Jupiter i transit i de 12 husen

Astro / Astrologiskola / Planeter /

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Jupiter

Jupiter styr över Skytten och över Torsdagen.

Jupiter spenderar ca. ett år i varje stjärntecken som motsvarar ett visst astrologiskt hus för var och en av oss, beroende på våra respektive stjärntecken. Det första huset är alltid det egna stjärntecknet eller ascendent-tecknet.

Jupiter får varje hus-energi att expandera. Jupiter är den stora välgöraren men mycket av turen Jupiter skapar i våra liv har att göra med hur mycket kunskap vi har, tillämpad kunskap, förståelse och visdom.

 

 

Jupiter kan hjälpa oss att hitta läraren som vi behöver. Till skillnad från Saturnus, som är en hård lärare, är Jupiter en snäll lärare och guru.

Jupiter skapar också möjligheter men om vi inte vet vad vi vill ha, om vi inte har förmågan att se helheten och potentialen, kommer vi att ignorera möjligheterna.

Jupiter i det första huset:

Optimism och livsglädje. Popularitet och övertalningsförmåga. Personlig utveckling och tur i det mesta. En bra tid för att satsa på sina drömmar eftersom de kan bli verklighet. Prova igen att göra saker som man vill ha men som man oftast har otur i - det kommer att gå så mycket bättre med Jupiter i det första huset.

Jupiter i det andra huset:

Ekonomisk framgång men se upp för ökade utgifter. Några av er kommer också att öka i vikt. Jupiter i andra huset för intäkter kan skapa nya ekonomiska möjligheter som man också lättare ser. En bra tid för att söka jobb. Nya inkomstkällor dyker upp. Välj rätt dagar med rätt aspekter och du får ekonomisk tur.

Jupiter i det tredje huset:

Ökad interaktion med den närmaste omgivningen. Bättre social kompetens. Man blir bättre på att uttrycka sig i tal och skrift, och man blir dessutom smartare i sin interaktion med andra. Man har mycket att prata om, men ibland kan man prata för mycket.

 

 

Jupiter i det fjärde huset:

Renoveringar och familjens stora stöd; fler familjemedlemmar, kanske födelsen av ett barn. Köp av fastigheter. Hemmet blir större, fler gäster i hemmet. Man flyttar till en större lägenheter eller köper en större bostad. Tur i allt som har med bostad att göra, jobb från hemmet är framgångsrik. Bra tid för att starta eget i hemmet.

Jupiter i det femte huset:

Ökad kreativitet och mer kärlek. Många nöjen.Möjlighet för att utveckla sin kreativitet. Roligare liv. Möjlighet för att ta sig över pessimism genom att se det goda i livet och uppskatta det.

Jupiter i det sjätte huset:

Mer jobb och fler arbetskamrater. Större intresse för hälsa. Mycket att göra varje dag.Tur på jobbet, inom yrkeslivet, det egna företaget expanderar. Fler jobb samtidigt och många bollar i luften.

 

 

Jupiter i det sjunde huset:

Tur i partnerskap och relationer. Fler goda relationer till andra. Det är lätt för dig att hitta nya vänner. Många nya relationer inleds med många människor.

Jupiter i det åttonde huset:

Tur i stora investeringar, skulder betalas. Stora genomgripande viktiga förändringar görs med framgång. Samlivet blir viktigare och roligare. Snabb inre utveckling.

Jupiter i det nionde huset:

Många resor och fler internationella kontakter. En känsla av att livet är ett enda äventyr.Många nya hemsidor, mycket att lära sig, tur med studier och internationella kontakter. Mycket kontakt med det som är nytt, främmande, inklusive främmande människor. En bra tid för att förnya din tro och förändra sin uppfattning om världen.

 

 

Jupiter i det tionde huset:

Tur i karriären; chefer ser potentialen i dig. Bättre status; mer respekt. En bra tid för att säkerställa via studier eller arbete sin framtida framgång.

Jupiter i det elfte huset:

Fler vänner, mycket social aktivitet. Drömmar uppfylls.En bra tid för att söka nya anhängare, delta i gruppaktiviteter, en bra tid för att börja hålla tal.

Jupiter i det tolfte huset:

Personlig utveckling som sker på djupet. Lätt att hålla hemligheter; mer tid och plats åt privatliv. Tur med aktiviteter som äger rum bakom kulisserna. Personlig utveckling och kontakt med sin intuition. Om du har mycket smärta inom dig, är det bra att söka hjälp, eller tillämpa kunskap i självhjälpsböcker. Andlig medvetenhet.

 

 

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Merkurius
Venus Mars Jupiter
Saturnus Uranus Neptunus
Pluto Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.