Horoskop 2021 för skytten

Astro / Horoskop / Horoskop 2021

Skytten 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skytten 2021

Kort horoskop för skytten 2021

Jupiter kommer att förbättra din sociala kompetens och öka antalet kontakten men du kan vara samtidigt reserverad och tyst och kanske låter du nu alla andra prata på. Under året fortsätter relationer att förändras men om du är singel är den bästa tiden för att träffa en ny partner början av december. Under våren och sommaren kommer du att spendera mer tid hemma och med familjen och du kan även återse gamla vänner som du också har större förståelse för. Rent allmänt ser jobbsituationen bra ut men du kan lätt bli uttråkad och upprorisk. Mot hösten och under nästa år igen uppstår nog förändringar vad gäller jobbet. Även förändringar när det gäller hälsan kan äga rum och du blir intresserad i många fall i att verkligen komma i form.

Saturnus och Jupiter i vattumannen kv. Uranus

Saturnus i vattumannen under 2021-våren 2023 kommer att omstrukturera ditt sätt att kommunicera och i vissa fall att tycka och tänka, eftersom du lär dig mycket mer.

Saturnus hjälper dig att tänka objektivt något som kan vara bra i synnerhet om du har mycket att lära dig och om du vill organisera information eller skriva långa böcker. Du får ordning i det du skriver. Du orkar fokusera under långa tidsperioder. Det du skriver har en mening eller ett syfte. Du inser att du har ansvar för det som du säger.

Du kan prata mindre och verka tillbakadragen. Det är möjligt du känner dig censurerad, och kanske vill färre människor lyssna på vad du har att säga. Vissa skyttar måste göra ständiga korta resor. Det kan handla om att pendla till skolan eller till jobbet. Eller kanske börjar du promenera regelbundet. Vissa skyttar kan få problem med sina grannar men det kan också uppstå förändringar i grannskapet. Även din grannar kan gå genom problem och förändringar och detsamma gäller vissa familjemedlemmar, i synnerhet syskonen.  

Ändå kan mycket kommunikation ändå äga rum med diverse människor i olika sammanhang men sammanhangen kan visserligen omstruktureras och du börjar kanske byta social cirkel. Det kan ibland svårt att känna gemenskap med andra. Man kan känna sig utanför. Ändå är du disciplinerad när det gäller både verbal och skriftlig kommunikation och du klarar av mentala uppgifter på utmärkta sätt.

Under 2021 kommer även Jupiter att befinna sig i vattumannen, huset för kommunikation, interaktion och korta resor. Inlärning sker snabbare. Du är smart och ser den stora bilden. Du börjar inse hur du påverkar andra människor genom det som du har att säga. Du blir en bättre vägledare och en bättre lärare. Dessutom kommer Jupiter att hjälpa dig att vara omtänksam. Du är filosofisk och du kan lita på din intuition. Det blir även lättare att lära sig ett nytt språk.

Under årets gång kan du dessutom prata mer i telefonen samt sitta mer framför datorn. Icke desto mindre kan många av er också göra väldigt många kortare resor.

Eftersom Saturnus och Jupiter bildar en kvadratur till Uranus kan det oftare uppstå jobbigare samtal på jobbet. Du blir också medveten om eventuellt förtryck lite oftare och du klarar oftare med. Du kan dessutom klaga om du ser att chefer och kollegor inte bryr sig om andra eller om varandra. Man kan vara kritisk och upprorisk men man har svårt med perfektion själv.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Pluto fortsätter att påverka ditt andra hus för intäkter. Detta innebär att de flesta skyttar har lyckas hitta den inre skatten som skapat ekonomisk tur och välstånd. Problem kan däremot uppstå när man blir besatt av pengar och av ha-begäret. Därför kommer Pluto också att omvandla skytten, så att materialismen mer eller mindre till slut dör. Att vara generös med andra och räkna sina välsignelser är fortfarande viktigt.

Uranus i oxen gör det lite svårare att följa regler och rutiner och många skyttar kan drömma om den totala omvandlingen som leder till känslor av frihet i någon mening när det gäller både jobb och ekonomi. Det kan komma till uttryck på många olika sätt, såsom att börja odla den egna maten eller skaffa solceller. Det kan också handla om att hitta ett jobb som ger dig möjligheten att jobba när du känner för det helt enkelt.

Icke desto mindre kommer de flesta skyttar att fortsätta att göra framsteg i yrkeslivet men det kan hända att de vill vara med i facket och påverka och liknande.

Förmörkelserna i skytten och tvillingarna

En solförmörkelse äger rum den 10 juni i tvillingarna, i huset för relationer, medan en månförmörkelse äger rum den 26 maj i skytten samt en solförmörkelse den 4 december. När förmörkelserna fallet på tvillingarna-skytten axeln kan skyttar (och tvillingar) byta livspartner och skaffa nya vänner. Det sociala livet får därmed ett uppsving. Fler människor möter du under året och du söker dig ständigt till nytt folk. Kanske skiljer du dig om du inte redan gjort det, hittar en ny partner under året om du är singel, eller byter livspartner. Om du inte redan har gjort det förra året. Hur som helst, det sociala livet, fortsätter icke desto mindre att utvecklas vidare.

Jupiter i fiskarna 13 maj – 28 juli

Jupiter, turens och expansionens planet, befinner sig i fiskarna från 13 maj fram till 28 juli. Fiskarna motsvarar huset för hem och familj. Jupiter backar sedan in i vattumannen igen på grund av sin retrograda rörelse varje år och går sedan eventuellt direkt igen och sedan in i fiskarna igen mot slutet av december. Jupiter kommer att vistas under nästa år, 2022, också i fiskarna.

