Forskning: Klimatförändringar gör skogsbränder allvarligare

KATEGORIER: Vetenskap / Natur och miljö

Detta visar en granskning av 57 publicerade forskningsrapporter.

Forskning: Klimatförändringar gör skogsbränder allvarligare

2020-01-16 Forskare från East Anglias Universitet i Storbritannien hävdar att en granskning av 57 forskningsrapporter bekräftar att klimatförändringar verkligen förvärrar skogsbränder globalt.

Forskarna bestämde sig, mycket på grund av krisen i Australien, se om forskningen säger någonting om kopplingen mellan skogsbränder och klimatförändringar.

Australien upplever en av de värsta bränderna i sin kända historia just nu och ämnet är relevant. Mer än 10 miljoner hektar har brunnit ner. Bränderna är så förödande att de kan förändra jordens miljö.

Alla studier kunde visa att klimatförändringar skapar de väderförhållanden som gör skogsbränder svårare och frekventare.

"Brandväder involverar i allmänhet heta temperaturer, låg luftfuktighet, låg nederbörd under de föregående dagarna och veckorna och blåsiga förhållanden", rapporterar New Scientist.Även klimatmodeller visar att klimatförändringar snarare än naturliga fluktuationer skapar extremare förhållanden och längre brandsäsonger.

2019 var ett rekordår vad gäller hetta och torka. Det extrema vädret kan bli den "nya normalen" om jorden fortsätter att värmas upp.

En temperaturökning med endast 2 grader Celsius förlänger Australiens skogsbränder upp till 30 dagar,

För att sänka framtidens brandrisk bör man begränsa klimatförändringarna till långt under 2 ° C i linje med Parisklimatavtalet.

Läs mer: Analysis confirms that climate change is making wildfires worse [New Scientist]Psykopater och personer med frontal hjärnskada visar samma brist på empati

Folk som får diagnosen psykopati har svårt för att visa empati, precis som patienter som har drabbats av frontal skallskada.