Riddare i bägare (Knight of Cups)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Riddare i bägare i tarot, knight of cups

Riddare i bägare står för yngre känsliga män. De anses vara förförande och intresserade.

Men de står även för personer av båda könen vars känslor har antänts och kan svänga och vars känslor kan vara opålitliga.

Riddare i bägare står för verkliga personer i frågeställarens liv, men kan också stå för egenskaper hos frågeställaren eller en viss sinnesstämning och till och med atmosfär. När kortet står för en sinnesstämning, symboliserar kortet att frågeställaren svänger emotionell, men att denne är vänlig inställd, men kanske för mycket av en känslomänniska. En atmosfär påverkad av riddare i bägare är ganska känslig, men vänlig och angenäm.

Kortet kan också symbolisera en person i frågeställarens omgivning som hyser varma känslor för frågeställaren - det kan röra sig om en man, eller en kvinna - en person av samma kön eller en person av det motsatta könet. Kortet står alltså för en person som tycker om dig.Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar ankomst, närmande. Kortet står för försök till närmanden och förslag, liksom kärleksbudskap. Riddaren dyker upp för att innebära att du relaterar till andra, skaffar dig nya vänner eller har en ny beundrare.

Jobb - På jobbet är atmosfären behaglig och vänlig. Du är omtyckt och anses vara känslig och vänlig. Du har ständigt tillfälle att träffa nya människor och stifta nya bekantskaper.

Kärlek - Du är förälskad i någon eller du blir uppvaktad av någon som har ett genuint intresse för dig.

Ekonomi - Pengar är inte problematiska för dig - de finns där när du behöver dem och i den mängd som du behöver. Du spenderar allt du har ganska snabbt - du kan inte låta bli. Det finns ingen mening med att spara.

Astrologisk korrespondens: Luft av vatten: 21° vågen - 20° skorpionen

 

Bägarsviten

Bägare

Vatten

Relationer

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.