Ess i bägare (Ace of Cups): Ny relation

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Ess i bägare - Ace of Cups

Ess i bägare betyder en tid av nya början i känslomässig mening eller en ny känslomässig resa.

Kortet står även för nya relationer, ett bra socialt liv och en tid av känslomässig lycka. Vidare står kortet för begynnande kreativitet samt harmoni med sin omgivning. Tillsammans med Kejsarinnan, betyder kortet graviditet eller födelsen av ett barn.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner.

Ess står för nya början.

Allmän betydelse - Kortet står för sann kärlek och inedlning av nya relationer. Kortet symboliserar lycka och överflöd, näring och fertilitet.

Jobb - På jobbet blir allting bättre. Personer i din omgivning ser dig som en älskvärd person och de tycker om att umgås och arbeta med dig. Du kan också få tillfälle att möta nya människor via jobbet.

Kärlek - Snart träffar du någon som du känner dig attraherad av. Ni tycker om varandra och chansen är stor att ni inleder ett varaktigt förhållande.Ekonomi - Din ekonomi påverkas i stor utsträckning av ditt sociala liv. Kanske möter du någon som är vänlig nog att hjälpa dig.

Astrologisk korrespondens: Roten till vattnets krafter: kräftan, skorpionen och fiskarna

Kortkombinationer med kort i stora arkana

Ess bägare + 0. Narren = En ny oväntad relation inleds. Du kan också ta en risk och inleder någon typ av relation utan att bry dig om vad konsekvenserna blir.

Ess bägare + 1. Magikern = Du inleder en ny relation med någon som kan bli rätt så manipulativ. Å andra sidan kan du och någon annan tillsammans kanske uppnå något som var och en på egen hand inte kan.

Ess bägare + 2. Överprästinnan = Du inleder en ny relation med någon som kan avslöja dina hemligheter, som vet vad du tänker och vad du känner. Du kan också besöka en medial synsk person.

Ess bägare + 3. Kejsarinnan = Du möter en ny kreativ person. Graviditet eller födelsen av ett barn.

Ess bägare + 4. Kejsaren = Det kan uppstå hinder mellan dig och någon annan; du kan inte träffa någon på grund av omständigheterna, på grund av regler, eller andras imblandning. Du kan också inleda en relation med en kontrollerande person.

Ess bägare + 5. De älskade = Svåra val när det gäller relationer och kärlek. Triangeldrama.

Ess bägare + 6. Överprästen = Du kan möta någon som ständigt predikar och moraliserar.

Ess bägare + 7. Vagnen = Du stiftar en ny bekantskap på en resa. En ny person som du möter kan motivera dig att våga göra något.

Ess bägare + 8. Styrkan = Ny relation men relationen blir nog inte så bra, man får härda ut en hel del. Det kan handla om en ny kärleksrelation med en kontrollerande person, en ny vän som skapar problem för dig, eller en ny känslomässig resa som blir jobbig och som lär dig inre styrka och uthållighet, att tämja det inre odjuret.Ess bägare + 9. Eremiten = Du kan prata med en guide, skaffa dig en mentor eller lärare, men känslomässigt kan du också behöva din enskildhet med. Kanske blir för mycket umgänge rätt så överväldigande för dig.

Ess bägare + 10. Lyckans hjul = Ett nytt möte förändrar allting.

Ess bägare + 11. Rättvisa = Ett möte med rättvisan eller domstolen. Du kan också träffa en ny person som snabbt anklagar dig för något eller som du börjar anklaga.

Ess bägare + 12. Den hängde = I en ny relation kan du bli utnyttjad; du kan också vänta på att något skall äga rum i en relation men risken är att du väntar förevigt.

Ess bägare + 13. Döden = En ny relation men den kommer att ta slut. Kan också vara ett tecken på att den nya relationen får ett tragiskt slut.

Ess bägare + 14. Måttlighet = En ny ganska balanserad relation.

Ess bägare + 15. Djävulen = Man kan inleda en ny relation med en person som tar fram det värsta hos dig. Se upp med personer som drogar ner dig om du är ute och festar och liknande.Ess bägare + 16. Tornet = En ny relation när du minst väntar dig. Du kan möta en ny person som skapar förstörelse i ditt liv och som helt förstör din syn på världen.

Ess bägare + 17. Stjärnan = Du träffar en person som ger dig hopp. Du börjar ha tillit till livet igen.

Ess bägare + 18. Månen = Du träffar en ny person som kan ha många hemligheter som du så småningom kan avslöja men som inte uppenbara med detsamma. Du kan skaffa dig en stalker.

Ess bägare + 19. Solen = En lycklig ny relation. Ny relation som ger upphov till klarhet. Nytt barn.

Ess bägare + 20. Domen = En ny karmisk relation som kan lära dig något, och som transformerar dig.

