När inget annat hjälper, kan du prova mantras för beskydd, healing, rikedom och kärlek

Kategorier: Astro / Häxkonst och magi

healing mantras

Med "mantra" brukar man mena ett ord eller mening som man upprepar många gånger. Mantras har blivit allt populärare i och med många så kallade gurus finns på internet.

På ett sätt liknar mantras det man kallar för affirmationer, men vissa mantras har mer gemenamt med böner till hinduistiska gudar. I vissa fall skickar man hälsningar till eller hyllar en gud. Mantras kan ibland däremot vara olika ljud som man upprepar till exempel för att man tror att den kommer att hjälpa kroppen att läka.

Den jobbiga biten med alla mantras är att de skall upprepas många gånger, morgon och kväll, under t ex en hel månad. Därför kan man lätt bli uttråkad.

Mantras anser man kan läka sjukdomar, ta bort hinder eller hjälpa till att attrahera pengar och kärlek i våra liv.

Nedan kan du se några exempel på mantras som är trevliga att lyssna på och som till och med kan hjälpa kroppen att slappna av.

OM Namah Shivaya: Tar bort negativ energi

"Om Namah Shivaya" kan man också upprepa för sig själv för att ta bort negativ energi i omgivningen. Denna mantra går ut på att försöka få guden Shivas uppmärksamhet.

Prana Apana Sushumna Hari Meditation: Mantra för magisk healing

Prana är livskraften, Livsenergin. Apana är den eliminerande kraften eller energin som eliminerar det negativa. Sushumna är den kanal genom vilken denna energi rör sig runt om i kroppen. Hari och Har är namnen på den gudomliga källan till oändlig energi, läkningskällan, vissa säger också det ordet Hari kommer från Hara, vilket betyder borttagaren, borttagare av smärta och negativitet.

När du använder denna mantra för läkning, koncentrera dig på andningen och när du andas in visualiserar du att du får in prana i ditt energisystem. Med Apana visualiserar du att all smärta och negativitet och energiblockeringar i din kropp avlägsnas och Sushumna, är kanalen, den genom vilken energin cirkulerar i kroppen. Visualisera att luft och energi cirkulerar i hela kroppen, varje cell av ditt väsen lyser upp tack vare livskraften. Och när vi kommer till ordet Hari, le och ta in alla de underbara saker som universum har att erbjuda.

OM KLEEM SHREEM BRZEE NAMAHA: Mantra för rikedom, överflöd, pengar

 Mantra som liknar en affirmation. OM eller AUM sägs för att den kosmiska kanalen skall öppnas upp och bli tillgänglig för oss. "OM" = Ljudet, universumets vibration, det primordiala ljudet. "Kleem" = att attrahera, att förnya, att önska sig. "Shreem" = överflöd, rikedom, uppfyllnad. "Brzee" = utan svårighet eller ansträngning. "Hamaha" = at kalla, att slå samman alla krafter som nämns ovan (attraktion av rikedom utan svårigheter).GANESH MAHA MANTRA: Tar bort alla hinder

 Mantra som man dedikerar till guden Ganesha, när inre eller yttre hinder håller oss tillbaka och blockerar oss från att nå vår fulla potential och leva ett bättre liv

OM - Ljudet, universumets vibration, det primordiala ljudet (öppnar upp universumets kanaler)

GAM - Bija-ljudet, specifika ljudet för guden Ganesha.

GANAPATAYE - Ett annat namn för Ganesh, den som överkommer hinder.

NAMAHA - Jag erbjuder mina hälsningar, jag buger inför dig. Används också för att denna mantra skall fungera.

SURYA NAMASKAR YOGA MANTRAS för viktminskning

 

I själva verket hör dessa mantras ihop med olika yoga-positioner. Det handlar om 12 olika mantras. 1 Pranamasana - On Mitraya Namaha 2 Hasta Uttanasana - Om Ravaye Namaha 3 Pada Hastasana - Om Suryaya Namaha 4 Ashwa Sanchalanasana - Om Bhanave Namaha 5 Parvatasana - Om Khagaya Namaha 6 Ashtanga Namaskara - Om Pushne Namaha 7 Bhujangasana - Om Hiranya Garbhaya Namaha 8 Parvatasana - Om Marichaye Namaha 9 Ashwa Sanchalanasana - Om Adityaya Namaha 10 Pada Hastasana - Om Savitre Namaha 11 Hasta Uttanasana - Om Arkaya Namaha 12 Pranamasana - Om Bhaskaraya Namaha

SHIVA MANTRA för att förstöra fiender och utveckla styrka 

 En hälsning eller mantra som tillägnas guden Shiva för att förstöra fiender och bli en starkare människa. Det saknas info om vad det är man säger i mantran.

Rekommenderad läsning: