna, men högst levande individer. De tycker om lugna lekar som kräver koncentration och tålamod. De är smarta och vill uttrycka sig rätt. Om de inte får rätt disciplin hemifrån när de är små, kan de bli mycket lata som vuxna. De behöver också någon som kan lära de hur de skall bete sig, vad som anses vara rätt och fel, varför de oftast ser upp till äldre syskon. De kan också vara mycket envisa, varför det är fel att straffa dem. De lär sig lättast av egna erfarenheter. Bäst är det om de tillåts att göra fel först, och sedan att förklara för dem vad de gjorde för fel och varför det är fel.

De tycker inte om aggression och våld, och påverkas negativt av en sådan uppväxt. De kommer aldrig att förlåta ett sådant beteende.

 

 

De söker redan som små elegansen, de är intresserad av färger och kläder i olika kombinationer. De har en rik föreställningsförmåga och de kan omvandla varje leksam i något fantastiskt. De känner sig dragna till målning och behöver uttrycka sig via dessa, eftersom de är lika nödvändiga för dem som mat eller sömn.

Vågbarn gillar inte äventyrliga lekar och de tycker inte om att ta risker. De tycker därför inte särskilt mycket om att åka skridskor eller cykla utan hjälm. De är rädda för att slå sig. De tycker väldigt mycket om djur, i synnerhet hundar.

 


Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.