Ess bägare + 21. Världen = Du möter en person som kommer att finnas kvar i ditt liv under en lång tid. Möte med en ny person på en resa.Kortkombinationer med svärdsviten

Ess bägare + Ess svärd = Ett nytt samarbete. Ett nytt möte ändrar din attityd. Du träffar en ny person och tillsammans gör ni underverk. Intellektuella möten, eller ett samspel mellan känsla och intellekt.

Ess bägare + Två svärd = Ett nytt möte med en likgiltig person. Du kan också träffa någon som du innert inne gillar men försöker låtsas att det inte är så.

Ess bägare + Tre svärd = Du möter någon som sårar dina känslor.

Ess bägare + Fyra svärd = Du möter någon som oftast är trött eller som är sjuk. Du kan också möta någon medan du ligger på sjukhus. Om du möter någon som du hoppas ha en varm sexuell relation med, blir du nog besviken. Fyra svärd handlar om en kall säng.

Ess bägare + Fem svärd = En ny relation med någon som ständigt motarbetar dig eller med en person som inte är ärlig, med en kriminell person eller manipulativ, kalkylerad person.Ess bägare + Sex svärd = En ny relation med någon men du kan räkna med en myckert långsam tråkig utveckling. Du kan emigrera på grund av att du inleder ett nytt förhållande. Ett nytt möte annars med en veteskapsman eller -kvinna.

Ess bägare + Sju svärd = Du möter en ny person som kan vara manipulativ, som ljuger, som är diplomatisk, en tjuv, som tar dina saker eller äran för något som du har gjort.

Ess bägare + Åtta svärd = Du möter någo som försöker kontrollera ditt sätt att tycka och tänka om en situation, person eller situation, eller världen i allmänhet. Personen kan också hemlighålla många saker.

Ess bägare + Nio svärd = Depression, känslomässiga problem. En ny relation gör dig deprimerad, håller dig vaken om nätterna.

Ess bägare + Tio svärd = Du kan möta någon som kommer att visa sig vara elak, en förrädare, någon som vänder dig ryggen eller slår dig när du ligger nere.Ess bägare + Page svärd = Du möter någon som vill veta rätt så mycket om dig, som spionerar. Du kan också möta någon som är teknisk intresserad eller som är bra på datorer. Det är dock något som inte stämmer med människan, kanske är denna person både elak och ointelligent.

Ess bägare + Riddare svärd = Du kan stifta en ny bekantskap med någon som det uppstår massor med diskussioner med, massor av debatter, och eventuellt konflikter.

Ess bägare + Drottning svärd = Du kan stifta en ny bekantskap med en mycket smart kvinna eller med en intellektuell kvinna. En platonisk relation uppstår lätt; en kärleksrelation är nog inte möjlig.

Ess bägare + Kung Svärd = Ett nytt möte med en intellektuell man.Kortkombinationer med pentagramsviten

Ess bägare + Ess pentagram = Du träffar en ny person på grund av affärer eller för att du vill gärna göra en investering. Du kan också möta någon som vill investera i din idé.

Ess bägare + Två pentagram = Du inleder en ny relation med någon som inte riktigt är allvarlig, som skojar med dig, som kan dejta flera personer, som till och med leker med dig. Möte med en clown.

Ess bägare + Tre pentagram = Samarbete med en ny person. En ny relation kan behöva lite jobb innan man kan bygga ett stabilt förhållande eller partnerskap. Tendens att se en relation som ett projekt eller jobb.

Ess bägare + Fyra pentagram = Du kan inleda en ny relation med någon som är snål, som är kontrollerande eller som lätt blir svartsjuk. Ett nytt möte kan ge upphov till ekonomiska förluster för dig. Du kan också bli svartsjuk själv på någon som du möter.

Ess bägare + Fem pentagram = Du möten en ny person som snabbt överger dig.

Ess bägare + Sex pentagram = En ny person som du möter kan hjälpa dig ekonomisk. Du är själv generös. Dina intäkter kan öka efter det att du inleder en ny relation. Någon kan lära dig mer om ekonomi, hur man tjänar pengar, fungera som mentor, etc.Ess bägare + Sju pentagram = Du möter någon som får dig att tänka efter, reflektera. En ny relation misslyckas.

Ess bägare + Åtta pentagram = Du möter en mycket flitig person. Någon som du möter kan skapa stor inre oro, du kan överanalysera allt.

Ess bägare + Nio pentagram = Du kan träffa en ny person som är mycket självständig och rätt så rik. Med din nya partner, vän etc. har ni allt ni behöver.

Ess bägare + Tio pentagram = En person som du möter kan hjälpa dig att skaffa pengarna som du behöver.

Ess bägare + Page pentagram = Ett möte med en student, med en person som har en utbildning, och som kan rätt så mycket.

Ess bägare + Riddare pentagram = Du möter en ny person som är rätt så lojal. Du kan också möta någon som du vill vara lojal mot.

Ess bägare + Drottning pentagram = Ny relation med en generös, trevlig, omtänksam kvinna.

Ess bägare + Kung pentagram = Nytt möte med någon som jobbar på en bank eller med en myndighet. Ekonomiska framsteg. Möjligheter för att skydda sina tillgångar.Kortkombinationer med stavsviten

Ess bägare + Ess stavar = Ny relation kan betyda att du vill flytta eller byta jobb. Det kan handla i vissa fall om t ex nya arbetskamrater eller grannar man ogillar, eller för att det har flyttat in nya människor i bostaden, men du kan så klart också inleda ett nytt långvarigt förhållande och ni kan flytta in tillsammans. Du kan också träffa någon som erbjuder dig ett nytt jobb.

Ess bägare + Två stavar = En ny relation kan ge upphov till maktkamp, men man kan också snabbt ta avstånd från varande på grund av någon orsak.

Ess bägare + Tre stavar = Du kan möta en ny person hjälper dig att expandera i någon mening. Ni kan göra nya saker tillsammans. Men du kan också expandera din din sociala krets.

Ess bägare + Fyra stavar = En ny relation kan leda till bröllop. Du kan också lyckats få kontakt med någon som du verkligen gillar eller ser upp till.

Ess bägare + Fem stavar = Du möter en ny person men ni kan lätt hamna i konflikter med varandra. Den ny a personen som du möter kan oftast irritera dig.

Ess bägare + Sex stavar = Du börjar bli känd eller berömd. Någon kan hjälpa dig professionellt.

Ess bägare + Sju stavar = Du möter någon som gör dig rädd eller osäker, eller någon som du tror kan hota dig, din position, etc.

Ess bägare + Åtta stavar = Du möter en ny person och mycket kommunikation äger rum mellan er. Det handlar om snabb kommunikation - telefon, chatt, text, etc.

Ess bägare + Nio stavar = Du möter någon som du kanske helst vill undvika.

Ess bägare + Tio stavar = En ny relation kan bli en börda. Men du kan också möta någon som du kan dela ansvarsbördan med.

Ess bägare + Page stavar = Du möter någon som alltid ställer till problem, en stalker, en bråkmakare, någon som har beteendeproblem.

Ess bägare + Riddare stavar = Kan betyda ny passion i en ny relation. Möte med en person som kan reagera starkt när man minst väntar sig.

Ess bägare + Drottning stavar = Möte med en ny passionerad kvinna. Hon är populär, rolig, underhållande.

Ess bägare + Kung stavar = Möte med en ny självständig man, med en ledare, eldtecken.

Kortkombinationer med bägarsviten

Ess bägare + Två bägare = En ny relation inleds och man har mssor att prata om. Man kan dejta den här personen eller träffa honom/henne igen.

Ess bägare + Tre bägare = Möte med en grupp människor; bli medlem i en ny grupp.

Ess bägare + Fyra bägare = Man möter en ny person som snabbt tråkar ut dig, och kanske känner du att samma gamla historia ständigt upprepar sig.

Ess bägare + Fem bägare = En ny relation med en manipulativ person.

Ess bägare + Sex bägare = Karmisk relation. Återupptar kontakten med gamla vänner. Man minns ett möte i det förflutna och man blir glad över minnet. Man kan också träffa någon med vem man kan prata om minnen.

Ess bägare + Sju bägare = Man möter en ny person som man verkligen tycker om och som man bli kär i, men man har en tendens att ha alltför stora förhoppningar. Den stora kärlekshistorien finns förmodligen endast i ditt huvud. Eskapism. Se upp med för mycket alkohol, droger, etc.

Ess bägare + Åtta bägare = Man möter en person som kan hjälpa dig att släppa taget. Någon kan komma in i ditt liv, för att sedan lämna ditt liv.

Ess bägare + Nio bägare = Möte med en överviktig person. Du möter någon som gör dig lycklig.

Ess bägare + Tio bägare = Nytt förhållande som gör dig och alla andra glada.

Ess bägare + Page bägare = .En ny relation men känslorna kan bli starka, man kan känna sig barnslig och överväldigad.

Ess bägare + Riddare bägare = . En ny romans eller en ny mycket trevlig kompis. Man kommer bra överens med varandra. Man relaterar till nya människor, skaffar sig nya allierade.

Ess bägare + Drottning bägare = En ny kärlekshistoria börjar. Man blir förälskad, någon blir förälskad i dig. En ny mycket god kvinnlig vän.

Ess bägare + Kung bägare = Man möter en ny trevlig man. Man kan också möta nya människor som testar din känslomässiga balans och förmåga att hantera nya situationer.

 

Bägarsviten

Bägare

Vatten

Relationer

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.