Neptunus i de 12 husen - transit

Astro / Astrologiskola / Planeter /

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Neptunus

Neptunus är planeten som styr över fiskarna och det 12-e huset.

Neptunus i vårt horoskop avslöjar området i livet som vi brukar ignorera. Vi undflyr den brista verkligheten för att skapa en illusion. Medan vi bygger sandslott, blir vi mycket kreativa. Vi känner oss inspirerade och vi har medkänsla för andra människor. Det är däremot viktigt att vi alltid vet var någonstans vi ska dra gränsen.

Neptunus är en kreativ men lömsk influens och kan indikera illusioner, förnekelse. Vi tål inte den bistra verkligheten. Ändå handlar Neptunus till slut om ett uppvaknande.

 

 

Neptunus i det första huset (Jaget)

Du har problem med att hitta dig själv och veta vem du egentligen är. Du vill hjälpa andra människor som har problem men du vet inte hur du ska göra det.

Neptunus i det andra huset (Pengar)

Du tror att du kan tjäna pengar på konstiga orealistiska sätt. Det är viktigt att du ständigt håller koll på din ekonomi så att obetalda räkningar betalas och att du har pengar till allt som du behöver.

Neptunus i det tredje huset (Kommunikation)

En benägenhet att se vad man vill se i stället för att se det som verkligen existerar. Den här transiten är dålig för dig som vill skriva under avtal eller göra affärer. Du är fantasirik och kan säkert skriva en bra bok. Men du kan inte tänka klart och se verkligheten i vitögat. Inte heller säger du alltid sanningen.

 

 

Neptunus i det fjärde huset (Hemmet och familjen)

Du vill köpa huset som du tycker om, eftersom den verkar så mysig, men du struntar i alla tecken som säger att huset är ett dåligt val. Relationerna till föräldrarna är komplicerade. Familjen tror att du är det svarta fåret.

Neptunus i det femte huset (Romantik och kreativitet)

Orealistiska förväntningar som leder till besvikelse är vanliga under den här transiten. Detta gäller i synnerhet romantik och människor som du umgås med. Du kan söka tillflykt i droger eller alkohol. Du idealiserar dina barn eller din barndom. Du är också mycket kreativ.

Neptunus i det sjätte huset (Jobb och hälsa)

Rutiner och arbetsuppgifter förvirrar dig. När du mår dåligt, skyller du på andra faktorer och antar att, om du ignorerar symptomen, så kommer sjukdomen så småningom att försvinna. Tider har du också att hålla och det värsta som du vet är dead lines.

 

 

Neptunus i det sjunde huset (Partnerskap och äktenskap)

Dina bästa vänner är de personer som du tycker synd om. Personer som har allt, behöver inte dig lika mycket som de som inte har så mycket. Du kan till och med känna dig frestad av att gifta dig med någon bara för att du tycker om att hjälpa personen. Väx upp och låt ingen utnyttja dig.

Neptunus i det åttonde huset (Delade resurser och skatter)

Du har stora och starka sexuella fantasier och om du hittar rätt partner kan du kanske leva ut dem. Men det går värre när du ska göra avtal. Det som du skriver under ser bra ut, men en enda partner gynnas och du kan missgynnas. Kontroller all fakta och spendera inte allt som du har.

Neptunus i det nionde huset (Utbildning och långa resor)

Om du studerar något abstrakt eller kreativt kan du prestera mycket bra. Värre blir det om du ska studera något praktiskt, eftersom du drömmer dig bort och du missar alla viktiga detaljer. Ditt intresse för det ovanliga kan bli för stort och du kan avskärma dig från andra och samhället eftersom du söker och tror på andra filosofier.

 

 

Neptunus i det tionde huset (Karriär, auktoriteter och status)

Du blir intresserad av det mystiska, av healingmetoder och sociala färdigheter där medkänslan spelar stor roll. Ditt intresse kan utvecklas till ett heltidsjobb. Om du befinner dig på fel spår i livet, kommer du att ständigt känna att du vill fly undan kraven som ställs på dig.

Neptunus i det elfte huset (Grupper, socialt liv, förhoppningar och önskningar)

Du vill ha många människor i din omgivning och drömmer om att få inflytande över dem. Du ser kanske endast den goda versionen av människor, och inte den dåliga. Se till att du inte lockar parasiter och att du hellre söker dig till grupper som har samma livsinställningar som du har. Med Neptunus i det elfte huset kan du så klart även skicka ut dina önskningar till Universum. Var därför försiktig med vad du önskar dig.

Neptunus i det tolfte huset (Det omedvetna och hemligheter)

Neptunus styr över fiskarnas tecken och känner sig hemma i det tolfte huset. När Neptunus befinner sig i det tolfte huset blir du av med alla illusioner. Du kan se klart på tillvaron och du kan se den bistra verkligheten. Neptunus kommer däremot så småningom att återigen hamna i ditt första hus för personlighet, något som skapar ett nytt gäng illussioner förr eller senare.

 

 

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Merkurius
Venus Mars Jupiter
Saturnus Uranus Neptunus
Pluto Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.