Jupiter i huset för hem och familj kan hjälpa dig att lämna det förflutna bakom dig. Gamla oförrätter glöms bort. Du kan också frigöra utrymme eller flytta till en större bostad. Mer händer hemma och i familjelivet. Du kan reparera huset eller lägenheten och bygga extra hum eller uterum. Du spenderar tid tillsammans med familjen eller med gamla vänner som du återfår kontakten med. jobb hemifrån kan löna sig.

Vad familjen betyder för dig kan å andra sidan ändra mening. Du kan hitta tillhörighet bland andra människor. Du kan också få fler gäster. Familj från utlandet kan komma på besök.

Eftersom Jupiter möter Neptunus i fiskarna ökar även empatin och lyhördheten. Man är beredd att förlåta familj och gamla vänner för det som de har gjort. Man bryr sig också om allt och alla lite mer än vanligt.

Månförmörkelse i oxen samt nordnoden i oxen

Den 19 november kommer en månförmörkelse i oxen att påverka huset för jobb och hälsa. Månens noder kommer dessutom den 23 december att byta tecken. Nordnoden flyttar över till oxen medan månens andra nod flyttar över till skorpionen. Detta innebär att förmörkelserna flyttar över under cirka 1,5-2 år till oxen-skorpionen.

Förmörkelsen i oxen den 19 november skapar i vissa fall förändringar vad gäller jobbet. Förändringarna kan äga rum stegvis över tid och du kan känna redan under hösten att det är helt nya vindar som blåser. Det blir nog viktigare att ha bra rutiner och vanor med. Det gäller att sluta lata sig och börja handla. Hälsan blir viktigare och du får nog börja komma i form.

Kärlek och relationer

Under 2021 kommer din sociala kompetens att förbättras eftersom Saturnus omstrukturerar ditt sätt att kommunicera medan Jupiter hjälper dig förstå och säga rätt sak. Du är vis och du är smart och du är villig att lära dig mer. Kanske pratar du till och med mindre för en gångs skull för att kunna lyssna. Du möter under hela året många nya människor och du kan dessutom stifta nya bekantskaper och skaffar dig en lite ny och annorlunda vänkrets och i vissa relationer blir det oftare tyst. Under februari kommer Venus att förbättra all kommunikation och alstra positiva tankar och lite mental lugn och ro som kan vara bra.

Men relationer förändras dessutom för att tre förmörkelser äger rum i tvillingarna och skytten. Om du redan inte mött en ny vän kommer chansen nog år 2021 och bästa tiden är nog början av december på grund av solförmörkelsen i skytten som skapar en ny inriktning i ditt liv som mycket väl kan handla om ett nytt varaktigt förhållande.

Under resten av året finns det nog massor med tillfällen då du kan möta nya människor men sanningen är att det finns få bra tillfällen för att verkligen träffa en viktig livsförändrande person. Anledningen är framför allt att Merkurius är retrograd i sociala hus under de perioder som gör nya relationsstart möjliga. Icke desto mindre kan du under februari, juni och oktober, gå tillbaka till ett gammalt intresse för att ge personen en chans och om du har ett förhållande redan kommer ni att kunna lösa era problem. Det är inte bra att börja helt nya relationer när Merkurius är retro eftersom relationen kan misslyckas.

Oseriösare relationer (även om man aldrig vet) kan inledas under perioden 21 mars-14 april. Söker man en ny kärlek i livet kan du möta någon ute eller på en fest under denna tidsperiod.  Du har också roligare oftare rent allmänt. Juli är också en bra tid för att träffa den stora kärleken utomlands, på en resa eller online. Under denna tidsperiod trivs du bra i de flesta sällskap också. Även mitten av september till mitten av oktober är en bra tid för relationer med mer socialt stöd, då du kan skaffa fler vänner samt träffa en ny kille eller tjej genom dina vänner.

Våren och sommaren kan bli en tid under vilken du gärna umgås med familjen och under vilken du vill återse dina gamla vänner med Jupiter i huset för hem och familj och det är inte omöjligt du letar efter ny bostad och kanske hittar du något som känns bra.

Jobb, yrkesliv, pengar

Du fortsätter att göra jobbframsteg under 2021 eftersom många planeter är kvar i hus som har med ekonomi och jobb att göra, såsom Pluto i huset för intäkter och Uranus i huset för jobb och hälsa. Redan under årets första två månader är motivationsnivåerna mycket högre jämfört med förra året. Augusti och september är också en mycket framgångsrik tid för dig med en stor trigon i jordtecken då du kan tjäna mer och få mer framgång överlag. Om du saknar ett jobb eller vill byta jobb, kommer det inte att vara så svårt att hitta ett nytt jobb.

Det enda problemet är att du vill ha ett jobb som inte är tråkig och som inte innehåller alltför många tråkiga rutiner.

Månförmörkelsen den 19 november kan också indikera att du kan få ett nytt jobb under andra halvåret, och i synnerhet kanske runt den 19 november. Om inget inträffar under 2021 kommer förmodligen nästa år att vara händelserikare när det gäller yrkeslivet med nya start, nya jobb, nya projekt, nya arbetskamrater, etc.

Mellan den 19 december – 29 januari är Venus retrograd i huset för intäkter och vissa skyttar gör förluster. Försök dock skjuta upp de där mycket stora och viktiga inköpen. Runt alla solstånd, vår, sommar, höst och vinter, kan det uppstå ekonomiska bekymmer, i många fall helt enkelt för att du slösar bort alla pengar.

Gott nytt år!

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna