Vågen: Sådan är du som vuxen

Astro / Astrologiskola / Stjärntecken /

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Vågen i astrologin

Det är Venus styr över Vågen, något som gör att Vågen tycker om det som är vackert. Dessutom gillar Vågen det harmoniska och det som befinner sig i jämvikt.

"Ansiktet utåt" är mycket viktigt. Betyder detta att du är ytlig? Om man tänker på att Mahatma Ghandi är våg, så kan man nog inte riktigt påstå detta. Det som man kan påstå är att det som syns utåt är viktigt för dig. Mer än alla andra tecken, bryr du dig mycket om allt som finns runt omkring dig: ljus, lukter, färger och om andra accepterar dig eller inte.

Vågens livsinställning

Du önskar dig harmoni och jämvikt i allt som finns inom dig, runt omkring dig och i dina relationer. Du tycker om jämlivkt och harmoniska relationer. Därför kan du kompromissa väldigt mycket för att uppnå detta.

Något annat som kännetecknar dig är osäkerheten. Du behöver ständigt någon som är dig nära. Du är sällskapssjuk. Du tycker inte om att göra saker ensam. Du jobbar hellre tillsammans med andra eller tillsammans med din livspartner. Självständigt arbete är inget som du föredrar.

Vågens egenskaper

Vågen ser i allmänhet bra ut. Om denne inte ser så bra ut, är vågen så pass trevlig att man inte kan motstå honom eller henne. Vågen har en mycket fin klädstil, mycket fina möbler, är dragen till konst.

Du är charmig, smart och diplomatisk. Du har lätt för att förstå ordens nyanserade innebörder, varför många Vågar blir jurister. Du har lätt för att jobba som mediator. När det gäller din osäkerhet är den svår att bli av med. Du ser mer än andra människor ser.


Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.